Следва

Големите модни истории: От Paddington до Marcie, чантите на Chloé for life!

Balenciaga, Spring 2022, READY-TO-WEAR

"When's the show?"
"Wait, is this the show?"
"This is the show!"

 

Runway преди 2 години

Ревюто на Balenciaga на Седмицата на модата в Париж премина в съботната вечер в Théâtre de Châtelet (Театър Шатле). Очаквано с огромен интерес, шоуто се оказа повече, отколкото можехме да очакваме.

На голям екран в залата се транслираше репортаж от червения килим от входа и фоайето на театъра. Много скоро се разбра, че присъстващите гости в обемни костюми, блестящи рокли, спортни комплекти и прочие разпознаваеми Баленсиага-силуети всъщност представляват същинската част от концептуалното шоу за колекцията на може би най-интересната Модна къща в света в момента. Сред поканените да демонстрират идеите за Пролет/Лято 2022 забелязахме Амбър Валета, Елиът Пейдж, Blood Orange, Изабел Юпер, Юрген Телер и още много известни и талантливи хора, от инфлуенсъри и тиктокъри до най-влиятелните модни журналисти и фотографи. Изключително въздействащо като смисъл, идея, организация и изпълнение, ревюто миналата вечер увенча едно прекрасно дирижирана, много майсторска "репетиция" за това да удариш гонга точно при представянето на най-новата си колекция. Защото това събитие обичайно е сърцето на дейността, динамото на клиентските желания, генераторът на невероятни печалби.

Припомняме, нещата започнаха с кампанията с Cardi B, минаха през тоалетите на Ким К. и Риана на Met Gala, за да финишират в Шатле, в центъра на Париж с нещо, прилично на шоу от бъдещето, шоу от миналото, шоу от сега, изобщо Шоу, увенчано в самия край с прожекцията на специалния епизод на "Семейство Симпсън", в който героите от анимационния сериал пристигат от Спрингфилд в Париж, за да вземат участие в спектакъла на Balenciaga. В ролите виждаме самия Демна (Гвасалия, творческия директор на Модната къща), Ким Кардашян и Кание Уест в маски на първия ред, както и Анна Уинтор, възхитена и прехласната по шоуто на Симпсън, включително пускайки в един сюблимен момент сълза.

Иначе, в традицията на Баленсиага, и SS 22 виждаме много all-black тоалети, ситуирани някъде между кутюра и грънджа, готиката и прекалената "бъбривост", но до един елегантни - монохромната палитра подпомага най-важното в модата - вниманието да привлекат силуета, формата и текстурата, не друго. Чисто черното бе последвано от дрехи, белязани с Демна-изми - купища лога, нарязан на ивица деним, ботуши на ненормални платформи и обемно до нахалство кроене.

В това ревю всички тези иначе добре познати похвати заживяха нов, неочакван живот, поради факта, че поканените гости бяха облечени със същото, което моделите разходиха по подиума. Топ-звезди, излъчващи до една гордост от участието си в мероприятието, включително Карин Ройтфелд, която не можа да скрие щастието си от стопените ледове с Balenciaga (припомняме слуховете, че Карин е заимствала кройки от Баленсиага, които е предавала на Max Mara, за които работи като консултант, от което последва чутовен, макар и бързо замазан скандал).

Онези, които закъсняха за шоуто, с изненада установиха, че са негови главни герои, както и че са изпуснали половината. Самият Демна също се появи в шоуто си, вижте финала на галерията ни горе, изцяло в черно, дублиращ начина, по който се яви на бала Met Gala, придружавайки Ким Кардашян, абсолютната звезда на събитието в идентичен тоалет - припомняме тук, след което зае мястото си в залата.


Fashion Starter: "Не мисля, че елегантността днес е релевантна", Демна Гвасалия


Изключително мил момент бе появата на хората от екипа на Гвасалия от ателието на Balenciaga в Париж на екрана, последван от прожекцията на нарочно произведения за целта епизод на "Симпсънс".

При угаснали светлини в залата започна Simpsons x Balenciaga филмчето, което, без да спойлваме, е супер сладко на моменти и доста глупаво - в други, но точно тази откровеност и чистосърдечна анимационна пародия го правят толкова мило.

Гледаме, такова шоу не се случва всеки ден!

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.