Следва

Loewe, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Louis Vuitton, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Дворцово ни е

Runway преди 2 години

Неотдавна Никола Гескиер, шеф-твореца в Луи Вютон, довърши работата си по костюмите за сериала "Ирма Веп" с Алисия Викандер в главната роля. Сериалът е по мотиви от едноименния филм от 1996 година и разказва за актриса, която се снима във филми за вампири. Доста вампирска бе и атмосферата в Лувъра, където миналата вечер бе показано ревюто на Louis Vuitton - колекция Пролет/Лято 2022. Пъстра, смела, разнородна на пръв поглед, но и доста хомогенна - на втори, колекцията е силна, нахална и млада, изобилстваща от обшити с камъни фракове, комбинирани с джинси, пелерини, включително на черно-бели точки, кожени рокли и манта, жабо, дипли, наслагвания, и рошава, но красива игра с дължини и текстури. Всичко това, в неговите безкрайно богати и пълни с фантазия варианти, спокойно можем да си го представим облечено върху Ирма Веп, героинята-вдъхновителка на тази колекция на френската модна къща.

Освен това Гескиер, стар любител на историзма, продължава да смесва епохи. На полите на вечерните рокли виждаме структурирани подплати, подобни на кринолин. Карго панталоните с висока талия напомнят едновременно и на бричовете от XVIII век, и на скейтърски панталони.

Тоалетите завършват с аксесоари, които изглеждат твърде футуристични и смели от днешна гледна точка, но, почакайте да дойде лятото, ще ни се приносят със сигурност - говорим за фигуративните слънчеви очила, перлените шлемове и сандалите, тръгнали от идеята за кец. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.