Следва

Анджелина Джоли & The Weeknd втори път на вечеря - прилича на любов

Хайде пак ретрограден Меркурий - как да го преглътнем за последен път тази година

С наближаването на последните няколко месеца на 2021 г. се приближихме и до третия и последен ретрограден Меркурий за годината - толкова сме близо, че сега той може, ако поиска, да ни щипне по нослето 

Astro преди 2 години

Транзитът на планетата на комуникацията е факт от 27 септември и обхваща дните до 17-18 октомври, предизвикайки триседмичен гръм в небесата. Тъй като астрологията става все по-популярна, следва да сте чували почти всичко за ретроградния Меркурий, но вероятно има няколко неща, които не знаете, особено за този конкретен транзит. По-долу обясняваме всичко, което трябва да знаете и какво да очаквате по време на тази ретроградна фаза на Меркурий във Везни.

via GIPHY

Припомняме, че приблизително три пъти годишно, за период от около три седмици, но понякога и до шест, Меркурий преминава в ретроградна фаза. Според астролога Жул Ферари, това става, когато "от гледна точка на Земята, докато се движим в орбитата си около Слънцето, изглежда, че Меркурий се движи с привидно ретроградно движение (известно още като вървене назад)“. Разбира се, планетата всъщност не се движи назад, просто поради ъглите и гледните точки от Земята изглежда така и астрологично тези променящи се разположения и движения влияят на заобикалящата ни енергия. Когато Меркурий е в ретроградна фаза, аспектите на нашия свят, които са повлияни от Меркурий, се объркват. Тъй като той е планетата, която управлява пътуванията, комуникацията, писането, потока на мислите и доста други сфери от живота ни, този период може да ни изправи пред редица предизвикателства.



Всички планети влизат в ретроградност, но ретроградните фази на Меркурий имат най-голямо въздействие върху нас. Това е така, защото той, както казахме, управлява значителна част от живота ни. Комуникацията е толкова важна за начина, по който живеем и когато това човешко “устройство” и "средство" е засегнато, то може да направи всеки аспект от живота ни доста разочароващ и тежък. Докато ретроградният Меркурий пречи и на пътуванията, този конкретен ретрограден период ще се съсредоточи върху взаимоотношенията и комуникацията, тъй като Меркурий се пада във въздушния знак Везни. Везните се стремят към баланс, те са флиртуващи и приказливи - точно каквито няма да можем да бъдем (поне не успешно) докато планетата на комуникацията не промени позицията си. Очакваме сериозни проблеми в комуникацията с най-близките си хора - това включва приятели, партньори и колеги. Категорично любовни партньори. Забавяния, недоразумения и спорове са сигурни, така че биваме особено внимателни какво казваме. 

Общо взето, по време на ретрограден Меркурий, нито една от връзките в живота ни не е окей. Може да открием, че нашият нормален начин на общуване удря на камък и думите се изкривяват или тълкуват погрешно. Най-доброто, което можем да направим тук, е да се опитаме винаги да разговаряме на живо, лично, с хората или в най-компромисен вариант - по телефона. Никакво писане - изпращането на текстови съобщения оставя поле за изява на въображението, а това е нещо, което не можем да си позволим в такъв период.

Стане ли дума за потенциални партньори и любовни отношения, сме много нащрек. Избягваме да играем игрички и да се правим на загадъчни. Тези тактики лесно се тълкуват погрешно и може да стане голям проблем. Ако наистина се интересуваме от някого, най-добрият ни шанс и ход е да сме ясни и открити. Оставянето на някого умишлено да гадае какво се случва с нас и защо мълчим, вероятно ще доведе до отблъскване, а не до разгаряне на желание и интерес.

Също така клюките не са препоръчителни. Разбира се, те никога не са добра идея, но сега двойно повече ще трябва да внимаваме с думите си. Толкова е лесно словата да се изкривят, а със сигурност не искаме някой невинен, но малко прибързан коментар да ни удари като бумеранг. Като цяло трябва да сме внимателни, мили и да имаме търпение. И да не забравяме, че астрологията влияе толкова, колкото й позволяваме. Съветваме: опитайте се да изгоните онези негативни енергии, които ви изправят на нокти. Ако ги привличате към себе си, ще откриете, че може да излезете извън контрол. Но ако влезем с трезва глава в неприятната ситуация и вземем от нея само това, което ни служи, всичко ще бъде супер!

More Astro