Valentino, Spring 2022, READY-TO-WEAR

В самото навечерие на ревюто на Valentino в инстаграма на бранда се появи снимка на Зендая: актрисата позира в същия ракурс и в същата рокля, която носи Мариса Беренсон в сесията си за Vogue през 1968 година.

Кадърът със Зендая илюстрира проекта Valentino Archive, за който са пресъздадени няколко знакови тоалета на модна къща Valentino. Освен роклята на Беренсон, екипът на ателието повтаря роклята на Верушка с животински принт, две флорални рокли от сесия в Vogue през 1971 година, както и джинсите от първата рекламна кампания на деним линията на Valentino от 1986 година.


Valentino-червено: историята на емблематичния цвятVogue, 1971 г.

Освен тези изброени шедьоври, в колекцията Пролет/Лято 2022 влизат много ризи с апликации, рокли-пелерини, анораци, шорти и бермуди, мини рокли и всичко това ушито от тафта, основна материя в колекциите висша мода на луксозната марка. Към дрехите за ежедневно носене разкош прибавя и наситената палитра: виолетово, фуксия, отенък на лайм и лазурно синьо. Както винаги, в колекциите на Пиерпаоло Пичоли, и този път откриваме повече от смели цветови комбинации: виолетовото и жълтото се привличат и обичат, а ярко синьото просто "спи" в прегръдката на зеленото и червеното.

 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia