Следва

Raf Simons, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Rick Owens, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Черна приказка 

Runway преди 2 години

В последната сутрин от септември, слънчева, топла и мека, станахме свидетели на поредната брутална, черна, hard core колекция от Rick Owens. Мястото е Пале дьо Токио, сграда в Париж, посветена на съвременното изкуство, а шоуто прилича на тайнствен ритуал, празник на оцеляването, силата, яростта, едновременно много личен и универсален. И в този дух на случването, кой да открие колекцията, ако не Мишел Лами, любимата на Рик Оуенс... 

Моделите и дрехите са "декорирани" от бял дим, изливащ се от фонтан на подиума, аромат на сушен жасмин и вятъра, който превръща всичко в мистерия. За колекцията дизайнерът казва: "Винаги съм се смятал за човек, който би направил всичко в търсене на красота. Целта ми винаги е била да поддържам определен стандарт за красота - това е смисълът на живота." Carpe diem, тогава, разбираме до болка Рик, и в нас гори нетърпението да облечем драпираните пуловери, дългите до земята кожени поли, прозрачните рокли, шаловете-балаклави, а като пораснем достатъчно, в ексцентричността си да грабнем и чифт-два метално-кожени чизми... Всички този сезон се фокусират върху сексуалността и еротиката, а Рик Оуенс е ветеран в това от край време - изрязани дрехи, божествени сутиени, извиващи се по тялото силуети, всички са в галерията ни. "Концентриран съм върху създаването на добри неща, неща, които имат стойност, които хората искат да купуват и това да си заслужава. Затова съм толкова разпознаваем. Не можете да получите неща като моите никъде другаде. Знам: това е правилното нещо," казва дизайнерът. И е прав! 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.