Следва

We Love: Ирина Шейк във винтидж Thierry Mugler

Love to quote: 15 цитата от Моника Белучи, за мъжете, възрастта и любовта

Не просто жена, а извънредно прекрасна жена, Моника Белучи е еталон на съвремието ни. Екранът я обича, изкуството я обича, мъжете и жените - и те, и то поравно, светът я обича. Фантастичната италианка е образ без аналог в съвременното кино, а днес, в чест на 57-ия й рожден ден припомняме точно 15 от най-готините й цитати 

 

Celebrities преди 2 години

Малцина знаят, че в миналото Моника Белучи мечтае за сериозната кариера на адвокат и работи като секретарка, за да плаща скъпоструващото си обучение в юридическия факултет на Университета в Перуджа. Само че природната красота на младата италианка не остава незабелязана от агенциите за модели и скоро на Моника й се налага да избира между съдебната зала и световния моден подиум. Госпожица Белучи избира второто, светът се лишава от перспективен адвокат, но получава нова звезда в моделския бизнес, а впоследствие и в киното. 


Не е честно да си толкова прекрасна, Моника Белучи!



1991 г.

Любопитно е, че Моника не вижда съществена разлика между актьорската и юридическата професии (дори прави интересни паралели между двете). "Адвокатите са великолепни актьори, - смята тя. - Само си представете, всеки ден ви се налага да играете. Така че голяма разлика между залите на съда и снимачните площадки няма". 


1991 г.

Днес, вече 57-годишната красавица (родена на 30 септември 1964 година в Чита ди Кастело) има зад гърба си над 100 филма от най-различни жанрове. Тя изигра самотната красавица с пречупена съдба в култовия италиански филм "Малена", жертва на маниак в криминалната драма "Необратимо", зла кралица във фентъзи-трилъра "Братя Грим" и момиче на Джеймс Бонд в екшъна "Спектър" от 2015-та. Независимо че всички изброени персонажи принадлежат към абсолютно различни светове, социални класи и страни на производство, всички те имат нещо общо - онзи аристокаризъм, сексапил и изящество, които привнася в тях актрисата, изпълняваща ролите - несравнимата синьора Белучи. Което не е изненада - тази жена оглавява всички възможни, правени в последните 30 години световни класации за най-красива и сексапилна жена. Отделно оставяме стотиците корици и сесии в най-добрите модни списания на планетата. 


Моника Белучи, 55, в total-blue и с деколте-приказка



1996 г.


1996 г.

Природата е много щедра към Моника, надарена освен с изключителна, въздействаща, трудно старееща красота, и с мъдрост - изконна, силна и много женска. Нейните изказвания, подбрани от различни интервюта през годините, са идеалното нагледно доказателство за това. Четем >>> 

За красотата

"Красотата се превръща в проблем за жените само в два случая: когато я няма и когато няма нищо друго, освен красота". 


1993 г.

"Най-важно се оказва разбирането за това какъв човек си. Средствата за масова информация могат да направят от теб картинка, но зад нея задължително трябва да има личност. Заради красотата ми, мнозина мислят, че съм глупава. Но истината е, че това е просто маска, зад която се прикривам, когато ситуацията го изисква". 

"Красотата наистина е сила, но само ако можеш да се възползваш от нея. Същото е като да имаш Ферари: ако не си добър шофьор, за какво ти е изобщо". 


2005 г.

За възрастта

"За нищо на света не искам пак да съм на двайсет. Сега съм много по-щастлива, отколкото тогава, защото с възрастта ние се опознаваме, стараем са да разберем кои сме, с кого искаме да бъдем, не страдаме от липса на увереност. Днес прекрасно знам какво ми е нужно, както и без какво спокойно мога да живея". 

"В старостта бих предпочела да гледам децата си, отколкото филмите си". 

"Станах модел много млада. Беше приятно, но ако бях останала просто модел през всичките тези години, по-скоро щях да се гръмна". 


2017 г.

За любовта, връзките и мъжете

"Любовта живее само тогава, когато има взаимно уважение и свобода. Желанието да притежаваш другия като вещ е абсурд". 

"Жената може да обича така, сякаш никога няма да си тръгне. Но може да настъпи ден, в който да си тръгне така, сякаш никога не е обичала". 

"Нищо не ни принадлежи: нито мъжете ни, нито децата ни. Можем просто да споделяме живота с хората, които обичаме". 

"Мъжете се опитват да държат властта си над жените. Те се страхуват от самоуверените красиви жени, тегли ги към млади и незрели девойчета, редом до които се чувстват силни". 


Моника Белучи за Dolce&Gabbana, 2019 г.

За хармонията

"Чувствам се добре и комфортно със себе си, но не защото съм красива. Познавам много изключително красиви хора, чиито живот е ужасен. Те се чувстват много зле, оставайки насаме със себе си. Да търсиш и намериш вътрешния си комфорт изобщо няма отношение към това как изглеждаш външно, а как се чувстваш. Аз съм щастлив човек, защото съм изпитала много любов към себе си - имам огромно семейство". 

"Ако изберете червения цвят, означава, че искате да бъдете забелязани. Ако носите червено червило, значи сте готови хората да ви зяпат. Червеното е много силен цвят, който преди всичко ви изразява и откроява. Не е задължително да се търси в червения цвят сексуален подтекст". 

"Никога няма да бъда слаба. По природа съм доста закръглена. Обичам да ям. Аз съм такава, каквато съм. И нямам никакво намерение да се променям". 


2019 г.

"Трябва да бъдем снизходителни. Защото, кои сме ние всъщност - безумци, стараещи се да удържат равновесие на палубата на живота, която и без това се клати със страшна сила, докато пътешества из Вселената. Кой в тези условия може да бъде съвършен?" 

More from View Sofia

Бенедикт Къмбърбач излезе с украинското знаме на сцената на фестивала в Санта Барбара

Celebrities преди 2 години

Всички, целият свят, всеки отделен човек, независимо дали звезда или неизвестен на обществото мъж, жена и дете на земята в момента, са солидарни с Украйна и нейния народ. Всички сме съпричастни, всички сме със стегнати сърца. Един диктатор убива деца, жени и мъже пред очита на всички. Резонно, цивилизованият свят се обедини както никога преди в единодушието си - това е варварско и трябва да спре! И като казваме всички, имаме предвид именно всички. От Мила Кунис, през Шон Пен и Ленордо ди Каприо, принц Уилам и херцогиня Катрин, кралица Летисия на Испания, Анджелина Джоли, Дженифър Анистън, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли, Виктория и Дейвид Бекъм, Джорджо Армани, Демна Гвасалия и още, и още, и още... 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.