Следва

Какво е вагиналната парна баня: плюсове, рискове и как си я правим вкъщи, ако се престрашим

Домовете на известните, за които не спираме да мислим: Зелена кухня, изрисувани стаи и вдъхновена от Хана Монтана гостна

За някои от тях сме писали, но веднъж понякога не стига, защото, ах, толкова са прекрасни... 

All About Life преди 2 години

Няма нещо, които интернет да обича повече от надникването в личния живот на знаменитостите. Пример за това е акаунтът  @housesofcelebs в Instagram - профил, посветен на интериорния дизайн и сделките с недвижими имоти, които богатите и известните в Холивуд предприемат. Профилът има над 543 хиляди последователи и обхваща всяка знаменитост от Илон Мъск до Ема Чембърлейн. Всяка публикация следва сходен визуален формат и изброява местоположението на имота, цената, квадратурата, най-интересните характеристики и снимки на интериорния дизайн, каквито обикновено виждаме в AirBnB или в сайта на агенция за обяви. Животът на знаменитостите може да изглежда на километри далеч от живота на широката публика, така че има нещо много приобщаващо в това да надникнем къде ядат известните, да се уверим, че също като нас и те се забавляват, гледат телевизия и си готвят. Въпреки че разделите с коментари съдържат от време на време доста солена критика, която обикновено придружава всяка публикация, свързана със знаменитости (потребител на Instagram коментира "за това цената на Ubers е толкова скъпа" под публикация за пентхауса на съоснователя на Uber Травис Каланик в Ню Йорк, който възлиза на 37 милиона долара и има частен открит басейн). Но вън от хейтърството, последователите на @housesofcelebs са внимателни и дават интересни дизайнерски коментари и съвети.

Някои последователи често задават въпроси ("някой знае ли откъде да си купя такава ъглова маса от рибена кост като в спалнята на Леонардо Ди Каприо?"), а други директно изказват мнения ("Къщата на G-Eazy е наистина готина и добре проектирана, като се има предвид, че това е една от най-малките къщи на знаменитости, които аз лично съм виждал"). Други отиват в секцията за коментари, за да забавляват с убийствен хумор останалите и себе си - попадна ни например следния коментар под публикация за това, че домът на Марго Роби в Лос Анджелис се продава за 3,48 милиона долара: "Имам 10 долара, вземете ги или се отказвам." Въпреки смесения диапазон от мнения както от фенове, така и от критици, едно е ясно - много обичаме виртуално (защото засега друг шанс не сме имали) да ходим на гости на известните и не можем да се наситим на възможността да си крадем интериорни, дизайнерски и практически идеи, така че припомняме си надолу някои celebrity homes, за които не спираме да мислим.

Кара Делевин

Ако ви блазни идеята за къща, вдъхновена от "Алиса в страната на чудесата" и философията, че всяка стая трябва да представлява различно местообитание, персона или епоха, значи ви трябва домът на Кара Делевин в Лос Анджелис. В комплект с басейн с топки, дрешник за костюми, покер зала, множество ретро аркадни игри и пиано (о, и нека не забравяме тапетите Gucci, които покриват цялата къща), подходът на Делевин за детска радост и безгрижие е абсолютен. Звездата работи с Николо Бини, за да създадат заедно безгрижно убежище, в което визуално си проличава "играта на изкуството" в този дом, сакаш идващ от 1940-те. Моделът-актриса е категорична по отношение на дизайна си, отхвърляйки идеята, че една уникална дизайнерска тема трябва да се разпростира в цялата къща и вместо това избира да изследва различна естетика за всяка стая по същия начин, по който тя се занимава с личности и предистории за филмови проекти.

Не липсва и лукс в дома на Кара - от дъската за сърф Chanel до полилея, който Бини и Делевин аранжират с цветни светлини и диско топка. Момичето казва пред Architectural Digest, че й "се струва прахосничество да изхвърля всичко. Понякога устойчивостта просто означава да работим с това, което имаме. Големият кристален полилей в хола не е точно моето нещо, затова поставихме диско топка в средата му и добавихме цветни светлини. И изведнъж се почувствах у дома си."

Елза Хоск

Въпреки многото неща от живота на Елза Хоск, които обикновено смятаме за завидни, нейният почерк на дизайнер е черешката на тортата по отношение на интериорния размах, с който създава пространството си. За начало моделът и току-що родила майка живее в Уилкинс Хаус, дом, проектиран от Ричард Неутра в Южна Пасадена, което не е лоша отправна точка, що се отнася до дизайна. Къщата е пълна с книги за изкуство, скулптурен декор, масички за кафе, дървени мебели (baby-safe!), уютни одеяла и килими. Хоск също включва обширния си килер в декора, поставяйки обувките и чантите си на минималистични пиедестали.


Ей такова ъгълче в гардероба искаме, като на Елза Хоск


Елза често се включва в Instagram, за да сподели снимки на модулните мебели и модерното изкуство в дома си като ъгловамаса с карирано папие-маше, създадена от Emma Agersø или античта ваза от Ruby Atelier - базиран в Копенхаген шоурум, фокусиран върху ретро и съвременен дизайн. Нейният вкус за баланс и хармония в жилищното пространство е ясен, тъй като супермоделът има склонност да играе с текстури и материи в успокояващи, неутрални тонове. Със забързания живот и новородено бебе, не обвиняваме Хоск, че създава дом, подобен на спокоен храм, който е нейното безопасно пространство. В края на краищата домът е там, където е сърцето, и ние също като нея искаме сърцето ни да седи на пухен диван с кремав цвят, върху купища плетени одеяла.

Дакота Джонсън

Дакота Джонсън (преди да се изнесе) беше гордата собственичка на скандалната зелена кухня, видяна от милиони в участието й в Architectual Digest. Докато зелената кухня може да не звучи революционно на теория, интернет не може да спре да коментира как шкафовете с горски цвят се сливат със стайните растения, които пък хармонират на купата с лайм върху плота в 50 перфектно координирани нюанса на зеленото.

Спокойствието в домакинското пространство на Джонсън е точно това, коетo очакваме от жена с толкова успокояващ глас, вид и кротко поведение, и докато актрисата се разхожда из дома, който преди това е принадлежал на Райън Мърфи от "American Horror Story", е очевидно, че всяко парче от декора съдържа история. Голяма част от мебелите са на предишни собственици - няколко модела са заварени в къщата, други са подарени от Пати Смит и Chanel, трети са просто дело на Дакота Джонсън (като Funko Pop на Barb от Stranger Things, който седи на нейните офис рафтове с книги). Има силен акцент в стил 70-те заради дървените орнаменти и многото ретро дизайни, включително диванът, покрит с кафяв мохер и винтидж пианото Wurlitzer, на което тя "свири лошо". Всичко е перфектно странно и турът спира малко след спалнята й, когато Джонсън закачливо разказва на Architectural Digest, че е "подла" и че "не може да повярва, че ги пуска в къщата си".

Кендал Дженър

"Рустик квартирата" на Кендал Дженър се намира в Лос Анджелис и най-доброто описание на тази винтидж къща е "релакс". Много от функциите, които Дженър описва в дома си, създават успокояваща атмосфера, която моделът изглежда предпочита: термос за приготвяне на чай, масивна златна вана и стая за рисуване, превърната впоследствие в домашно кино. Домът на модела включва няколко ключови произведения на изкуството, включително неонов знак на Трейси Емин, LED скулптура на Джеймс Турел, творби на Барбара Крюгер и италиански врати от 18-ти век от дома, в който е живяла като дете, подарени от майка й Крис Дженър.


Кендал Дженър отвори вратите на дома си за AD, ето какво си "откраднахме" от интериора


Дженър наема дуото майка и син Катлийн и Томи Клементс, за да бъдат част от нейния дизайнерски екип, както и базираният в Лос Анджелис интериорен дизайнер Уолдо Фернандес от Waldo's Designs. Докато домът "дзен" е структуриран и декориран от екип професионалисти и самата Дженър, ние почти забравяме, че тя не е просто нормална 25-годишна с необичайно голям, просторен и много скъп дом в Лос Анджелис. Стената с рамкираните корици от списанията на Кендал Дженър в нейната лична бляскава гардеробна напомнят, че това не е средностатистически дом от 20-те години на някое си американско момиче.

Аштън Къчър и Мила Кунис

Аштън Къчър и Мила Кунис живеят в устойчива "селска" къща в Лос Анджелис, която не е съвсем типичният дом за милиони долари. Наречен с любов "Ферма KuKu", домът, който тази ярка двойка построява от самите основи с помощта на Хауърд Бакен и Вики Чарлз, е далеч от пищните, декорирани калифорнийски имоти, каквито двойките знаменитости са склонни да търсят и харесват. Кунис казва пред Architectural Digest, че те "искат дом, а не имот".


"Искахме дом, не имот“: къщата на Мила Кунис и Аштън Къчър, огромна, може би малко мрачна, но пълна с любов


Аштън и Мила са тясно ангажирани със създаването на своето мечтано пространство, като си сътрудничат с Бакен във всичко - от размерите на гредите до бетона и декора. Луксозен полилей виси от сводестите тавани в развлекателното пространство, добавяйки нотка на игривост към иначе изпълнения с дърво дом, вдъхновен от стара плевня. Къчър казва за полилея: "Мислим, че би било забавно това невероятно богатоорнаментирано нещо да виси в плевня. Това по някакъв начин придава нотка пикантност на имота".  Фокусът на двойката върху красивия дизайн и устойчивата практичност води до дом, който въпреки драматичните осветителни тела и сребърните тронни столове, предлага точното количество комфорт.

 

More from View Sofia

Бенедикт Къмбърбач излезе с украинското знаме на сцената на фестивала в Санта Барбара

Celebrities преди 2 години

Всички, целият свят, всеки отделен човек, независимо дали звезда или неизвестен на обществото мъж, жена и дете на земята в момента, са солидарни с Украйна и нейния народ. Всички сме съпричастни, всички сме със стегнати сърца. Един диктатор убива деца, жени и мъже пред очита на всички. Резонно, цивилизованият свят се обедини както никога преди в единодушието си - това е варварско и трябва да спре! И като казваме всички, имаме предвид именно всички. От Мила Кунис, през Шон Пен и Ленордо ди Каприо, принц Уилам и херцогиня Катрин, кралица Летисия на Испания, Анджелина Джоли, Дженифър Анистън, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли, Виктория и Дейвид Бекъм, Джорджо Армани, Демна Гвасалия и още, и още, и още... 

More All About Life