Следва

От гара до гара: Дейвид Боуи пътешества из СССР, няма такива снимки!

Коя е Невяна Митева и защо ни хареса толкова

51-годишна, зодия Телец, родом от Добрич, майка на три деца, щастливо омъжена за колега - това е Невяна Митева, от вчера кандидат за вицепрезидент заедно с кандидата за президент - проф. Анастас Герджиков, издигнати от Инициативен комитет.

Celebrities преди 2 години

До вчера, когато Невяна, изключително симпатична, се появи публично в новото си качество на кандидат за високата позиция, знаехме малко за нея. Бяхме я виждали преди години по БНТ, тук-там по някои армейски форуми в качеството й на Председател на Сдружението на жените военнослужещи и толкова. До неделя, 3 октомври, когато госпожа Митева - перфектна в черната си рокля, черно-бяло скъсено сако, добре направена прическа, преливаща между русо и кестеняво, и стегнато, но много женствено излъчване, не ни прикова към екраните, докато представяше себе си пред публиката в зала 6 на НДК.

"Гордея се, че съм родена и живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се радвам на три деца и силен, смел и любящ съпруг. Така се разви животът ми, че от дете спортът ме научи на дисциплина и себераздаване, с които постигнах национални рекорди, които преди три дни навършиха 33 години. Повече от 3 десетилетия службата ми в името на Родината осмисли живота ми, даде ми чувство на сигурност и самочувствие. Работата ми в неправителствения сектор по социални проекти и каузи, личната ми ангажираност за деца с различни нужди ми донесе удовлетвореност", каза полковник Митева от трибуната и ни спечели, ако не завинаги, то поне задълго.

Преди да разкажем за нея още, споделяме впечатленията си, които, бидейки съвсем първи, са, надяваме се, доста точни. Невяна Митева е директна, точна, смела, откровена и уверена. С нейните 167 сантиметра и фини 55 килограма, тя е изключително нежна и навява асоциации за сила и уязвимост едновременно, което е една много привлекателна комбинация. Отлично поддържани кожа и фигура правят впечатление мигновено, едновременно с усещането, че госпожа Митева отлично осъзнава силата на чара си - самият факт на избор на дрехи, в частност тясната рокля с откровено деколте, доказва това. Обран, деликатен, точен за мястото и повода стил на поява, който приветстваме. Направи ни впечатление много добре гримираното лице на полковник Митева, което ни кара да мислим, че са ползвани услугите на професионален гримьор и браво за това - когато влизаш в общественото внимание така устремно, всяко усилие в полза на това да изглеждаш добре, с което да демонстрираш уважение към околните, е чудесно за проследяване и отчитане.

Обувките са точните - тип деколте със заоблен връх, за които, без да са Balenciaga, смятаме, че са в концепцията на появата, както и в тенденциите, освен това подчертават прекрасно невероятния глезен на бившата шампионка по плуване. Ето още щрихи от официалната биография на Невяна Митева:

В момента заместник-председател на Сдружението на жените военнослужещи (бивш председател и един от учредителите през 2006-а), организация, която провежда множество инициативи за децата на загиналите военнослужещи - както в Ирак и Афганистан, така и загинали при изпълнение на служебните си задължения тук. Сдружението е неправителствена организация, чиято цел е да подпомага въвеждането на международните политики за жените, мира и сигурността в рамките на българския сектор за сигурност. То е в основата на приемането на редица важни промени в законите в посока равнопоставеност между половете в армията, като равенството не означава само жените да получават рамо, но и мъжете. Затова днес един военнослужещ може да излезе "по майчинство". Госпожа Митева е била координатор по равнопоставеността и председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността - 2015-2017, преди това офицер по връзки с обществеността във Военновъздушните сили. Влиза в редиците на Българската армия през 1989 година, след като участва в Олимпийските игри в Сеул.

Родена е в Добрич, където завършва и средното си образование. Като изявен спортист се обучава по индивидуален план в спортните училища в София и Пловдив. През 1989 г. постъпва като военнослужещ в Централния спортен клуб на армията (ЦСКА), вследствие на плувните си постижения по време на XXIV Олимпийски игри в Сеул, Южна Корея през 1988 година - тогава Невяна, заедно с Таня Богомилова, Бистра Господинова и Наташа Христова влизат във финала на 4 х 100 съчетано плуване и се класират шести. Митева има национален рекорд на 200 метра бътерфлай, постигнат през 1988 г., който не е подобрен до днес. Следва в НСА, след което става учител и треньор по плуване в ЦСКА. От 1998 до 2000 г. е заместник-командир в армейската спортна школа, отговорна за логистиката. През 2000 г. влиза в състава на Корпус "Противовъздушна отбрана" в най-голямото военно съединение на ВВС към онзи момент. Изпълнява длъжността офицер по "Връзки с обществеността". След няколко години преминава за кратко като специалист "Човешки ресурси" в централата на ВВС. Паралелно учи във Военната академия "Г. С. Раковски" и през 2005 година е първата жена офицер, завършила специалност "Военновъздушни сили". Между 2007 и 2009 г. отговаря за международните отношения в кабинета на началника на Генералния щаб на Българската армия. През 2009 г. е назначена за главен експерт "Двустранно сътрудничество и регионални инициативи" в дирекция "Отбранителна политика" на Министерство на отбраната.

Съпруг на Невяна Митева е генерал-майор Явор Матеев, 53-годишен военен парашутист, командир на 68-а бригада "Специални сили" до 2019 година, след което става командир на Съвместното командване на специалните операции. За нея колегата и приятелката й Таня Богомилова, олимпийска шампионка по плуване, казва: "Много е амбициозна и борбена, и е обратното на конфликтна личност. С нея бяхме в един отбор, плувахме на олимпиадата в Сеул, делили сме една стая. Нейните рекорди стоят и до ден днешен. Спортът изгражда личности, а тя е от онези хора, които има колективно мислене, не мисли само за себе си. Много е дисциплинирана, целеустремена и честна.

И както в нашия спорт резултатът се решава от метри и хронометър, в живота си тя се бори за всяка педя. Разбира и от шега". Че "разбира от шега" виждаме и по лицето и очите й: усмивката на госпожа Митева е непрекъснато там, неуловима понякога, но там. Виждаме човек, който харесва и разбира живота, включително своя собствен, което е много важно.

"Взех решение да се включа в изборите, защото вярвам, че е дошло време за обединение. И то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота ни. Не искам да живеем разделени. Нека сме любящи човеци и всеки да се труди на своята позиция за добруването на България", каза вчера в НДК полковник Невяна Митева, с което ни накара да поискаме същото - да живеем обединени и с любов!

More from View Sofia

Moët & Chandon озаряват празничния сезон с вълнуващи балончета шампанско и впечатляващи събития

Food преди 1 година

Този зимен сезон Moët & Chandon за втора година празнува вълнението да бъдем заедно по празниците с поредица от впечатляващи и елегантни събития в най-големите градове по света. След Сидни, Ню Йорк, Токио, Париж и Лондон, Будапеща също беше домакин на впечатляващо събитие в наскоро реновираната сграда на унгарската опера. Темата беше „Нощ в Операта“ и събра повече от 200 гости на марката, които имаха привилегията да се насладят на селекция шампански Moët & Chandon на изискана дегустационна вечеря на самата сцена на операта.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.