Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 04.10 - 10.10

Днес в Санкт Петербург се случва първата руска кралска сватба от 100 години насам

Херцог Георгий Романов днес се жени за Ребека Бетарини в катедралата Свети Исаак, богата церемония, 104 години след убийството на последния руски цар и семейството му

Celebrities преди 2 години

Това е знаков ден за руското висше общество, тъй като наследникът на фамилия Романови, последното царско семейство е Русия преди Октомврийската революция, ties the knot в царствена двудневна церемония, подобна на която руснаците не са виждали повече от век. Сватбените пръстени са Fabergé, короната на булката - Chaumet и има кралски гости, за чийто банкет е отговорен "готвача на президента“, Евгений Пригожин.


Le Paris Russe de Chanel: 97 божествено скъпи и носталгични по Имперска Русия френски бижута


Херцог Георгий Романов, единственият син на херцогиня Мария Владимировна и принц Франц Вилхелм от Прусия, трети правнук на император Александър II от Русия, избира за своя любима Ребека Бетарини, а мястото на съюза е катедралата Свети Исаак, намираща се в императорската столица Санкт Петербург. Двойката всъщност е вече граждански женена (церемонията се случва на 24 септември), а днешният празник бележи религиозния брак на Романов и Бетарини.

Двудневната феерия включва прием в Етнографския музей в Санкт Петербург, както и брънч на следващия ден в двореца Константиновски, съпътстван от търг и изпълнения на живо.  Поканени са испанската кралица София, която е гост и на кръщенето на Георгий, както и белгийската принцеса Лея и шейх Мохамед бин Хамад бин Халифа Ал Тани (четете още: Истории от живота: Първата дама на Катар - Шейха Моза бин Насер ал Миснед), a също и Симеон Сакскобургготски и съпругата му Доня Маргарита (вляво).

Роден в Мадрид, херцогът прекарва по-голямата част от живота си в Испания и Франция, а висше образование завършва в Оксфорд. За пръв път посещава родината си през 1992 г. и сега живее в Москва, където работи по благотворителни проекти. Пред руския новинарски уебсайт Fontanka.ru относно избора на място, той споделя: "Това беше първото място в Русия, на което се върнахме. То е много, много близко до семейството ми. Православният дух и историята на нашата страна, традициите, културата - за това бяха постоянни разговори у дома. Дядо ми винаги се опитваше да поддържа връзка с руснаци в Русия и Франция, за да подкрепя благотворителни проекти.“

Ребека е дъщеря на посланик Роберто Бетарини, италиански дипломат, и Карла Вирджиния Качаторе, директор на Руската имперска фондация. Наскоро тя се покръсти в руска православна вяра, а името й след кръщението е Виктория Романова. Съобщава се, че сватбената рокля е проектирана от любимата на Холивуд дизайнерка - Рийм Акра, създател на едноименен бранд за булчински рокли. Както подобава на кралска булка, Виктория носи и Lacis Tiara от Chaumet - според бижутерийната къща, това е модерно преразглеждане на традиционните руски корони, диадемата е в стил, подобен на тази на принцеса Южени в деня на сватбата й през 2018 г. Тиарата е проектирана да изглежда като платно, духано от вятъра и е създадена от общо 27.03 карата, включваща два централни диаманта съответно 5.02 и 2.21 карата и 438 "паве" диаманта.


Истории от живота: Алис Батенберг, майката на принц Филип


Последната голяма кралска сватба в Русия е тази на царя и неговата жена, принцеса Аликс от Хесен, германка, внучка на кралица Виктория. Тя се състои в Зимния дворец в Санкт Петербург на 26 ноември 1895 г., а след това, по-малката сестра на Николай II, херцогиня Олга, се омъжва през 1901 г., докато по-малкият му брат, херцог Михаил, се жени през 1912 г.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 20 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 16 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.