Следва

Taste Sofia: La Prima by friends, primo amore mio...

Запознайте се: Куана Пот, главната звезда на Met Gala 2021

Тя блесна на Met Gala 2021, а ние установихме, че знаем малко за Quannah Rose Chaisinghorse-Potts, модел и активист, която завладя света със своята странна красота. Татусите по лицето са запазена марка, великолепната фигура е достойна за завист, а брадичката е винаги вирната. Ето какво е добре да знаем за тази екзотична жена. 

 

Celebrities преди 2 години

Корени
Куана Потс се гордее с корените си. Тя принадлежи към племето Хенг (Хенг Гуичин, "хората на реката") - индианци, които живеят в Аляска.


Kuanna Chaisinhorse на ревюта на Prabal Gurung  SS 2022

Куанна е от клана Гарван на индианците Хенг по майка; от племената Sičháŋǧu/Oglála на народа Lakota - по баща. Израства с племето навахо в Аризона. Ето защо и в нощта на Met Gala тя допълни тоалета с бижута на навахо - произведени от майстори от племето от целия Югозапад.

Бижутата
За да почете своята култура, Куанна взима назаем тюркоазени и сребърни бижута от леля си, която е Мис Навахо. "Успях да покажа истинската култура на индианците", пише тя в Instagram. "Тюркоазът символизира защита, наставничество и любов. Усетих всичко това, вървейки по червения килим - и духът на предците беше с мен."


Kuanna Chaisinhorse на MET Gala 2021

Тоалетът
Моделът носи дреха от дизайнера Питър Дундас, който избира за нея рокля в златисто ламе с вложки от вериги от неотдавнашната колекция Dundas x Revolve American Dream. Пърхащият шлейф създава илюзията за крила. „Тя сякаш слезе от небето“, казва дизайнерката и стилист Табита Симънс, която стилизира цялостния облик за появата. 

Любимата гримьорка на Дженифър Анистън Гучи Уестман е отговорна за грима на модела, като слага акцент върху очите. Виждаме очна линия от Westman Atelier и метализиран хайлайтър.

Социалните мрежи
Преди появата си на червения килим на Met Gala 2021, Kuanna има около 30 хиляди абонати. Ден и половина по-късно те вече са над 150 хиляди и броят им расте. Момичето има активна житейска позиция. В един от постовете си Куана благодари на Анна Уинтур и Питър Дундас, за поканата на Met Gala, отбелязвайки, че въпреки че Балът на Института по костюми е посветен на Америка тази година, тя никога не празнува Деня на независимостта и няма да го прави. „Народът ми се бори с геноцида - казва тя, - но ние все още сме живи“.

Модните постижения
Куана участва активно в Седмицата на модата в Ню Йорк: Габриела Хърст, Прабал Гурунг и Джонатан Симхай са сред дизайнерите, които я ангажират за ревютата си.


Kuanna Chaisinhorse в шоуто на Gabriela Hearst

Името й стана особено разпознаваемо, след като се появи на майската корица на мексиканския Vogue.

Изданието тогава търси момиче, което обобщава характеристиките на моделите от новото поколение и избира Куана с нейните 18 години. По време на снимките тя позира пред фотодуета Инес Ван Ламсверде и Виноуд Матадин в рокля на Валентино, гордо демонстрирайки татуировките си .

Чейзингхорс-Потс дебютира за Келвин Клайн през 2020 г., а съвсем скоро подписа договор с IMG Models. Днес успешно доказва с примера си, че преодоляването на бариерите в индустрия, която все още игнорира местните таланти, е много реалистичен план.

Татуировките
През април 2021 г. Куана качва публикация в Instagram, с която разкрива тайната на своите най-емблематични татуировки - точките във външните ъгли на очите. Момичето разказва, че ги прави през 2020 г., след като успява да преодолее диагнозите тревожност и депресия. "Благодарение на собствения си емоционален растеж и културата ми, успях да се съсредоточа отново", пише тя. Помолих майка ми да ми направи татуировка в краищата на очите". Ако превъртите галерията й, ще видите как точно се правят тези татуировки и ще намерите изображения на жени от Heng с подобен дизайн на лицата. 

„Тези татуировки, казва Куана в публикацията си - „са чудесно напомняне за това коя съм, откъде идвам и колко издръжлива и силна съм, заедно с моя народ и моите предци. Тези татуси са едно от най-мощните, красиви и важни неща, които съм правила. Нося тези знаци скромно, като много поколения жени от Хенг, но с гордост, достойнство, уважение и благодарност".

Татуировките по брадичката и ъглите на очите се наричат ​​Yidįįłtoo и традиционно се правят от женска ръка. Татуировките на госпожица Потс са направени от майка й, за да отбележат важни събития в живота й. Традицията е на повече от 10 000 години и на практика е изчезнала. Иначе, младата жена прави първата си татуировка на 14 - казва, че е било своеобразно посвещение, важна церемония. Майката е човекът, който прави и тази първа татуировка на дъщеря си, което за нея е съвсем първи опит. Сега вече рисува лицата на жените от Хенг по тяхно желание. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.