Следва

Lunchtime shopping: Vetements с чисто нов онлайн store

Шарлот Генсбур & Zara: френска колекция за красиви жени, пълна с деним и сексапил

Шарлот Генсбур и Zara представиха общата си капсулна колекция, изобилстваща от джинси, кадифени якета, дънкови ризи и бельо или easy chic, казано "на френски" 

 

All fashion преди 2 години

"Винаги съм искала да направя колекция от дрехите, които самата аз нося всеки ден", разказва слабата, смугла, прекрасна 50-годишна Шарлот, парижанка до мозъка на костите си. Това е и причината, поради която основният акцент в линията са джинсите - най-важната дреха в гардероба на певицата, актриса и модел. Дете на една от най-артистичните и симпатични двойки на бохемска Франция от 60-те и 70-те - Джейн Бъркин и Серж Генсбур, и двамата емблематични любители на небрежния градски стил, основан върху идеологията на дънките-във-всеки-момент-и-по-всеки-повод, Шарлот израства в среда, в която този тип обличане е най-готиното нещо на света (четете още: Любовта без философия е като набързо погълнато кафе или Стилът на Серж Генсбур).

Любовта на Шарлот, иначе рекламно лице на Saint Laurent, фен на Balenciaga и вечно елегантно присъствие на червените килими не само във Франция, към джинсите и ненатрапчивата ежедневна мода, се въплащава тази есен в реално постижими покупки, благодарение на сътрудничеството с испанската марка Zara. Идеята се осъществява не без ролята на близките приятелски отношения, които имат Шарлот и Марта Ортега (наследницата на бранда). Заедно двете създават идеалните издължени ризи в уестърн стил, андрогинния тренч в стилистиката на 70-те, вталеното сако, кадифения жакет (безкрайно любим на бащата на Шарлот Серж Генсбур), джинсите - прекрасно скроени и небрежни и секси едновременно, и простичките базови тениски. Що се касае до аксесоарите, в колекцията на Шарлот откриваме симпатична малка кожена раница и чифт боти със заоблено носле. 

“Не съм жена, която е способна да отдели повече от 10 минути сутрин, чудейки се какво да облече за през деня. Имам три деца, на възраст от 10 до 24 години, и, признавам, денят ми се върти около тях. Това е начинът, по който обичам да живея, така че не слагам токчета, нито поли, защото лайфстайлът ми не го позволява. Така че тази колекция е действително това, което възприемам като перфектната ежедневна униформа", казва мадам Генсбур за работата си за Zara, като допълва, в отговор на друг въпрос от колега: "Не мога да кажа дали тази колекция ще е еднократен акт на сътрудничество или ще се развие във времето. Все пак обаче, имайки предвид, че Zara имат и детска линия, и такава за дома, по-скоро си мисля, че нещата няма да приключат със започването си". 

Желаем успех и нямаме търпение да напазаруваме дрехи ала Ш.Г.... просто и ние носим същото!

More All fashion