Следва

NO MORE GREAT ART by RASSIM®

Тъй като Gossip Girl се завръща, ето ги и другите най-готини HIGH LIFE сериали

От Brideshead Revisited до OC, тези тв-сериали разкриват какво е да си част от високите обществени прослойки (и са красиви)

Movies & TV преди 2 години

Завръщане в Брайдсхед

Безспорно ной-добрата версия на най-известната приказка на Евелин Уо е телевизионният сериал от 80-те години с участието на Джеръми Айрънс, Антъни Андрюс и Даяна Куик, любим на зрителите заради майсторската операторска техника и стилните костюми. Айрънс влиза в ролята Чарлз Райдър, художник от средната класа, който е обсебен от брат и сестра, принадлежащи към хайлайфа, изиграни от Андрюс и Квик. Докато той се влюбва в Джулия Флайт, брат й Себастиан се влюбва в него, и така започва пагубен любовен триъгълник, който може да завърши само с трагедия. Заснет във великолепния замък Хауърд в Йоркшир, сериалът издържа изпитанието на времето и стои по-високо от всяка следваща екранизация.



Клюкарката

Тази стилна адаптация на книжната поредица на Сесили фон Зигезар пренася зрителите в живота на елита на Манхатън от Upper East Side, където разкрива съперничеството между некоронованите царици Блеър Уолдорф (Лейтън Мийстър) и Серена Ван Дер Уудсен (Блейк Лайвли). Поредицата започва с това, че Серена се завръща у дома, след като преди това мистериозно изчезва без предупреждение, а Блеър е нещастна от завръщането на съперницата си. Освен Upper East Sider-и, сериалът включва и "Средния Джо“ Дан Хъмфри, който посещава престижно частно училище със стипендия. Междувременно всичко, което правят, е разчоплено и изкарано на показ от "Gossip Girl“, новинарски имейл-блог. Но коя ли е авторката му?



Имението Даунтън

Може би най-известният телевизионен сериал, посветен на "висшето общество“, шестте сезона (заедно с филмовото си продължение "Downton Abbey") бързо се превръщат в култов хит по целия свят, тъй като феновете са запалени по множеството му сюжетни линии. Историята започва през 1911 г., когато семейство Кроли рискува да загуби дома си, абатството Даунтън, след като наследникът умира на Титаник. Тъй като лорд Грантъм и неговата съпруга - американската наследница Кора имат само три дъщери, замъкът ще премине в ръцете на най-близкия им роднина от мъжки пол - братовчед от средната класа на име Матю, който впоследствие се сгодява за най-голямата дъщеря, Мери. Известен със смесицата си от мелодраматични моменти и класна комедия, той посвещава толкова време на персонала, обитаващ "долния етаж“, колкото и на семейството "на горния етаж“, спечелвайки множество награди по време на излъчването си.



Ориндж Каунти

Когато OC излиза на екран през 2003 г., той има за цел да запълни празнината, оставена от Dowson’s Creek, тийнейджърска драма, която приключва по-рано същата година. И все пак в много отношения той не може да бъде по-различен от предшественика си. Разположена в лъскавия “анклав” на Ориндж Каунти, или "ОC“, както е известен на жителите, поредицата е съсредоточена върху живота и любовта на група богати тийнейджъри, със сюжетна линия, базирана на живота на инвестиционни банкери, объркани деца от частни училища, внезапно изпратени в държавен колеж, и дебютанти. Нашата отправна точка към този свят е Райън Атууд, тийнейджър от "грешната страна на земята“, и въпреки че сериалът излъчва само четири сезона, той прави истински звезди от водещия актьорски “квартет”, Миша Бартън, Рейчъл Билсън, Адам Броуди и Бен Макензи, които изгряват на корицата на почти всяко списание от 2003-2007.



Белгравия

Майсторът на сюжетите за висшето общество с акцент върху изпипаната драма, Джулиан Фелоуз, се завръща на малкия екран през 2020 г. с този сериал от шест части, случващ се по време на регентския период в Лондон. Започвайки от бала на херцогинята на Ричмънд, даден в навечерието на битката при Ватерло през 1815 г., той разказва за живота на семейство Тренчард от "новобогаташите“, начело с бизнесмена Джеймс Тренчард. Появата им на бала задейства поредица от събития, които не биха могли да бъдат предсказани, тъй като тайните се разкриват зад портите на най-големото и елитно клюкарско сборище в Лондон.



Твърде английски скандал

Тази поредица от три части очарова зрителите през 2018 г. Тя се основава на живота на Джеръми Торп, лидерът на Либералната партия в периода 1967-1976 г., и е съсредоточена специално върху събитията, довели до така наречената "афера Торп“, в която той бива обвинен, че се опитва да уреди убийството на бившия си хомосексуален любовник. В главната роля на либералния лидер играе Хю Грант, а Бен Уишоу е неговият отхвърлен бивш любовник Норман, като и двамата актьори разиграват звездните житейски обрати по начин, които им спечелва похвали от страна на критиците.



Ривиера

Разположен в едно от най-бляскавите кътчета на Европа, Лазурния бряг, "Ривиера" е много забавно, макар и не най-интелектуалното шоу. Джулия Стайлс изгрява в ролята на Джорджина Клиос, американска кураторка на изкуство, чийто живот се преобръща след смъртта на съпруга й милиардер Константин Клиос, който катастрофира с яхта. На яве излизат скрити тайни, скандали и предателства. И невероятни модни колекции из гардероба на звездите.



Процесът на Кристин Кийлър

След като Меган Маркъл избира "Cliveden House" за място, на което да бъде домакин в навечерието на сватбата си с принц Хари, не е изненада подновеният интерес към аферата Profumo, която се разиграва там през 60-те години. Този стилен телевизионен сериал е излъчен в края на 2019 г. В него играе Софи Куксън като Кристин Кийлър, 19-годишна кокетка, която се озова в центъра на медийна буря, когато се разкрива, че има връзка едновременно с Джон Профумо, държавния секретар по отбраната, и същевременно е свързана с руски шпионин. Погледнато от нейната гледна точка, това е трогателен пример как медиите (и обществеността) я озлочестяват, а тя е толкова добродетелна, че дори нейният собствен син я одобрява.

More Movies & TV