Следва

Milan Fashion Week: Дуа Липа откри шоуто на Versace, ефектно до последното копче

Техники на съблазняване или Prada, Spring 2022, READY-TO-WEAR

В шоуто Prada Spring 2022 виждаме за пръв път общата работа на Миуча Прада и Раф Симънс на живо (Четете още: Година по-късно: размисли и страсти от Миуча Прада и Раф Симънс за модния им дует)

Runway преди 2 години

Сътрудничеството им започва веднага след като пандемията удари света и през това време в полезрението си имахме само видеоклипове. Понякога това даваше идеята, че проектът на Миуча и Раф е в бета тестване, но осемнадесет месеца по-късно, когато светът вече се връща към нормалното, марката организира две едновременни шоута, едното у дома в Милано, а другото в Шанхай. Във Fondazione Prada около модния подиум бяха поставени големи LED екрани, а зрителите на живо можеха да наблюдават моделите, дефилиращи в двата края на света в едно и също облекло по едно и също време.

"С едновременното провеждане на тези предавания демонстрираме нови възможности“, казва Раф Симънс. "В основата на нашата работа е жизненоважна идея: да съберем хора, които споделят идеологии, ценности и вярвания.“

"Seduction stripped" - с тези думи Миуча Прада и Раф Симънс кръщават новата колекция. "За нас тези думи звучат едновременно елегантно и старомодно“, казва Миуча. "Колекцията се занимава с методите за съблазняване, които винаги водят до голо тяло. Използвайки тези идеи, връзки и препратки към историята, колекцията изследва какво означават техниките на съблазняване днес.“

Въпросните "исторически справки" са емблематични артикули от дамското облекло - сутиена, корсета, полата. Те са интерпретирани под и над всякакви страхотни кройки - пуловери, палта, якета - а сатенените рокли на пръв поглед изглеждат почти скромни, докато не стане ясно, че имат дълбоко деколте на гърба, което разкрива тялото и показва малко от бельото.

От само себе си се разбира, че Prada никога не отива "просто някъде". Комбинацията от твърди и меки тъкани, основни цветове и редки нюанси, мини и макси форми се счита за най-силното предложение на колекцията. Сандалите на нисък ток са още едно от умните решения, които, заедно с всичко останало, постигат нелесната задача да се предефинира сексуалността. Това е толкова често срещано понятие, че модата повече или по-малко го отхвърля, но днес в Милано и Шанхай, Миуча и Раф направиха друго... в галерията ни е!

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.