Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2021

Astro преди 2 години

Октомври ще е терапия: трудна, сълзлива и озаряваща. Меркурий е ретрограден във Везни и всички се чувстваме мрачни и отчаяно носталгични, мислим за минали любови и откриваме динамика в неприятни връзки. Новолунието във Везни на 6-ти ще е пикантно. Въпреки че Везните обикновено са фокусирани върху поддържането на мира, агресивният Марс се намира във Везни, по-късно прави транзит в Скорпион, и дори и най-внимателните сред нас ще искат да започнат битка, спор, скандал. Всъщност предстои една безмилостна поредица от транзити между 6-ти и 10-ти октомври, която ще подхрани всякакви дребни спорове и разнопосочни мнения. Действайте внимателно: знанията лесно могат да попаднат в неподходящи ръце при състоянието, в което са небесата в момента.

Въпреки че със сигурност ще има много драма, октомври също носи много епифании и движение напред, той наистина ще е безмилостна и тежка терапевтична сесия за всички. Плутон започва да се движи директно (а не ретроградно) на 6-ти, Сатурн също, но на 10-ти, и Юпитер също, на 18-ти. Големите промени и трансформациите, които актуализират фона на живота ни, ще са много динамични. Ще бъде постигнат голям напредък! Меркурий също приключва ретроградната си фаза на 18-ти, давайки ни повече простор да преследваме това, което искаме.

Ако има въобще някаква лекота в месец октомври, тя е, че Венера прекарва по-голямата част от месеца в свободолюбивия и философски мислещ Стрелец. Любовната планета се премества в знака на Стрелеца на 7-ми, което ни позволява да оберем предпазливостта си и да флиртуваме уверено и постоянно. Толкова много романтични възможности на масата, че няма да знаем от коя първо "да отхапем", а всичко става още по-смело и любовно около Пълнолунието в Овен на 20-ти, въпреки че то ще ни остави с повече въпроси, отколкото отговори.

След цялата тази вихрушка през първите три седмици от месеца нещата се забавят с началото на сезона на Скорпионите, 23 октомври. Това е време да приложим на практика всички откровения и реализации от сезона на Везни в един по-интегриран и автентичен начин на живот. Интензивността се увеличава отново, когато Марс се премести в Скорпион на 30-ти, което ни позволява да работим по проблеми (както у дома, така и в личния си живот) с по-голяма дълбочина и концентрация. Трансформацията е болезнена, но много необходима, честит октомври! 

Хороскоп

Още от Astro