Следва

Маска с :* от Мерилин

Fendi, Spring 2022, READY-TO-WEAR

С обич към изкуството 

Runway преди 2 години

Колекция, в която басова линия са строго подбрани, класически, изнежени силуети, показани в цветова прогресия от бяло към черно през целия спектър, вдъхновена от от архивни илюстрации Антонио Лопес, популярен пуерторикански артист през 60-те и 70-те. Моделите се "измъкват" от специално построено задкулисие, атмосферата на ревюто е лека, със стриктно спазени Covid-19 мерки, в Рим, Palazzo della Civiltà. Ким Джоунс, творческият директор на Fendi, открива архивно лого на модната къща, което Антионио Лопес прави по време на обща работа с Карл Лагерфелд: "Той беше голям, голям моден инфлуенсър за много хора, но за него не се говори достатъчно. Той имаше силна връзка с Карл и с Fendi и помогна за оформянето на толкова силни женски визии, защото Антионио обичаше жените: усещам това много автентично и актуално. ”

Вдясно - Карл Лагерфелд и Антионио Лопес; сн. Личен архив на Антионио Лопес

Илюстрациите, намерени от архива в имот Лопес, датират, разказва Джоунс, от 60-те години на миналия век, а тук работата му е въведена чрез големи краски като от четки, принт на една цяла рисунка и други произведения (или фрагменти от такива), вписани в дрехите от новата колекция, аксесоаризирани с бижутата от плексиглас, оформени в прозрачни лилиеви листа със златни ръбове, друг любим мотив на Антонио Лопес. С обич към изкуството, всички визии от колекцията са в галерията ни, а ревюто - долу: 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.