Следва

Ваканцията на известните: Джерард Бътлър и фантастичната Морган в Пуерто Рико

Диетата на Делян Пеевски: грузинско чудо за бързо отслабване

Екстремна диета за бързо отслабване - перфектното решение за онези от нас, които искат да отслабнат бързо, но същевременно и ефективно

Food преди 2 години

След като по-рано днес бившият депутат от ДПС се яви на разпит в ДАНС във връзка с разкритията на журналистическата организация Pandora за наличието на капитали в офшорни зони на редица световноизвестни хора, включително политици, наоколо ни скорострелно литна голямата новина - Делян се е стопил. Буквално. 50 килограма, поне, от теглото на бизнесмена и политик липсват, което е видимо и логично буди въпроса - как? 



Наши източници сочат, че умопомрачителният естетически резултат се дължи на специална диета, позната като "грузинската" диета, която, най-общо, дава възможността в кратък срок, от например три дни, да се свали екстремно количество телесна маса, например 5 килограма, което е минимумът. Разбира се, без да сме специалисти по хранене, но пък като любители на всякакви диети, веднага правим уговорката, че и при този режим, както при всеки друг, гонещ бързи резултати, драстичните промени в рациона могат да се окажат проблемни за здравето. Съществуват няколко варианта на екстремната грузинска диета, всеки от които е базиран на дните, в които се прилага режимът и промеждутъците между тях.

Един от най-сложните варианти е бързата тридневна диета, чиито основни опорни точки се свеждат до:

Всеки ден се предвиждат по три хранения; На закуска се разрешава изпиването на чаша топла вода, смесена със сока на половин лимон, като е позволено да се добави чаена лъжичка мед; 

Обядът е основният прием на храна. Разрешава се приемът на варено или приготвено на пара диетично месо от заек или пуйка, гарнирано със сурови или приготвени на пара без мазнина свежи зеленчуци. Най-добре моркови или тиквички. Обемът на една порция не бива да надвишава 400-500 грама;

На вечеря се препоръчва приемът само на обикновено варено зеле, не повече от 300 грама. 

Изключително важно е да се приемат много течности - минимум 5 литра на ден, като в списъка универсални подходящи напитки влизат зелен и билков чай, питейна и негазирана минерална вода, зелев сок.

На този режим се престоява не повече от три дни. 

Малко по-щадящ вариант на екстремната диета предполага дните на специален режим да са седем вместо три. В този случай диетата се прави така: 

Първи ден: 
Закуска: 100 гр. овесена каша, 200 гр. плодова салата, разрешава се един сандвич със сирeне; 
Обед: 200 гр. сварено нечервено месо;
Вечеря: 200 мл.обезмаслено кисело мляко. 

Втори ден:
Закуска: 200 гр. плодова салата, 50 гр. натурално кисело мляко с ниска масленост, две препечени филийки с диетичен пастет или риба тон;
Обед: месо или риба на пара - 100 гр., ориз или елда - 100 гр., плодова салата - 100 гр.;
Вечеря: 200 мл. кисело мляко или компот.

Трети ден:
Закуска: 100 гр. зеленчукова салата от домати и чушки, сирене, 100 гр. мюсли, малко сушени плодове;
Обед: варена риба - 200 гр.;
Вечеря: натурално кисело мляко - 200 мл.

Четвърти ден:
Закуска: 100 гр. плодова салата, 100 гр. каша, плодов сок;
Обед: 200 гр. печени картофи с гарнитура бяло или цветно зеле;
Вечеря: 200 мл. компот или зелен чай;

Пети ден:
Закуска: свежи плодове, два тоста с мед, зелен чай;
Обяд: котлет на пара;
Вечеря: 200 мл. плодов сок.

Шести ден:
Закуска: 100 гр. плодова салата, 2 яйца;
Обед: 100 гр. плодова салата, 200 гр. варено кокоше месо;
Вечеря: 200 мл. кефир. 

Седми ден: 
Закуска: зелен чай, един зеленчук по избор: домат, чушка, краставица или морков; 
Обед: 100 гр. плодова салата;
Вечеря 100 гр. извара.

Този режим е безусловно по-щадящ за организма, но също така прави възможно свалянето на голям брой килограми за сравнително кратко време. 

Отличен вариант за поддръжка след отслабването са т.нар. разтоварващи дни, които могат да се провеждат както самостоятелно, така и в система с диетата, още преди началото й. Най-ефективното е да се откажем изцяло от храна за 24 часа, но при условието да приемаме по минимум чаша течност през 120 минути. Редувайте вода, лимонов сок в топла вода, зелен чай, билков чай, разреден фреш. 

More Food