Следва

Dolce & Gabbana, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Max Mara, Spring 2022, READY-TO-WEAR

SPRING 2022

Runway преди 2 години

Ревюто на Max Mara се проведе в сградата на Университета Бокони, в рамките на Седмицата на модата в Милано за Пролет/Лято 2022, като изборът на място е обусловен от факта, че броят на момичетата, които се дипломират във факултетите по право, икономика и политически науки тук расте с всяка изминала година, а Max Mara от десетилетия се позиционира като бранд за силни и независими жени. За сезон SS 2022 тази концепция предават костюмите от деним с широки шорти, многото рокли - и къси и дълги, комплектите от сако и пола над коляното, смелите райета... Колекцията, както сe посочва в прессъобщението на марката, е посветена на Франсоаз Куаре (по-известна под псевдонима Саган).

Вместо характерните за марката палта, този път виждаме кожени якета-ризи с къс ръкав, бомбъри и ярко оранжеви манта. Класическите панталони са заменени с работни панталони като на дърводелец и гащеризони, обичайно носени от механиците, всичкото това ушито от габардин и твърда памучна тъкан.

В линията чанти откриваме както доста обемни варианти, така и модели за през рамо. Идеята завършват груби сандали на средна по височина платформа и тяхната вариация - обувки на по-висок ток, но със същата кройка. Кроп топовете правят силно впечатление, бидейки силно застъпени, както и много характерния за италианската модна къща беж.

Цялата колекция е в галерията ни горе >>>

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.