Следва

Лена Дънам се омъжи: вижте трите сватбени рокли на щастливата 35-годишна звезда

Еволюция на стила: Памела Андерсън

Памела Андерсън не може да бъде поставена в рамки. Всеки може, разбира се, да опита, но нейните кариера, социална активност и каузите за правата на животните, стилът и уменията й да задава тенденции трудно можем да вкараме в калъп

Celebrities преди 2 години

Звездата й изгрява след като бива папарашки уловена на футболен мач във Ванкувър и с появата й на повече корици на Playboy в сравнение с всеки друг модел, актрисата получава заслуженото публично внимание, играейки и CJ в хитовото шоу на 90-те Baywatch или "Спасители на плажа". Сериалът и Памела имат цяло поколение фенове и фенки, имитиращи изкусителната й походка на плажа, облечена в класически червен цял бански костюм. Това е първа фаза в стила на сексапилната блондинка. 

През 90-те години личният стил на Андерсън разцъфтява. Начинът, по който тя се рекламира - като сладострастна сексбомба с наивно и миловидно излъчване тип "съседското момиче", най-вероятно е повлиян от вътрешно желание за абсолютен сексапил, фаворизиращо дънковите къси панталонки и всякакви подобни "разкриващи" дрехи, но когато тя влезе в обсега на обществено внимание, започнахме да я виждаме с кожени шапки, ботуши и солидна доза от стил почерка на Вивиан Уестууд. 

Известна със своя игрив, секси стил и емблематични деколтета, модното пътуване на Андерсън през десетилетията създава диво и нахално усещане за стил, което я превръща в безсрамното готино момиче на 2000-те. В подхода на Памела към обличането има усещане за лековато, кокетно безхаберие, което се люшка между кукленския стил и перверзните кожени аксесоари. По всичко личи, че актрисата няма нищо против да ни поднася това разнообразие.

Памела Андерсън има една връзка, една голяма любов, която обуслава живота и стила й до огромна степен, и която предстои да бъде филмирана. Актрисата Лили Джеймс, изиграла и "Пепеляшка" преди няколко години, претърпява огромна трансформация, за да влезе ролята в Памела Андерсън в предстоящия сериал Pam & Tommy, който следва хронологията на връзката на двойката. Себастиан Стан ще играе съпруга на Памела Андерсън и барабанист на Mötley Crüe, Томи Лий. Двамата се женят през 1995 г., след като се познават само от 96 часа, а само месеци по-късно стават жертва на публично изтичане на лични кадри от медения им месец, откраднати от общия им дом. Случаят е пример за един от многото моменти, в които Памела е потърпевша от широко разпространено нарушаване на поверителността и личната неприкосновеност на знаменитостите, а секс лентата генерира приблизително 77 милиона долара според Rolling Stone.

Вън от инцидента с еротичната лента, модните й трансформации върху тялото на Джеймс и външния вид на Стан като любимия на Памела, почти разбиват интернет - така че всичко от любовта, през тънките вежди на момичето до нейната склонност към секси кожени елечета и корсети, предстои да видим в поредицата, която по план ще излезе в края на 2021 или началото на 2022 г.. Имаме чувството, че Памела ще възкръсне отново сред феновете на модата от Gen Z поколението като икона на феноменалния сексапилен стил.


Шестата сватба на Памела Андерсън - СНИМКИТЕ


Тънкостта и деликатността не са думи от речника на Памела Андерсън, и ние я харесваме точно заради това. Бившата съпруга на рокзвездата обича същите неща, по които момичетата от Depop през 2021 г. се побъркват- от късите поли и "бебешките" тениски от началото на 2000-те (четете още: Миналото: Няма нужда да се поопознаваме, just read my T), до роклите, които крещят, че бельото наистина може да бъде "връхна дреха". Спомняме си дори фееричната рокля-нощница, която Андерсън носи при стартирането на линията си за грим в Caesars Palace, вдъхновена от Венера, богинята на любовта - нейният подгъв може и да докосва земята, но полата е изцяло прозрачна, все едно е направена днес...

Когато често споменаваме, че Памела Андерсън носи много шапки, нито преувеличаваме, нито недоволничим. Култовият ансамбъл от шапка и рокля, който Андерсън носи на 24-ите годишни американски музикални награди през 1997 г., е изцяло в стила на Бела Хадид nowadays, а голямата розова космата шапка, която носи на MTV Video Music Awards през 1999 г., е предшественик на модните хрумки на Риана (четете още: Уличният стил на звездите: Риана и A$AP Rocky в Ню Йорк). Дори се осмеляваме да предположим, че поп звездата използва главно Памела Андерсън за вдъхновение.

Тя е също горещият поддръжник и защитник на правата на животните и в крайна сметка става участник и модел в седмицата на модата за Vivienne Westwood - дизайнерът, който премахва козината и кожата от колекциите си много преди еко каузата да се превърне в тренд. Одобрената от PETA, британска модна икона е известна със своите на корсети - стил , който Андерсън познава и експлоатира добре (четете още: Дрехата-секс: Ренесансът на корсета от Катерина Медичи до Били Айлиш), както и с дръзко провокативния си дизайн. Уестууд залага и черпи вдъхновение от каузите на активизма няколко пъти в миналото, съчетавайки бунтарските дрехи с протести срещу изменението на климата, малтретирането на животни, фраксинга и ядрените оръжия, така че не е изненадващо, че Андерсън прегръща ексцентричния й стил и излиза на подиума през Седмицата на модата в Париж през 2009 г. в подкрепа на дизайнерката.

Памела се свързва и със Стела Макартни по сходни подбуди: дизайнерката не използва кожа, пера, козина. Макартни наскоро дори качва животни на подиума, за да заяви категоричната си позиция по повод жестокостта към животните в модната индустрия. Четете още: Гъба>крава: Стела Макартни и компания изобретиха "кожа" от мицел.

 

Вярна на корените си на "спасителка на плажа", Андерсън винаги е фен на завръщането към миналото. Независимо дали става дума за класическия американски стил с деним и тениска в ежедневен план или нещо като присъствието й на 11-ата годишна кампания за набиране на средства за мотоциклетисти на Harley-Davidson в изцяло черен ансамбъл и бейзболна шапка, у нея съществува талант за носене на дрехите, който тя усвоява много преди днешните звезди на уличния стил да се научат как да "експлоатират" двойния деним. Дори гащиризонът на Reebok, който Памела Андерсън носи по време на мач на Доджърс, е нещо, което намираме в гардероба на съвременния инфлуенсър с афинитет към спортния стил...

Никой класически стил или поток от тенденции не може да попречи на Памела Андерсън да демонстрира изцяло своя трактовка върху даден тоалет, ето защо например тя излиза на червения килим на Teen Choice Awards през 2001 г. в Y2K с канадски смокинг, съчетан със завидни дънкови каубойски ботуши, за които бихме убили да са в гардеробите ни.

Вярна на корените си и като звезда на Playboy, тази жена отново и отново проявява привързаност към корсетния силует. Нейният гардероб във филма Barb Wire включва само най-практичните черни корсетни топове с презрамки, връзки и кожа, които Кендъл Дженър почете с костюма си за Хелоуин миналата година.

Андерсън също представя и по-романтични вариации на тоалети - с широки ръкави, кожени детайли, V-образно деколте и прозрачни черни ръкавици, което е своеобразно отдаване на почит към Холи Голайтли, с изключение на дълбокото деколте и прилепналия по кожата силует.

Гъвкавостта на модела е доказателство за нейната способност да бъде моден хамелеон, защото комбинациите от фантастични романтични бюстиета и секси ансамбли с рокерски шик са си цяло умение, изискващо да се отдалечиш от образа на свежо и невинно момиче, което дебютира в Baywatch през 1992 г. Корсетите на Пам, каубойските й ботуши, тънките, изписани с молив вежди и обемните коси от 90-те са абсолютно актуални и днес, благодарение на възраждането на стила от 90-те и Y2K сред почитателите на модата от поколение Z, а актрисата има потенциал да се превърне в икона на стила по невероятен начин след излизането на Pam & Tommy по наши прогнози... Междувременно следим всичко от социалните мрежи и задкулисието на сериала + изравяме от гардероба си всички корсети и прилеплали кожени изделия, някак изпитахме тази нужда след преглед на Еволюцията на стила на Пам...

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.