Следва

Какво ново: нов човек в Isabel Marant

Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Елиът Пейдж, Люис Хамилтън и всички други звездни гости на шоуто Balenciaga

Вчера вечерта в Париж, в рамките на Седмицата на модата, колекцията си Пролет/Лято 2022 показа модна къща Balenciaga, а Демна Гвасалия, творческият шеф, покани звездна компания, състояща се не само от емблематични модели, но и от звезди от шоубизнеса и спорта

All fashion преди 2 години

Във вечерта на ревюто, същински спектакъл, за който подробно писахме ТУК, публиката видя Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Карди Б и съпруга й, рапърът Офсет, транссексуалния актьор Елиът Пейдж, шофьора Люис Хамилтън и много други. 

На всички толкова ни липсваха червените килими по време на пандемията, че Гвасалия реши да ни даде още един. Той буквално представи новата си колекция на червения килим, като замени традиционната разходка по подиума с позиране пред тълпа от развълнувани фотографи, призоваващи звездите да погледнат в камерите им. В същата атмосфера звездите обикновено се появяват на официални събития.

Известният образ на тотално черно с черна маска също беше представен на въпросния червен килим, като преди това вече се превърна в меме след появата на Ким Кардашян на Met Gala в компанията на Gvasalia и няколко публични изяви на Кание Уест с плътна качулка на главата. Този път самият Демна се криеше под маска и качулка. 

Дъщерята на руската актриса Рената Литвинова, стара приятелка на Гвасалия, Уляна Добровская също се качи на червения килим като модел. Майка й наблюдаваше това в Театър „Шатле“ в Париж, където се проведе шоуто.


Уляна Добровская

Първокласният списък с гости и необичайният прожекционен формат не бяха единствените трикове, които организаторите използваха, за да привлекат вниманието на публиката тази вечер. Е, тъй като самите стилове от колекция до колекция в Gvasalia се различават само по цветове, просто е необходимо да се насочи това внимание към нещо друго, например ракурс или сценография. 

На публиката в театър Châtelet беше показан специален брой на „Симпсън“, в който познатите ни анимационни герои също пробват тоалети от колекции на Balenciaga, а Ана Уинтор, "нарисувана" с два, но съществени щриха, променя отношението на обществеността към колекцията (намек и остра ирония към света на модата, който се фокусира върху факта на одобрение от един човек, а Гвасалия все пак влезе в най-високата модна лига, което дотук минаваше спокойно и без одобрението на въздесъщата бивша главна редакторка на Vogue Уинтор, също гост на ревюто). Специалният епизод на филмчето е сладко допълнение към 33-ия сезон на анимационния сериал, чиято премиера беше на 26 септември.

Колекцията Balenciaga Summer 2022 заслужава внимание дори без да се споменават дрехите, - писа за шоуто Highsnobiety, което е и най-изчерпателният преглед на цялото модно свещенодействие, описано по-горе. 

Грандиозното мултимедийно шоу и гостите "от лъв нагоре" определено ще бъдат обсъждани толкова бурно, че дрехите може дори да не се запомнят. Но изглежда, че дизайнерът се нуждае от това, защото в противен случай може да се окаже, че няма какво да се обсъжда. Гвасалия от години твори едно и също, предвид концепцията си за надсезонност и надвременност. В което не виждаме нищо лошо, напротив, а и за опитното око нюансите в работата му са ясно доловими.  


Наталия Водянова


Наоми Кембъл


Елиът Пейдж


Амбър Валета


Карди Б


Изабел Юпер


Адел Екзаркопулос


Bryanboy


Анна Уинтор и Хамиш Боулс


Юрген Телер


Offset


Люис Хамилтън 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.