Следва

Lunchtime shopping: Есента и 22 дънкови якета за НЕЯ

Защо Ким Кардашян е най-добре облечената на Met Gala 2021

Безкомпромисен артистизъм и много смисъл в този тоалет

All fashion преди 2 години

Ким Кардашян приема титанично и сериозно своите Мet Gala появи, винаги. Риалити звездата всяка година е най-обсъжданото присъствие на събитието и никой не може да каже обратното, макар интернет да обича да итнерпретира визиите й в подигравателно-комичен контекст, което често идва от неразбиране на стиловата философия зад силно революционните й тоалети - от флоралнaта Givenchy, която облече бременна с първото си дете, Норт Уест, през 2013-та, през "мократа" Thierry Mugler визия през 2019-та, до Balenciaga-та от онзи ден. Обясняваме накратко защото последният тоалет на Ким е 1) феноменална мода, 2) революционен феномен в event стила, 3) философия, съвсем пасваща на темата. "В Америка: Лексикон на модата".

2013 и 2019 


A Night to Remember: Met Gala 2021, модният свят възкръсна


Започваме леко отдалеч - Какво и защо е Червения килим въобще? Понятието идва от 1902-ра година, когато централната железница в Ню Йорк започва да използва плюшени пурпурни килими, за да насочва хората, които се качват на пътническия влак на 20th Century Limited. Смята се, че това е произходът на израза "червен килим“. До края на 20-те на миналия век, червеният килим става синоним на холивудските филмови премиери, впоследствие на всякакви официални и луксозни събития. Днес той е пространство-подиум за лицата на известните - за образа, стила и посланието им, внушени чрез цялостна визия - облекло, аксесоари, грим, прическа и всякакви съпътстващи визията детайли и прибавки. Това, което се случи преди две нощи, появата на Ким на Met Gala 2021, е в тотален сблъсък с цялата философия и идея на топоса като такъв и същевременно в божествена естетическа хармония, трудно на пръв поглед обяснима, с него. 

Какво се случва, когато една от най-известните жени на нашето време се появи на "мястото, на което всички се показват", без да се показва? На първо място, бликат проблематични чувства, последвани от всестранни отзиви и мнения, а към ден днешен и стотици (някои наистина смешни) мимове и злобливо съдържание из социалните мрежи... Разбираме защо тоалетът на Ким не се харесва - защото черната Haute Couture рокля Balenciaga с покриваща балаклава никак не прилича на нещо, което Кардашян - или който и да е друг - е носил досега. Тя е жена, известна с лицето и красотата си, като собственик и основател на собствен грим бранд и друг за бельо, и инфлуенсър с над 5 000 инстаграм публикации и 253 милиона последователи. Напълно замъглявайки своите разпознаваеми черти, Ким Кардашян за пръв път се представя така - анонимно. 


Gosh! Ким Кардашян в Balenciaga ТАКА


Има обаче един силен и никак неанонимен statement, заради който никой не зададе въпроса: "Кой е това?", когато Ким се появи - тялото. Тук идва и адекватността на тоалета спрямо темата, защото: Ким Кардашян, по логиката на известността си, е, на първо място trend setter. Фенове, модни специалисти и познавачи на живота й отблизо казват, че тя е човекът, дефиниращ най-силно бюти стандартите в последните десет години, особено в Америка. Голямото кръгло дупе, тънката талия, стегнатият, пищен бюст и елегантно широките рамене са еталонът за красота днес (откъдето, между другото, се заражда и инклузивността към curvy моделите сред дизайнерските брандове), тотално различен от идеята за super skinny, която управлява модната и бюти индустрия през първото десетилетие на века. Това е американското във визията на Ким Кардашян - осъзнаването на привидно егоистичното мислене, че тялото й представлява културен символ днес. Креацията на Демна Гвасалия (в която голямо участие има и Кание Уест) изписва всяка извивка, не показва и сантиметър кожа и постига нещо възхитително - идентифицира човека, прикривайки го. Това са само наши разсъждения, за тоалета си самата Ким написа в Инстаграм: "Какво по-американско от тениска от глава до пети?", но във всеки случай аурата на този революционен тоалет е изобретателна, умна, мистериозна и, най-вече, красива - затова Ким Кардашян е най-добре облечената на Met Gala, отново. 

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.