Победителите в конкурса „Sounds liкe You“ бяха обявени на официална церемония в Деня на музиката

Победителите в конкурса „Sounds liкe You“ бяха обявени на официална церемония в Деня на музиката

Десетте финалисти в конкурса – десет уникални композиции с дължина до две минути, бяха обявени на 22 септември и публикувани в YouTube канала на Huawei Mobile

Концертната зала на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ стана домакин на официалната церемония по обявяването на победителите в конкурса за кратка музикална композиция “Sounds like You“, организиран от Академията с подкрепата на Huawei и Classic FM радио.

 

Церемонията бе открита от ректора на Националната музикална академия, проф. д-р Сава Димитров, който наблегна на модерния подход на вече стогодишната институция в привличането и развиването на млади музикални таланти от България и света. “Благодаря на Huawei за доверието да разработим заедно този толкова интересен и първи по рода си конкурс. Благодаря на компетентното жури, защото е много важно за един конкурс журито да е компетентно. Благодаря и на партньора ни Classic FM радио, който ни помогна много в тази иновативна форма на комуникация с обществото“, каза от сцената проф. д-р Сава Димитров.

Десетте финалисти в конкурса – десет уникални композиции с дължина до две минути, с които техните автори изразяват себе си чрез вокали, музикални инструменти и електронна музика, бяха обявени на 22 септември и публикувани в YouTube канала на Huawei Mobile, където можете да ги чуете в специалния „Sounds like You“ плейлист. На този етап всеки член на журито ги слуша и оценява индивидуално на Hi-Res Audio слушалките Huawei FreeBuds 4.

Председателката на журито на конкурса – проф. Д-р Кремена Ангелова, влезе в ролята на домакин на церемонията. Тя сподели, че финалистите са оценявани независимо и анонимно от журито, а тримата победители са получили най-висок сборен резултат. Oт сцената на концертната зала на НМА, тя поздрави всички присъстващи със Световния ден на музиката – 1 октомври, и нарече всички 10 финалиста победители, като изрази желанието си най-младите от тях, все още ученици, да продължат да се развиват като бъдещи студенти на Академията.

Дарина Иванова, маркетинг директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, се обърна към всички участници, финалисти и бъдещи победители с думите „Звучите красиво и много искрено! Щастливи сме да участваме в проект, провокиращ творчество и изява на младите хора у нас. Бъдете все така вдъхновени и ви пожелаваме музиката ви да се слуша от все повече хора в бъдещите ви успешни кариери!“

Всички гости и участници бяха поздравени и от Радостина Узунова, член на журито и представител на официалния медиен партньор на проекта – Classic FM радио, единственото радио за класическа музика у нас и на Балканите. „ Щастлив човек съм, защото работя това, което обичам – класическата музика. Много харесах идеята на този иновативен конкурс, защото той дава свобода на вас, младите, да се изразявате по начин, който е присъщ на вас
самите. Поздравявам ви за смелостта да участвате, продължавайте да слушате музика, и то различна музика“, сподели Радостина Узунова, която имаше и личен юбилей от завършването на Музикалната академия.

Победителите
Членовете на журито последователно връчиха наградите на първите трима участници, класирани от журито, както и наградата на публиката.
Трета награда спечели Ния Керанова, която не присъстваше в залата, но бе изпратила свой представител. Наградата бе връчена от композитора проф. д-р Цветан Недялков, който сподели, че това не е първата му среща с творчеството на Ния, че я смята за изключителен талант и много се радва, че след анонимното гласуване точно на него се пада честта да й връчи наградата.

Творбата й, “One last time”, спокойна и същевременно дълбоко емоционална композиция с китари, можете да чуете тук.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.