Следва

Louis Vuitton, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Chanel, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Много флирт, симпатичен и луксозен

Runway преди 2 години

Модна къща Chanel има таланта да кара всички да говорят за творенията й, независимо дали прави или не прави грандиозни демонстрации. Новата пролетно-лятна колекция за 2022, креативният директор на бранда, все по-уверената в работата си Виржини Виар, показа не в обичайно използвания за целта Гран Пале, който в момента е в ремонт, а в доста по-камерния Дворец на инвалидите. Посветена на 90-те - епохата, в която се родиха супермоделите, майсторки на изискания флирт от подиума - повечето помним ясно как се усмихваха и позираха фриволно моделите тогава, а фотографите се надпреварваха за кадри, строени току до ръба на подиума. 

"Съвсем в началото на кариерата ми в модната индустрия беше нормално фотографите да стоят много близо до подиума, буквално прилепени до него и моделите, и всички в залата чувахме звука от щракането на камерите. Беше страхотно като усещане и ми хрумна, че много искам да припомня това време с неговата невероятна атмосфера чрез новата колекция на Шанел", сподели зад кулисите на шоуто Виар, която за предстоящия сезон пресъздава тази безсмъртна епоха, без да кани на шоуто самите "виновнички", големите моделски имена от миналото. За ренесанса на прекрасната отминала епоха на 90-те помагат съответстващите декори, музиката на Джордж Майкъл и наистина доминиращите всеки останала звук светкавици на фотоапаратите.

Шоуто прави, разбира се, и надлежен комплимент към наследството на Chanel. Внимателните фенове на бранда моментално разпознахме щрихи от ревюто за сезон Пролет/Лято 1993, в което Карл Лагерфелд отделя огромно внимание на тоалетите за плаж, а разнообразието от черно-бели бански с разпознаваемото лого стават истински символ на времето. Виар повтаря цветовия рефрен, добавяйки към двата класически контрастни цвята ярки аксесоари и килограми бижута (четете още: Еволюция на вечността: CHANEL жакетът).

Друг знаков поклон към Лагерфелд в колекцията за топлото време на 2022-а е розовият туид. Виржини Виар признава, че тогава, през 90-те, откровено го е ненавиждала, а сега го обожава. На съвременните поклонници на Chanel тя предлага да му се наслаждават под формата на симпатични кокетни мини рокли и костюми с шорти и жилетки, а за по-деликатните натури избира идея по-фини оттенъци - всъщност пастелната линия в колекцията е изключително обилна - от нежно кашу до лимон. 

Шоуто бе закрито със серия прекрасни леки рокли от шифон, в които моделите напомняха летни пеперуди, прелитащи на светлината на неспирно искрящите светкавици в залата. Изключително красивата мода на Chanel, колекция Spring/Summer 2022, е в галерията ни >>> 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.