Следва

Всички носят: Distorted Bag на Acne Studios

Loewe, Spring 2022, READY-TO-WEAR

Сюрреалистично, психеделично, истерично

 

Runway преди 2 години

Креативният директор на Loewe Джонатан Андерсън е ценител на съвременния динамичен живот, интерпретиран през призмата на забавлението и изкуството. В новата колекция на марката той се опира на работата на Понтормо, художник от флорентинската школа и един от основоположниците на маниеризма. Особеностите на това направление в живописта са еротизма, контрастните цветове, счупените линии и необичайните ефекти, свързани с мащаба или перспективата, - като всичко изброено можем спокойно да отнесем и към почерка на самия Андерсън като дизайнер.

В колекцията виждаме лаконични рокли, заострени в раменете и на талията, тренчове и куртки в нарочни, много тесни силуети, топове от разнообразно драпирани тъкани. На ревюто видяхме и съвсем конкретни референции - странни, прилични на пелерини перуки в цвят, характерни за работите на Понтормо, драпирани рокли и цветови комбинации, характерни за художника. Тоалетите са комбинирани с обувки на ток и простички на пръв поглед сандали, симпатични и привличащи вниманието, с токчета под формата на лак за нокти, роза, свещички за рожден ден, разбито яйце, наред с неотделимите вече от живота ни маратонки.


Харесвате ли я така? Зендая - супермодерна, в рокля с доспехи


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.