Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 27.09 - 03.10

Истории от живота: "Свежият принц" Уил Смит, рожденик утре

Музика, фалити, над 70 роли, феноменален партньор, звездни деца - това е Уил Смит, но по-подробно... 

Celebrities преди 2 години

Уил Смит е един от най-известните, привлекателни, талантливи мъже в Холивуд и това не е новина. Актьор, рапър, автор на песни, продуцент и комик - справедливо и резонно е да кажем, че този човек има безброй таланти в ръкава си; поради това успява да ни впечатлява отново и отново и да се докаже в много области на шоубизнеса, а и няма изгледи скоро да спре. Въпреки това, животът на Уил невинаги е бил лек. Невероятната му житейска история разказваме днес, защото звездата има рожден ден утре и защото от време на време имаме нужда да си припомняме именно тези важни неща, които носят съвсем нова светлина в битието ни.

via GIPHY


Днес, визирайки началото, го свързваме с главната роля в ситкома "Свежият принц от Бел Еър“. Подобно на едноименния си герой, Уил е роден в Западна Филаделфия на 25 септември 1968 г. Прекарва по-голямата част от детството си в квартала Уинфийлд с родителите си и тримата си братя и сестри. Като младеж посещава частно католическо начално училище, преди да си проправи път към обществено средно училище. Като тийнейджър, когато е само на 13, родителите му се разделят.



Съвсем мъничък, Уил знае, че иска да бъде на сцена. Обича да рапира в спалнята си и да създава собствени песни и мечтае един ден да излезе на сцена, за да рапира в зала, пълна с фенове. Съогтветно няма никакво желание да ходи в колеж. Когато го канят да участва в лятната инженерна програма на престижния Масачузетски технологичен институт, той отказва, като пропуска изобщо етапа на кандидатстване в колеж, защото знае, че бъдещето му е в света на музиката.



През целия си живот Уил Смит трябва да взема сериозни решения. Тъй като се отказва от ученето, си дава сметка, че все пак трябва да направи някакъв план, за да разгърне музикалната си кариера. Точно в този момент формира известния музикален дует, DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Двамата се срещат, когато Уил е на 16 години и веднага си пасват, творчески и личностно. И двамата са запалени по музиката и са перфектният дует. DJ Jazzy Jeff става продуцент, а Уил се раздава пред микрофона.



През 1985 г. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince привличат вниманието на първия си спонсор от A&R, Пол Оукънфолд. Това им дава шанс да издадат първата си песен "Girls Ain't Nothing but Trouble“. Песента става тотален хит и не след дълго имената им се свързват с едни от най-известните продуценти в света - Ръсел Симънс. По-късно подписват с известния американски лейбъл Jive Records и успяват да издадат първия си пълен албум, "Rock the House".



Преди да разберат, DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince се превръщат в международни звезди и скоро стават магнит за успех и пари. Тази новооткрита слава и богатство обаче се оказва твърде примамлива и хлъзгава за Уил, който харчи огромни суми с размах. Всъщност се смята, че той е похарчил неприлично много пари между 1988 и 1989 г., но за сметка на това “забравя” да плати данъците върху доходите си и IRS се намесва. Мистър Смит дължи на Службата за вътрешни приходи 2,8 милиона долара, които властите решават да си получат, като запорират доходите и много от собственостите му.



Скоростно, Уил губи богатството и бавно, но сигурно се прощава и със славата. Шумът около DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince затихва, а вторият им албум е пълен провал. По думите му тогава той се превръща в "провалена знаменитост“ и няма ни най-малка идея как да излезе от положението. Чувства се безпомощен, но на приятелката му й хрумва блестяща идея. Тя насърчава рапъра да си проправи път към известното токшоу The Arsenio Hall Show, където бива представен на Бени Медина.



Това, което повечето хора не знаят, е, че сериалът "Свежият принц на Бел Еър“ всъщност се основава на събития от реалния живот. За да бъдем точни, лентата следва живота на музикалната легенда Бени Медина. След като изкарва милионите си, Бени иска да създаде шоу за живота си, но има нужда от актьор, който да поеме ролята. Бени на секундата попада под магията и чара на Уил Смит, когато се среща с него в шоуто на Arsenio Hall и веднага разбита, че именно рапърът трябва да поеме водещата роля в това ново шоу.

Отначало Уил е объркан от предложението на Бени. В крайна сметка той не е актьор, а рапър, и не знае нищо за актьорството. Скоро обаче попада в серия от събития, които го изстрелват на прослушване в стая, пълна с хора, включително известния продуцент Куинси Джоунс. С твърде малко, да не кажем никакви пари на свое име, Уил е на ръба на фалита и си дава ясна сметка, че не може да откаже такава невероятна възможност. Само след няколко седмици е на снимачната площадка на "Свежият принц на Бел Еър“, снимайки пилотните епизоди.



"Свежият принц" излиза на екран през 1990 г. и моментално постига огромен успех. Феновете са впечатлени от актьорските способности на Уил, но също така харесват факта, че той демонстрира комедийния си талант и приятелството си с DJ Jazzy Jeff. Благодарение на тази слава Уил успява да се развие и докаже в актьорската кариера и скоро става име в света на Холивуд. Първата му роля в блокбъстър идва през 1993 г., когато влиза в ролята на Пол в комедийната драма "Шест степени на разделение“.



Докато снима "Свежият принц на Бел-Еър“, Уил Смит е женен за първата си съпруга Шери Зампино. Двамата се вричат във вярност през 1992 г. и посрещат сина си Уилард Карол "Трей“ Смит III. Дълги години семейство Смит се наслаждава на славата и богатството и на успешната холивудска кариера на Уил. Изглежда обаче, че натискът под светлините на прожекторите предизвиква разрив и двойката се разделя, а година по-късно идва и официалният развод. 



Преминаването през развод никога не е забавно, но изглежда, че Уил не тъгува дълго. По време на интервю за Access, актрисата Джейда Пинкет Смит отбелязва, че за пръв път излиза с Уил Смит още преди развода му. Двамата се срещат на снимачната площадка на "Свежият принц на Бел-Еър“ и не могат да се отърсят от химията помежду си. Женят се през 1997 г. и им се раждат две деца - Джейдън и Уилоу.



Една от основните причини, поради които семейство Смит са толкова популярни, е, че са еднакво талантливи. Въпреки че всеки от тях е име в своята област, те работят заедно по множество проекти и се превръщат в едно от най-известните холивудски семейства в бизнеса, а кланът оглавяват две невероятно талантливи личности. Всъщност Джейда Пинкет Смит също има безброй таланти. Тя е актриса, бизнесдама, автор на песни и танцьорка!



Уил Смит и Джейда Пинкет Смит са женени повече от две десетилетия и изживяват целия си брачен живот под светлината на прожекторите. Въпреки натиска на вниманието, двойката успява да остане лоялна един към друг и рядко е жертва на слухове за развод или изневяра. Днес и двамата са категорични, че връзката им е на ново ниво, не се наричат съпруг и съпруга, а по-скоро "партньори в живота“.



Въпреки че цялото семейство Смит си създава име, редно е да се каже, че Трей се радва на уютен живот зад кулисите. Той успява да избегне медийната буря около семейството си и тихо търси път към личните си слава и богатство. Това обаче не означава, че не работи с баща си по множество проекти. Трей се появява в музикалното видео към "Just the Two of Us“ на Уил Смит и оттогава грее в множество токшоута и предавания.



Може би една от най-известните роли на Уил Смит е биографичната драма от 2006 г. "Преследване на щастието“. Този филм проследява живота на разорен предприемач, който се бори с безпаричието и лошите бизнес перспективи. С малък син на ръце той прави всичко възможно да запази покрива над главата си. Удивително е, че Уил Смит работи заедно със собствения си син по тази роля. Джейдън Смит е изключително естествен пред камерата и актьорският му дебют се радва на положителни коментари.



Сега Джейдън изглежда върви по стъпките на баща си. На 20 години превзема света и смайва всички с актьорския си и рапърски талант. Младокът не само издава собствена музика, но развива и актьорска кариера, като поема водещата роля в музикалната драма “Слизането”. Сякаш това не е достатъчно, Джейдън създава собствена колекция дрехи и си партнира с водеща компания, за да представи на света нова марка минерална вода.

Разбира се, Джейдън не е единственият член на семейство Смит, който кара Уил да се гордее. Неговото най-малко дете и единствена дъщеря, Уилоу Смит, също прави пробив в актьорския и музикален свят. Уилоу участва с баща си в постапокалиптичния научнофантастичен филм "Аз съм легенда“, освен това е отлична певица и танцьорка. Може би най-известната й песен до момента е под формата на класиката от 2010 г. "Whip My Hair“, а през 2017 г. тя издава втория си албум и по-късно организира световно турне.

Въпреки че Уил Смит прекарва голяма част от живота си като баптист в изучаване на католицизма в училище, той често го изобличава и дори отрича. Не се свързва с нито една конкретна вяра, но говори за множество религии в миналото и твърди, че намира идеите на няколко от тях за много положителни. Някои хора спекулират какви са неговите лични възгледи, тъй като Смит твърди, че дарява огромни суми на Сциентоложката църква.

Може да прави професионалния си дебют през 1985 г., но това не означава, че Уил Смит скоро ще спре да омайва и радва феновете си. Актьорът е в разцвета на силите си и има много нови проекти в процес на подготовка. В момента работи по продукции като "King Richard", "The Council", "Emancipation", "Aladdin 2" "Bad Boys 4" и още няколко, които очакваме в идните година, две, три. Уил Смит изминава дълъг път в кариерата си. След като превръща музиката в свой приоритет, първо пропада и фалира, и всичко се срива около него. За щастие, успява да пробие в света на Холивуд и да стане едно от най-известните лица в шоубизнеса. Не е изненадващо, че има солидни банкови депозити, възлизащи на около 250 милиона долара. И вече е много далеч от човека, който някога почти фалира. Пожелаваме предварително честит 53-ти рожден ден на Уил Смит - мъжа, който и преди, и сега, ни интригува, трогва, впечатлява. И с таланта, и с живота си. ЧРД!


 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.