Големите любовни истории: Том Форд и Ричард Бъкли

Големите любовни истории: Том Форд и Ричард Бъкли

Докато смъртта ги раздели...

Те бяха една от най-интересните, най-предани, най-симпатични двойки в модата. За жалост, 72-годишният Ричард Бъкли, голямата любов, страст и опора на световноизвестния дизайнер, който буквално извади марката Gucci от руините преди години, почина на 19 септември в дома на семейството в Лос Анджелис след дълга борба с рака на гърлото. Бившият главен редактор на Vogue Hommes и съпруг на дизайнера от 35 години, с когото имат и син, имаше стотици приятели и почитатели в модните среди - в края на миналия месец всички те изказаха съболезнования на Том Форд, знаейки колко огромна е загубата му. За голямата любов на Том и Ричард е този разказ.  

Преди точно 10 години, колегите от списание Out имат честта да чуят от първо лице любовната история на двамата, като разказът започва с начина, по който се срещнат през 1986 г. По това време Форд е „срамежлив 25-годишен" момък, асистент дизайнер при Кейти Хардуик, който среща тогава 38-годишния Бъкли на модно ревю. Форд се вторачва в сините като утринно небе очи на Бъкли, намирайки го за нечовешки привлекателен, а красотата му - за „непристъпна". От своя страна Ричард не отлепя поглед от младежа на първия ред, мислейки си: "сладък е, ужасно е сладък". Десет дни по-късно младокът се озовава по работа в редакцията на Women's Wear Daily, където Бъкли е моден редактор, и се оказва "случайно" в асансьора с него. Форд споделя: „Той бе очарователен и същевременно пълен смешко. Като момче, което е все приповдигнато, което танцува наоколо, мига с очи и се опитва с всички сили да изглежда сладурче. По време на онова кратко пътуване в асансьора реших, че  един ден ще се омъжа за него. Аз съм много прагматичен, съответно на мига реших, че искам да имаме връзка. Той от своя страна започна да брои всеки етаж и - бум - докато стигнахме до партера, аз се усещах като експонат, току що продаден на търг. Ричард бе невероятно красив, много осъзнат, зрял, и същевременно леко плашещ. И действително, започна да ме преследва. Ако трябва да сме честни, не му се наложи да ме гони дълго. Бях развълнуван, но и уплашен - от първия миг знаех, че той е различен и че каквото и да почувствам с него, ще е много по-различно от всичките ми преживявания дотогава".


Корицата на списание OUT, 2011 г.


"Поничковата диета" на Том Форд или как 59 изглеждат като 20


Бъкли има своя версия и разказвайки историята отбелязва, че буквално миг преди Том да се появи в асансьора, той го обсъжда и клюкарства по негов адрес в редакцията. „През цялото време докато асансьорът се движи надолу усещах, че бръщолевя като ученичка... Просто най-безсрамно флиртувах с това момче. Междувременно той не казваше нищо и колкото по-тих беше той, толкова по-глупав изглеждах аз." 

Бъкли споменава за обзелите го чувства пред шефката на Форд, която реагира на секундата: „Идеален е за теб" и същевременно намига на Форд: „Ричард Бъкли, модният редактор на Women's Wear Daily и редактор на Scene, иска да излезе с теб. Той е много важна клечка. Имаме нужда от него. Взимаш кредитната ми карта и отиваш където и да поиска."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.