GQ награди всички ХОРА на годината: Саша Барън Коен, Вивиан Уестууд, Антъни Хопкинс и още

GQ награди всички ХОРА на годината: Саша Барън Коен, Вивиан Уестууд, Антъни Хопкинс и още

Всяка година американското мъжко списание GQ награждава хората, обогатили последната година от живота на обществото, изброяваме по категории тазгодишните носители на GQ Man of the Year >>>

Герои: проф. Сара Гилбърт, д-р Катрин Грийн и екипът зад ваксината на AstraZeneca

В академична лаборатория на Оксфорд в началото на 2020 г. професор Сара Гилбърт и д-р Катрин Грийн се заемат да разработят животоспасяваща ваксина срещу Covid-19. До ноември те вадят крайния продукт и обявяват на света, че са разработили формула, която е 94 % ефективна в борбата срещу вируса (поне доминиращият тогава щам Алфа). Защото предлагат надежда за всяко кътче на света и спасяват безброй животи в процеса, те вземат наградата за Героите на годината на GQ. Четете още: Barbie лансира кукла "проф. Сара Гилбърт" - създателката на ваксината против COVID

Изключително представление: Реге-Жан Пейдж

Човек знае, че има добра година, когато на 31 години отблъсква журналисти и въпроси на всяка крачка. С направо възхитителната драма на Шонда Раймс "Бриджъртън“ - това е най-гледаният сериал на Netflix някога (63 милиона души, гледали само през първия месец в платформата) - Реге-Жан Пейдж прескочи няколко нива в актьорската игра, за да се превърне в една от най-горещите млади звезди на своето поколение. За вихъра от импулси, препускащи из сърцата на много жени по света, той взима награда за Изключително представяне. 

Соло артист: Ед Шийрън 

Ед Шийрън вече сякаш е направил всичко и въпреки това продължава да се изкачва до нови висоти. Тази година най-продаваният изпълнител зад най-касовите издания в историята, пусна изненадващата четвърта плоча в известния му албумен план от пет части. Празнуваме постиженията на младата британска легенда, удостоена с награда Соло артист на годината. 

Легенда: сър Антъни Хопкинс

Сър Антъни Хопкинс не се нуждаеше от втори Оскар или каквато и да е друга награда, за да затвърди статута си на едно от най-великите присъствия на екрана през миналия век, но това не пречи да получава още призове. За цял живот класически изпълнения, а напоследък и много забавни видео публикации в Twitter, Антъни Хопкинс е Легендата на годината на GQ за 2021 г. "Трудно е да се повярва на 83“, казва той. "Получаването на такива награди е състояние на постоянна изненада на моята възраст, но колко пък е хубаво..."

Телевизионен актьор: Ейдриън Дънбар

За ролята си в 'Line Of Duty", продукцията, която затвърди позицията си на най-гледаната драма в ефирната телевизия през този век, Ейдриан Дънбар грабва наградата GQ за телевизионен актьор на годината. "Това за мен и моята кариера е определящият момент“, казва той пред GQ. "И е доста приятно."

Писател: Куентин Тарантино 

Имаше много дискусии за това какво ще направи Куентин Тарантино, когато завърши десетия си и последен филм (той остана категоричен, че ще се пенсионира в този момент), но това не се случи съвсем, защото дебютният му роман "Имало едно време в… Холивуд“ (адаптация на неговия филм със същото име) излезе съвсем скоро и е абсолюбтно постижение за режисьора. "Когато написах книгата, в главата си виждах как Брад Пит прави всичко“, казва той. "Видях Леонардо ди Каприо също." Резултатът е възхваляван от критиците триумф, което го прави без съмнение Писател на годината на GQ.


Четете още: Какво да гледаме: по препоръка на Куентин Тарантино


"Peroni Nastro Azzurro" прохождащ дизайнер: Харис Рийд 

Харис Рийд е британско-американски дизайнер, най-известен с това, че облича Хари Стайлс и насочва мъжкото облекло в коренно нова посока. GQ празнува пищния и свободолюбив ум зад неговия едноименен лейбъл с наградата Peroni Nastro Azzurro за пробив на годината. "Започнах да създавам мъжко облекло за себе си и тогава всичко ми щракна“, казва Рийд. "Когато традиционните мъжки форми - костюмът, панталоните - се изследват и променят, е страхотно!“"Deezer" прохождащ музикант: Арлоу Паркс

С плавност, сложност, доброта и самоприемане в основата на вълнуващия многожарнов инди поп, носителят на наградата Brit е удостоен и с Deezer Breakthrough Music Artist на годината. "Разбирам, че съм част от това поколение и много от нещата, за които говоря, могат да бъдат свързани с хора на моята възраст“, ​​казва Паркс. "Но мисля, че е важно да се отдръпнем и да сме наясно с факта, че аз съм просто човек, преживял много специфичен набор от неща."

Дизайнер: Brunello Cucinelli

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.