Следва

На театър в седмицата на любовта

Изложба Фейсбук – парола любов

След като се появи първата фейсбук книга, не закъсня и първата фейсбук изложба живопис....

Events преди 14 години

След като се появи първата фейсбук книга, не закъсня и първата фейсбук изложба живопис.
Инициатор на изявата и неин автор е младият художник Георги Петров, познат в арт средите с над 30 самостоятелни и общи изложби у нас и в чужбина.

Георги Петров редовно споделя във фейсбук своите нови творби, мисли, цитати и музика, които са го провокирали, а почитателите му не пестят спонтанните си впечатления и открити оценки http://www.facebook.com/georgipetrov.eu
Идеята за изложбата се ражда от феновете на художника, които за по-малко от два месеца са вече над 3000. Те на свой ред го вдъхновяват за нови идеи и нови измерения на усещането за живот чрез рисуване.

Ето защо своята уникална изложба „Фейсбук – парола любов“ Георги Петров посвещава на почитателите и приятелите си.

Откриването ще бъде на 12 февруари в столичния хотел „Радисън“ в 19.30 ч. от небеизвестния почитател на изобразителното изкуство и колекционер на картини Любен Дилов-син и с участието на изпълнители на класическа музика.

Изложбата обединява три цикъла картини ,които след близо два месеца ще зарадват настоящи и бъдещи фенове и в чужбина. През април на талантливия творец му предстоят няколко изяви в САЩ по случай Дните на българската култура, както и в Будапеща.

„В изкуството трябва пръв да изпиташ щастието от създаването на творбата си и ако това не се случи, не можеш да разчиташ, че друг ще направи това”
- споделя художникът Георги Петров, за когото живописта е и „сърцебиене, любов, усещане, настроение; понякога спонтанна, но правена винаги с отворена душа“.

Желаещите да се срещнат с художника, могат да направят това всеки четвъртък, петък и събота от 17.00 до 20.00 часа – до 12 март 2010 г.
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.