Следва

Comme des Garçons, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Valentino, Spring 2022, READY-TO-WEAR

SPRING 2022

Runway преди 2 години

В самото навечерие на ревюто на Valentino в инстаграма на бранда се появи снимка на Зендая: актрисата позира в същия ракурс и в същата рокля, която носи Мариса Беренсон в сесията си за Vogue през 1968 година.

Кадърът със Зендая илюстрира проекта Valentino Archive, за който са пресъздадени няколко знакови тоалета на модна къща Valentino. Освен роклята на Беренсон, екипът на ателието повтаря роклята на Верушка с животински принт, две флорални рокли от сесия в Vogue през 1971 година, както и джинсите от първата рекламна кампания на деним линията на Valentino от 1986 година.


Valentino-червено: историята на емблематичния цвят



Vogue, 1971 г.

Освен тези изброени шедьоври, в колекцията Пролет/Лято 2022 влизат много ризи с апликации, рокли-пелерини, анораци, шорти и бермуди, мини рокли и всичко това ушито от тафта, основна материя в колекциите висша мода на луксозната марка. Към дрехите за ежедневно носене разкош прибавя и наситената палитра: виолетово, фуксия, отенък на лайм и лазурно синьо. Както винаги, в колекциите на Пиерпаоло Пичоли, и този път откриваме повече от смели цветови комбинации: виолетовото и жълтото се привличат и обичат, а ярко синьото просто "спи" в прегръдката на зеленото и червеното.

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.