Страшната дума меланом: новостите при диагностиката и лечението от д-р Кристиане Талингер

Страшната дума меланом: новостите при диагностиката и лечението от д-р Кристиане Талингер

Доц. д-р Кристиане Талингер е известен експерт по дерматология и венерология с повече от 50 научни публикации, член на Европейско общество по медицинска онкология, Австрийското дружество по хематология и онкология и Австрийското дружество по дерматология и венерология. Д-р Талингер има частна практика във Wiener Privatklinik, Австрия.

Разговорът с д-р Талингер е по тясната й специалност - рак на кожата, и е любопитен от гледна точка общо познаване на материята, защото всеки в съвременния свят трябва да е наясно с подобен възможен порблем. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, задължително е да я познаваме, обичаме и пазим. Четем >>> 


Д-р Талингер, какво можете да ни кажете за етапите на диагностика при меланома?
Стадирането е начин да се опише къде се намира меланомът, дали или къде се е разпространил и дали засяга други части на тялото. Човешкият меланом може да бъде класифициран в четири клинични стадия (от I-IV):

• Стадий 0: Меланомът е локализиран в най-външния слой на кожата и не е навлязъл по-дълбоко, нарича се меланом ин ситу (in situ). При този стадий меланомът е много малко вероятно да се разпространи в други части на тялото.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.