Advertisement
 
Лена Дънам се омъжи: вижте трите сватбени рокли на щастливата 35-годишна звезда

Лена Дънам се омъжи: вижте трите сватбени рокли на щастливата 35-годишна звезда

Известната актриса, писателка и режисьор се омъжи преди дни за британския музикант с перуански корени Луис Фелбер, сменяйки три рокли от Christopher Kane  

"Лу, разкажи, как решихме да се оженим?", крещи през половината стая Лена Дънам, обръщайки се към своя законен от вече три дни съпруг. Това се случва в английското графство Самърсет, мястото, на което младоженците решават да прекарат медения си месец след сватбата, състояла се миналата събота в Лондон. Лу - британски музикант от перуански произход с пълното име Луис Фелбер, известен под псевдонима Attawalpa, - прекъсва приготвянето на вечерята (вегетарианска паста с джинджифил, чесън, лук и пасирана сварена тиква, която "шефът" има намерението да сервира със салата от хрупкави зелени сливи и фенел със запарка от агаве), за да се включи в разговора. "Ами, ти не се чувстваше добре, аз дойдох да те видя в болницата и останах по-дълго от предвиденото. През цялото време си мислех - историята с твоята болест ме натъжава ужасно. На другия ден ти се прибра, легнахме в кревата и аз казах: "Не искам да си представям, че би ти се наложило да минеш сама през това", а ти ми отговори: "Искам някой ден да се омъжа за теб".  А аз: "Защо този някой ден да не е някой от следващите дни?". Ден по-късно отидох на разходка с моя приятел Том, който през цялото време мърмореше за живота си, докато в един момент не казах: "Мисля, че снощи направих на Лена предложение". Когато се прибрах, доведох нещата докрай". 

"Да разказва тази история му се удава повече, отколкото на мен", признава Дънам, искряща от щастие. Двамата се запознават миналия януари. 35-годишната актриса, писателка и режисьор подозира, че тази среща е "резултат от серийни машинации" на общите им приятели. Запознанството прераства в бурен роман, романът - в стремителен годеж, годежът - в импровизирана сватба в Union Club в лондонския Сохо. Булката Лена сменя три чудновати рокли от Кристофър Кейн, ушити специално за тържеството. "Опитвах се да осмисля случилото се, защото ние действително бяхме говорили за сватба, не директно, но някак всиччко сочеше натам, - разказва Дънам за предложението на Фелбер. - На някои хора им трябват година, две, дори десет. Ние съкратихме това време до 10 часа. А сватбата направихме след само месец". 

Лена и Луис прекрасно разбират, че да организират сватбата си за месец, и то в условията на пандемия, няма да е лесно. Затова решават да помолят за помощ. "Да направим всичко необходимо нямаше да е възможно без подкрепа отвън. Мама ме посъветва да се обърна към дъщерята на нейната галеристка Аманда Уилкинсън - Дона", споделя  Дънам. Организаторите на мероприятието Дона Маркъс Дюк и партньорът й Джейкъб Малинсън Бърд никога преди това не са се занимавали със сватби, но са готови да опитат.  Сложно е, най-вече заради предпазните мерки: "Горките Джейкъб и Дона се измъчиха с поканите - маса хора изпаднаха от списъка, защото не можеха да пътуват", разказва Лена, добавяйки, че е имало приятели, потвърдили присъствие, но отпаднали в последния момент, защото се заразили. "Когато някой от гостите ви съобщи, че се е разболял и не може да дойде, за пореден пък се убеждаваш, че пандемията още е тук, съответно не можеш да пренебрегнеш мерките за сигурност". Дънам и Фелбер поставят безопасността като приоритет: всички присъстващи трябва да предоставят сертификат за вакцинация и освен това да преминат експресен тест за COVID-19. "Моят имунитет със сигурност не е топ, затова щателно съблюдавах правилата, - казва актрисата. - Това беше важно и за двама ни. Лу мечтае за момента, в който живата музика ще се върне, но му е важно и да знае, че аз съм здрава. Той вечно се тревожи за безопасността на околните". 

И така, при толкова много ограничителни хватки, в клуба на "най-приближените" на Дънам влизат 60 човека, поканени на размяната на клетвите (младоженецът и булката ги съчиняват сами и го произнасят под ръчно направена арка от цветя, дело на флориста Гейл Смит). "Запознахме се с Гейл, която по принцип работи само с местни английски растения. Разбирайки, че ние двамата си падаме по ярките отровни цветове, тя измисли тези сини рози и ни уцели направо в сърцата". Хупа - традиционният олтар на еврейските сватба - се състои от  цяла поредица духовни елементи, които влюбените искат да накарат да работят за щастието им (Лена е еврейка по майка, Луис - по баща). Дюк, навремето учила теология в Оксфорд, ги двързва с доктор Хари Седар, която им помага да въплатят традициите в съвремеността. Влюбените трябва да се обиколят един друг три пъти, да отпият вино от една чаша и да счупят чашата в края на церемонията. "Лу говореше очарователен иврит с испански акцент, от което всички паднаха от смях", казва Дънам. Гостите гледат церемонията на живо по по Zoom - специално за приятелите на двойката от Ню Йорк и Лос Анджелес, както и за роднините на Луис в Перу. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.