Christian Dior, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Вчера в градините на Тюйлери Christian Dior показа новата си колекция - Пролет/Лято 2022. Вдъхновение за Мария Грация Кюри, дамата зад творенията на Модната къща от няколко години, е епохата на 1960-те, откъдето идват и несвойствените за Christian Dior изобилни цветове, графични принтове и супер много мини. Последното е особено важно - отдавна не сме харесвали толкова много толкова скъсени дължини, но в случая с Диор полите са фантастично скроени и комбинирани така умело, че отсега е ясно - следващия сезон ще си набавим по един такъв комплект, най-добре в черно, комбинация от мини пола и жакет.

Връща се ученическата пола, тенденция, осезаема още от настоящата есен, в което има много чар - кой не обича да си припомни униформата от детските години. Еволюирала до перфектния костюм, униформата ще се превърне в задължителна, но много любима този път дреха.

В колекцията има и други аргументи в полза на 60-те, като например алтернативата на костюма с панталон, показана тук като клин, облечен под полата. Ако сакото, което сте избрали, не е подходящо за обличане на голо, сложете под него поло от трико, тънък пуловер, топ с дълъг ръкав, и имате топла и защитена комбинация, която не губи и сантиметър от чара си.

Що се касае до обувките, Мария Грация ни съветва да носим дрехите й с модела "Мери Джейн", например блестящи и с връзки до коляно, или с ботуши с равна подметка - съвършеното допълнение към мини полата, този фетиш на времето преди половин век и днес. Мокасини и боти на среден ток са другите варианти.


Мария Грация Кюри получи Орден на Почетния легион


"Много мислих за това какво означава да работиш в модата и защо е важно да правиш шоу от това, - казва Кюри. - Модата е игра. Да носиш дрехи означава да се показваш, да демонстрираш себе си". За да дефинира модата като инструмент за пърформанс, дизайнерът си сътридничи с художничката Анна Папарати, автор на декорацията и сценографията на ревюто. През 60-те години на миналия век италианската художничка се прочува, правейки фалшиви настолни игри, в които подставя под съмнение абсурдността на живота. Кюри поръчва на Папарати да направи за шоуто огромна настолна игра, в която моделите се придвижват като пешки в реален размер.

Цялото ревю Christian Dior Пролет/Лято 2022 е в галерията ни.

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia