Следва

Хайде на trip-че: Риана, Леброн и Федерер, и Пати Смит - новите лица на Rimowa

Kiko Kostadinov, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Кико Костадинов, българинът със заветна позиция в лондонските модни среди, поверява женските колекции на едноименния си бранд на сестрите Лора и Дийна Фанинг - резултатът за Пролет 2022 е като австралийско лято... 

Runway преди 2 години

Лятото и ваканционното обличане са в съзнанието на много дизайнери за пролетта на 2022 г., но малцина го правят с емоциите и чувствеността на Лора и Дийна Фанинг, креативни директори на Kiko Kostadinov Womenwear. По време на Zoom конференция с тема на разговор тяхната фантастична нова колекция, сестрите разказват за своите меки австралийски лета и начина, по който плажът представлява преходно и вдъхновяващо място за тях: "Там момичетата стават жени, наблюдават телата си, намират свобода и може би дори любов...", а после правят такива колекции.


Новите на Кико Костадинов и Asics - най-накрая нещо женствено


Тяхната връзка с женското състояние води до именно това. Палитрата на дрехите от Kiko Kostadinov Spring 2022 е между избелена от слънцето и неонова, а силуетите, всичко най-важно за лятната ваканция, са с класически Kiko twist. Поло риза с три яки, които се увиват около гърдите; шорти и дънки, вдъхновени от сърф културата, осеяни с малки плодови графики или нарязани с ципове, за да позволят или забранят страстен поглед към горната част на бедрото. Популярните маратонки са превърнати в mules, които толкова по-лесно се изплъзват от крака, когато ни се дотича по пясъка... Като австралийки двете дизайнерки имат късмета да могат да излязат на плажа след училище в рокли на райета и с неонови оранжеви жилетки - тяхната интерпетация на австралийските училищни униформи. Те също така те "развиват" популярната си чанта Trivia в нови текстури и крайбрежни нюанси - слънце, море и мидена черупка... 

Колкото и задълбочени да са в темата, това не надвишава способността на облеклото им да работи за всяка ситуация. Черни якета, лазурни слип рокли със сребърни орнаменти и сладко мини палто в цвят на люляк са леки, лесноносими дрехи, без които брандът Kiko Kostadinov не би бил себе си... В цялата колекция на Дийна и Лора (раглеждаме я в галерията), през дрехите се открива едно уважение към жените, към потребителите, защото колкото и уникални да са силуетите на колекцията, сестрите винаги поставят състоянието на тялото и духа на първо място. 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.