Следва

ЧРД на Кая Гербер и нейната вълшебна рокля от сребро

GQ награди всички ХОРА на годината: Саша Барън Коен, Вивиан Уестууд, Антъни Хопкинс и още

Всяка година американското мъжко списание GQ награждава хората, обогатили последната година от живота на обществото, изброяваме по категории тазгодишните носители на GQ Man of the Year >>>

Celebrities преди 2 години

Герои: проф. Сара Гилбърт, д-р Катрин Грийн и екипът зад ваксината на AstraZeneca

В академична лаборатория на Оксфорд в началото на 2020 г. професор Сара Гилбърт и д-р Катрин Грийн се заемат да разработят животоспасяваща ваксина срещу Covid-19. До ноември те вадят крайния продукт и обявяват на света, че са разработили формула, която е 94 % ефективна в борбата срещу вируса (поне доминиращият тогава щам Алфа). Защото предлагат надежда за всяко кътче на света и спасяват безброй животи в процеса, те вземат наградата за Героите на годината на GQ. Четете още: Barbie лансира кукла "проф. Сара Гилбърт" - създателката на ваксината против COVID

Изключително представление: Реге-Жан Пейдж

Човек знае, че има добра година, когато на 31 години отблъсква журналисти и въпроси на всяка крачка. С направо възхитителната драма на Шонда Раймс "Бриджъртън“ - това е най-гледаният сериал на Netflix някога (63 милиона души, гледали само през първия месец в платформата) - Реге-Жан Пейдж прескочи няколко нива в актьорската игра, за да се превърне в една от най-горещите млади звезди на своето поколение. За вихъра от импулси, препускащи из сърцата на много жени по света, той взима награда за Изключително представяне. 

Соло артист: Ед Шийрън 

Ед Шийрън вече сякаш е направил всичко и въпреки това продължава да се изкачва до нови висоти. Тази година най-продаваният изпълнител зад най-касовите издания в историята, пусна изненадващата четвърта плоча в известния му албумен план от пет части. Празнуваме постиженията на младата британска легенда, удостоена с награда Соло артист на годината. 

Легенда: сър Антъни Хопкинс

Сър Антъни Хопкинс не се нуждаеше от втори Оскар или каквато и да е друга награда, за да затвърди статута си на едно от най-великите присъствия на екрана през миналия век, но това не пречи да получава още призове. За цял живот класически изпълнения, а напоследък и много забавни видео публикации в Twitter, Антъни Хопкинс е Легендата на годината на GQ за 2021 г. "Трудно е да се повярва на 83“, казва той. "Получаването на такива награди е състояние на постоянна изненада на моята възраст, но колко пък е хубаво..."

Телевизионен актьор: Ейдриън Дънбар

За ролята си в 'Line Of Duty", продукцията, която затвърди позицията си на най-гледаната драма в ефирната телевизия през този век, Ейдриан Дънбар грабва наградата GQ за телевизионен актьор на годината. "Това за мен и моята кариера е определящият момент“, казва той пред GQ. "И е доста приятно."

Писател: Куентин Тарантино 

Имаше много дискусии за това какво ще направи Куентин Тарантино, когато завърши десетия си и последен филм (той остана категоричен, че ще се пенсионира в този момент), но това не се случи съвсем, защото дебютният му роман "Имало едно време в… Холивуд“ (адаптация на неговия филм със същото име) излезе съвсем скоро и е абсолюбтно постижение за режисьора. "Когато написах книгата, в главата си виждах как Брад Пит прави всичко“, казва той. "Видях Леонардо ди Каприо също." Резултатът е възхваляван от критиците триумф, което го прави без съмнение Писател на годината на GQ.


Четете още: Какво да гледаме: по препоръка на Куентин Тарантино


"Peroni Nastro Azzurro" прохождащ дизайнер: Харис Рийд 

Харис Рийд е британско-американски дизайнер, най-известен с това, че облича Хари Стайлс и насочва мъжкото облекло в коренно нова посока. GQ празнува пищния и свободолюбив ум зад неговия едноименен лейбъл с наградата Peroni Nastro Azzurro за пробив на годината. "Започнах да създавам мъжко облекло за себе си и тогава всичко ми щракна“, казва Рийд. "Когато традиционните мъжки форми - костюмът, панталоните - се изследват и променят, е страхотно!“



"Deezer" прохождащ музикант: Арлоу Паркс

С плавност, сложност, доброта и самоприемане в основата на вълнуващия многожарнов инди поп, носителят на наградата Brit е удостоен и с Deezer Breakthrough Music Artist на годината. "Разбирам, че съм част от това поколение и много от нещата, за които говоря, могат да бъдат свързани с хора на моята възраст“, ​​казва Паркс. "Но мисля, че е важно да се отдръпнем и да сме наясно с факта, че аз съм просто човек, преживял много специфичен набор от неща."

Дизайнер: Brunello Cucinelli

Брунело Кучинели излезе от хаоса на пандемичната вълна във фина форма (и с нетна стойност не по-малка от 1,7 милиарда паунда). Нещо повече, дизайнерът не е съкратил нито един от 2000-те члена на световния си екип и компанията му може да се похвали с почти 60% увеличение на приходите през първата половина на 2021 г. Дизайнерът на годината на GQ проповядва неповторима доброта на работното място: "В тази компания, ако обидите някого, ще бъдете уволнени на мига“, казва той.

Game Changer: Вивиан Уестууд

След като предаде юздите на модната империя на съпруга си, 80-годишната Вивиан Уестууд насочи вниманието си към борбата с климатичните промени. За усилията си да спаси нашата болна планета, Уестууд взема наградата Game Changer 2021. "Единственият начин да оцелеем е да не се върнем към нормалното, да не купуваме бомби, но и да не купуваме електрически автомобили“, казва Уестууд. "Запазете собствената си кола и, ако е възможно, не я използвайте. Ако трябва да я използвате и тя се счупи, тогава купете електрическа, но само ако абсолютно ви трябва такава." Четете още: Малките големи модни истории: Двата пъти, в които Вивиан Уестууд скандализира кралица Елизабет, #nounderwear


Истории от живота: Вивиан Уестууд, ЧРД 80, Кралице на пънка


Изключителен принос: Боби Гилеспи

Този октомври фронтменът на Primal Scream ще издаде дългоочаквания си мемоар "Tenement Kid", който описва живота му до записа и издаването на албума от "началото на 90-те“ - Screamadelica. От този разтърсващ албум от 1991 г., който оформя партийната сцена на десетилетието, до съзерцателната колаборация и мемоарите 20 години по-късно, GQ поздравяват Боби с наградата "Изключителен принос на годината“, почитайки ролята му в развитието на алтернативната музика, политиката и състоянието на съзнанието, което възпитава у хората. 

Вдъхновител: Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт се сблъсква с трудна задача, когато се присъединява и става мениджър на Англия през 2016 г. За да върне радостта и надеждата в страна, измъчена от години на футболен неуспех, е необходимо нещо много специално. Но с нов клас ярки млади звезди на футболния терен, Саутгейт успява да насочи Англия за пръв път на финал от 1966 г. и през цялото еврооейско първенство подкрепя своя отбор в заемането на позиция, заради което GQ го определят като най-вдъхновяващият човек на годината.

"Maddox Gallery" артист: Beeple

Има шанс за пръв път да чувате за Beeple - дигитален визионер, който променя начина, по който изкуството се произвежда и продава, и то само в рамките на година. 

"Boss" прихождащ актьор: Кингсли Бен-Адир

Той изиграва две феноменални роли през последната година - Малкълм X и Барак Обама - заради което е "позлатен" от екипа на GQ с награда за прохождащ актьор. 

"Boss"  Leading Man: Пол Бетани

След ужасна среща с продуцент през 2013 г. Пол Бетани смята, че кариерата му е приключила. Тогава изведнъж от Марвел се обаждат и той с удоволствие откликва. Близо осем години по-късно 50-годишният актьор е на път, може би, да вземе първата си награда Еми, но преди това отнася вкъщи наградата за leading man на годината.

Група: Wolf Alice

Третият албум на Wolf Alice, "Blue Weekend", издаден през юни 2021-ва след бомбардировка от петзвездни рецензии и пищни хвалебствия (за начина, по който албумът ловко преплита интимни текстове с широкоекранен инди-рок звук), това става първият албум No1 на групата във Великобритания и им спечева трета номинация за Mercury Prize, като всичко това прави коронясването им за група на годината на GQ донякъде лесна задача.

Икона: Саша Барън Коен

Има ли въобще някой, който е предполагал, че това, от което се нуждае 2020 г., е втори филм за Борат? Главната роля на Саша Барон Коен, която за пореден път изследва тъмното сърце на американските републикански щати, пристигна като буря през октомври, само седмици преди президентските избори, които свалиха Доналд Тръмп. Той получи първата си номинация за "Оскар“ за участието си в "Trial of Chicago 7“ на Аарон Соркин, и заради което този супер секси мъж е Икона на годината. 

"Jaguar" Изключително постижение: Team GB & ParalympicsGB

Няма как да бъдат преувеличени трудностите, с които се сблъскаха спортистите на Олимпиадата през 2020 г. и Параолимпиадата в Токио това лято. С вирус, вилнеещ в световен мащаб, те се отцепиха в олимпийското село, отделени един от друг и на стотици мили от семействата си, за да се състезават на стадиони без зрители. Когато всичко вече е казано и свършено, GQ отдава почит към спортистите на Великобритания с приз за Изключителния постижения. Четете още: Спортът за един по-добър свят - най-красивите моменти в историята на Олимпиадите

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 8 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.