Следва

Чао, подпухнали клепачи! Намерихме КРЕМА, от който изчезвате

Миналото: Иконите на Холивуд и Негово Величество Червеното червило!

В историята червеното червило често е считано за провокативно, неморално, дръзко, политически некоректно, упадъчно, класическо и разрушително. И все пак червеното е най-забележителният от всички цветове за женските устни. То е запазена марка за едни от най-емблематичните жени на Холивуд, разказваме за съблазнителната любов между тях и Него

Face преди 2 години

Мерилин Монро

Гъстите пърхащи мигли и котешката очна линия са неразделна част от грима на Мерилин Монро, но лъскавите очертани червени устни, които постига благодарение на "Rouge Diabolique" на Guerlain, винаги ще заемат централно място във визията на легендата. Тъй като го носи при почти всяка поява на екрана и извън него, червените й устни всеки път излъчват различни сигнали. С вечерна рокля и обеци с висулки то й придава блясък; в съчетание с дантела и ръкавици изглежда примамливо; добавено към ежедневното й облекло или круизна визия, червилото се превръща в аксесоар само по себе си.

Въпреки че точният нюанс на Монро не е наличен днес, Guerlain's KissKiss Shaping Cream Cream Lip Color в "Rogue Kiss" силно наподобява някогашния продукт.

Люсил Бол

Скандалните комедийни сценични превъплъщения на Люсил Бол по телевизията съответстват с яркостта на грима й. Въпреки черно-бялото кино по времето на Бол, жизнеността на нейната оформена като "пудел" червена коса и артистично червено червило може да се усети през екрана, тъй като двете са синоними на актрисата в реалния живот. Наред със скечовете, предизвикващи смях, изражението на лицето има огромен дял в ролите й. Може да се намръщи, да се ухили широко или да пъхне парче шоколад в устата си - червеното й червило подчертава перфектно всеки нюанс от настроението й.

Изборът на Бол за червено червило се пада на Besamé Cosmetics, марка, която отдава почит на покойната звезда през 2020 г. с колекцията грим, наречена "Love Lucy". Оригиналното червило на Ball не може да бъде закупено, но нюансът "Love That Redhead", включен в линията, можем да имаме в няколко отделни червени нюанса.

Елизабет Тейлър 

Гримът на Елизабет Тейлър се придържа към олдскул холивудската тенденция. Силно очертаните, но естествено извити вежди и опушеният грим на очите добавят фина дълбочина и мистерия, позволявайки на червеното червило да придаде уникален акцент. Въпреки че устните й са оцветени в истинско червено, прелято с розов нюанс, неговата простота и отсъствие на всякакво преувеличение при нанасянето е отличителният знак на Тейлър.

Наред с влиянието си върху света на красотата, връзката между Тейлър и червеното червило има богата история. Забавно е, че тя изиграва "Клеопатра" в едноименния филм, а древната владетелка е известна с това, че сама е създавала червилата си, използвайки стрити на прах насекоми (четете още: "Клеопатра": 58 години от най-епичната холивудска продукция и най-великата роля на Елизабет Тейлър). Авторката на New York Times Фиорела Валдесоло дава на Клеопатра титлата "първата ценителка на червените червила". Елизабет Ардън е козметичната марка, към която Тейлър има афинитет. По време на Суфражетското движение в началото на 1900-те години жените се обръщат към смелото червено червило, за да заявят позицията си, а Ардън в подкрепа на каузата подарява червени червила на тези, които минават покрай магазина й.

Тейлър също така почита с избора си и бранда Max Factor, който я кани за рекламно лице на червеното им червило през 50-те години.

Грейс Кели

Oт обичана актриса до принцеса на Монако, Грейс Кели има силно влияние. Способността й да "построи мост" между американската и френската мода я превръща в муза и стил икона. За сравнение, гримът винаги е прост, минималистичен, дори считан за "грим без грим" от днешна гледна точка. Въпреки това провят впечатление естествено оформените й вежди и дискретната очна линия, които подчертават прелестните й очи. На фона на това скромно "платно", червеното червило с по-тъмен нюанс от линията Rouge Dior на Dior привлича вниманието.

Впечатляващ е и начинът, по който Кели оформя устните си. Тъй като дрехите й често са от деликатни материи с ефектни декорации (блузи с впечатляваща яка, жилетки с копчета и перли), тя леко се отклонява от класическите червени червила и залага на по-пастелни нюанси на червеното, придаващи невинност и елеганс.

Общото между всички тези емблематични жени е, от една страна, че проправят свои собствени пространства в света на модата, киното и лайфстайла, получават статут на холивудски звезди, а влиянието им в сферата на красотата цари и до днес, от друга страна, въпреки че всяка си има едно червило, отразяващо личното й амплоа, всички ползват още един нюанс на аленото и го обожават поравно - говорим за 540 на Estée Lauder, поименно Immortal, което брандът преиздаде тази година в чест на 75-ия си юбилей. Понякога цялото ни същество иска да е свидетел на стария холивудски свят и да се усмихва, да целува, да се смее и говори със съблазнителни червени устни... Знаем, че и вие мечтаете това, затова подаряваме иконичното червено червило, любимо на жените преди и сега, в профила ни в Инстаграм. Условията иконичното Estée Lauder Envy Creme 540 Immortal да стане ваше, са ТУК

More Face