Следва

"ИВА Е ОНЛАЙН" - авторски спектакъл на Ива Тодорова

"Домът на дракона": излезе трейлърът на предисторията на "Игра на тронове"

Съвсем скоро чакаме сериала "Домът на дракона" - филм за всичко, предшестващо историята в супер популярния хит на HBO "Игра на тронове"

Movies & TV преди 2 години

"Домът на дракона" ще се излъчи по HBO Max през 2022 г. в десет епизода. Действието в него се развива дълги 200 години преди времето, показано в „Игра на тронове“.

Сюжетът разказва за „Танцът на драконите“ - гражданска война, причинена от кризата между двата клона на Дома Таргариен. Войната се разгръща между принцеса Ренира Таргариен и принц Егон Таргариен, които предявяват едновременно правото си над Железния трон... Ролята на принцесата ще бъде изпълнена от младата британска актриса Ема Зия Д'Арси, за която този сериал вероятно ще се окаже абсолютен звезден старт, както навремето „Игра на тронове“ за Емилия Кларк, изпълнителката на ролята на Денерис Таргариен. Главната мъжка роля е за Мат Смит, когото познаваме от ролята му на принц Филип в „Короната“: британският актьор ще играе чичото на Ренира, Деймон Таргариен.


Паралелите в The Crown: безукорните актьори в сериала и приликите им с кралските особи, които изиграват


Сериалът е базиран на книгата "Огън и кръв" на Джордж Мартин. Режисьор на поредицата е Мигел Сапочник, носител на наградата "Еми" за работата си върху "Игра на тронове". Дали „Домът на дракона“ ще има същия колосален успех, който имаше „Игра на тронове“, ще видим още догодина, някъде около март месец, по HBO Max.

More Movies & TV