Следва

"Жените сме уморени от очаквания": Анди Макдауъл за сивата коса и остаряването

Beauty код: Old Hollywood Glam и "момичетата от миналото" на Met Gala 2021

American Beauty

Celebrity beauty преди 2 години

Цял ден въздишаме по The Met Gala, най-луксозният и пищен бал в света на модата, по хиляди основателни причини. Няма по-приятно нещо, принципно през май, но тази година септември, от това да пишем, пишем и пишем за Събитието...  Всеки е по-интересен от другия, интерпретациите на темата - стотици, beauty хоризонтите - доста разнообразни, абсолютно шеметни. Като се има предвид естеството на темата за 2021г., "В Америка: Лексикон на модата", не е изненадващо, че някои от интерпретациите са силно преувеличени. Все пак, така и трябва да е, това е Met Gala. Но, дори сред най-открояващите се тоалети, грим, прически, изпъкват именно тези с фини препратки към историята на Холивудския блясък. Една хубава носталгия заля нас и червения килим....


Met Gala: ТЕМИТЕ от последните 20 години, за да загреем за 13 септември


Megan Thee Stallion се появи с класическа прическа и изключително нежен грим. Прекрасни, дълги, подредени ретро вълни, падащи от едната страна на лицето, и типични за иконите от големия екран през 40-те години. И докато стилистичният екип на Меган избира да подчертае тоалета и прическата с лъскав розов гланц и мигли до небесата, Кая Гербер, от друга страна, е с безумно сладка къса прическа с по-меки вълни и естествен, едва забележим грим. Кафеникавото матово червило и оформените вежди са повече от достатъчни, за да подчертаят приказната черна бална рокля от доминиканско-американския дизайнер Oscar de la Renta - олицетворение на самата ефирност и класическия Холивуд. 

Музата на чудесните Меган и Кая (втората малко по-чудесна от първата) идва от самата епоха, а други черпят вдъхновение от иконите на Холивудското кино преди... Яра Шахиди, например, отдава почит на френско-американската супер звезда, Жозефин Бейкър. Актрисата се появи с корона от плитки, отличаващ се спираловиден кичур върху челото, леко пречупени къдрици до раменете, диамантна диадема и неангажиращ опушен лилав грим. Плюс, естествено, рокля Dior, покрита изцяло с мъниста...

Кендъл Дженър като редовен гост на на Met Gala (този път без сестринска подкрепя, четете защо - ТУК), надмина себе си. Моделът се яви на празненството в уникална прозираща рокля Givenchy, покрита в кристали, в която изглежда елегантно и скъпо красива. Отличителното бижу, красящо врата й, е вдъхновено от една от най-изисканите музи на Холивуд, Одри Хепбърн, и роклята й във филма "My Fair Lady" ("Моята прекрасна лейди“).

За своята първа изява на Met Gala Били Айлиш безсрамно се нареди сред любимките за вечерта... С очевидна препратка към Мерилин Монро, 19-годишната певица блесна с къса, обемно руса прическа и пухкава бална рокля в светъл кайсиев нюанс - по принцип много труден за носене и съчетаване, също подписана от Oscar de la Renta. Като за първа година Били разбира перфектно задачата... Защото, когато си мислим за Лексикона на модата, какво е по-американско от самия Холивуд? Особено Old Glam Холивуд?

Четете още: Най-красивите двойки на Met Gala 2021 и какво облякоха)

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 1 седмица

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя