Advertisement
 
Хайде пак ретрограден Меркурий - как да го преглътнем за последен път тази година

Хайде пак ретрограден Меркурий - как да го преглътнем за последен път тази година

С наближаването на последните няколко месеца на 2021 г. се приближихме и до третия и последен ретрограден Меркурий за годината - толкова сме близо, че сега той може, ако поиска, да ни щипне по нослето 

Транзитът на планетата на комуникацията е факт от 27 септември и обхваща дните до 17-18 октомври, предизвикайки триседмичен гръм в небесата. Тъй като астрологията става все по-популярна, следва да сте чували почти всичко за ретроградния Меркурий, но вероятно има няколко неща, които не знаете, особено за този конкретен транзит. По-долу обясняваме всичко, което трябва да знаете и какво да очаквате по време на тази ретроградна фаза на Меркурий във Везни.

via GIPHY

Припомняме, че приблизително три пъти годишно, за период от около три седмици, но понякога и до шест, Меркурий преминава в ретроградна фаза. Според астролога Жул Ферари, това става, когато "от гледна точка на Земята, докато се движим в орбитата си около Слънцето, изглежда, че Меркурий се движи с привидно ретроградно движение (известно още като вървене назад)“. Разбира се, планетата всъщност не се движи назад, просто поради ъглите и гледните точки от Земята изглежда така и астрологично тези променящи се разположения и движения влияят на заобикалящата ни енергия. Когато Меркурий е в ретроградна фаза, аспектите на нашия свят, които са повлияни от Меркурий, се объркват. Тъй като той е планетата, която управлява пътуванията, комуникацията, писането, потока на мислите и доста други сфери от живота ни, този период може да ни изправи пред редица предизвикателства.Всички планети влизат в ретроградност, но ретроградните фази на Меркурий имат най-голямо въздействие върху нас. Това е така, защото той, както казахме, управлява значителна част от живота ни. Комуникацията е толкова важна за начина, по който живеем и когато това човешко “устройство” и "средство" е засегнато, то може да направи всеки аспект от живота ни доста разочароващ и тежък. Докато ретроградният Меркурий пречи и на пътуванията, този конкретен ретрограден период ще се съсредоточи върху взаимоотношенията и комуникацията, тъй като Меркурий се пада във въздушния знак Везни. Везните се стремят към баланс, те са флиртуващи и приказливи - точно каквито няма да можем да бъдем (поне не успешно) докато планетата на комуникацията не промени позицията си. Очакваме сериозни проблеми в комуникацията с най-близките си хора - това включва приятели, партньори и колеги. Категорично любовни партньори. Забавяния, недоразумения и спорове са сигурни, така че биваме особено внимателни какво казваме. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.