Следва

Street Style вдъхновения: Модна седмица в Париж, vol. 1

Love brings love: прекрасното и много нежно ревю в памет на Албер Елбаз

Обзалагаме се, че ще подейства на емоциите ви. Трогателното финално ревю на Седмицата на модата в Париж в памет на отишлия си по-рано тази година голям френски дизайнер Албер Елбаз 

Runway преди 2 години

На подиума се събраха 45 бранда, водещите дизайнери на които, до един, създават от сърце и душа тоалети, намопмнящи творчеството на Елбаз (1961-2021), своеобразен поклон към невероятния човек и творец, техен колега и "съперник" преживе. Сред участниците в специалната вечер бяха Жан Пол Готие, Вивиан Уестууд, Раф Симънс, Рик Оуенс, Алесандро Микеле, Рикардо Тиши, Мария Грация Кюри, Пиерпаоло Пичоли и екипа на бранда AZ Factory, който Елбаз стартира през януари 2021 г.



Болшинството дизайнери използват познати елементи от епохата на Елбаз като творчески директор на модна къща Lanvin (четете още: PFW: Lanvin без Албер Елбаз - катастрофа?!) - виждаме рокли с едно рамо, невероятни обеми и кройки, розово, трептящи силуети. На отделни дрехи се появява лицето на самия дизайнер: например, на шлейфа към роклята на Бруно Сиалели (дизайнерът на Lanvin в момента) или върху червеното палто от Дрис ван Нотен. Най-трогателният момент в шоуто, без съмнение, се оказа финалната поява на супермодела Амбър Валета в тоалет, базиран на вечно разпознаваемата униформа на Елбаз - костюма с папийонка. Моделът стигна до средата на подиума и направи прочутия поклон - точно както излизаше и приветстваше публиката на всяко свое ревю големият Албер. 


Пиерпаоло Пачоли, Valentino

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.