Следва

Christian Dior избухнаха с нов парфюмерист! Изключителният Франсис Куркджиян оглави парфюмния отдел

Момичетата на Бонд, Джеймс Бонд: 10-те най-добри модни решения в историята

Всички харесваме стила на Бонд, Джеймс е цяло естетическо направление в модерното кино, незавимо дали мислим за класическия костюм от три части в стил Savile Row, проектирани от Антъни Синклер за Шон Конъри, или лъскавия Том Форд, предпочитан от Даниел Крейг. Сега си припомняме нежната страна на стила в поредицата, момичетата на Бонд и хубавото им обличане

All fashion преди 2 години

Истински забележителни модни моменти на франчайза винаги са представени от тях, помощниците (а понякога и противниците) на Джеймс Бонд, жените, чиято доблест в битка до смърт се съчетава прекрасно с техния външен вид и вътрешен усет за красота.

И както ролята на Bond Girl се е развила страшно много с годините, така се е развил и нейният стил, съвсем естествено. Докато актрисите от миналото са по-склонни да бъдат облечени съвсем неглиже-неглиже - най-често в бикини - днес те са също толкова секси, но по-често носят убийствени костюми и елегантни вечерни рокли. Тук събираме всички най-добри модни моменти на екрана от филмите на Бонд през последните седем десетилетия и квалифицираме по десетобалната система, като 10 е "Невероятна", а 1 "Може би най-стилната някога". 


Архив за мечтателки: Джеймс Бонд от началото до днес в 25 уау кадъра


10. Олга Куриленко като Камил Монтес в Quantum of Solace (2008)

Quantum of Solace често (и може би несправедливо) е спряган като най-слабия филм от ерата на Даниел Крейг от франчайза, но той не разочарова откъм стилови залози. Това до голяма степен е благодарение на присъствието на Олга Куриленко като Камил Монтес, жена, търсеща отмъщение срещу злодея от филма, убил на семейството й. Като едно от по-строгите момичета на Бонд през последните години, съвсем резонно, тя носи предимно Prada. Черната коктейлна рокля с мило деколте и широки презрамки е без усилие стилна, самата черешка на тортата в стила на Камил... 

9. Онър Блекман като Pussy Galore в Goldfinger (1964)

Като едно от най-запомнящите се имена (името е буквално проблематично) сред момичетата на Бонд, трябва да кажем, че без Pussy Galore, ролята на покойната Онър Блекман, този списък е немислим. Лидерът на група жени - авиатори, имащи черен колан по джудо - с боен дух, представен чрез гардероб, който включва много класически и издържани изделия, като най-иконичен е ослепителният бял костюм, който мигновено изяснява кой е истинският шеф във връзката й с Бонд.

8. Глория Хендри като Роузи Карвър в Live and Let Die (1973)

Като първото Black Bond момиче, Глория Хендри влиза в историята с ролята си на двоен агент на ЦРУ Роузи Карвър. Но не само нейният новаторски външен вид и цвят на кожата омайва любителите на поредицата. "Подписът" на Карвър е стилът й, определян масово като нещо, което трябва да се види: спомняме си възхитителните многоцветен бикини, които винаги идват придружени от любимия й аксесоар - картечница, разбира се.

7. Леа Сейду като Мадлен Суон в Spectre (2015 г.) и No Time to Die (2021 г.)

С изпълнението си като Мадлен Суон, Леа Сейду сега има честта да бъде първата актриса в поредицата за Джеймс Бонд, която се проявява като любовен интерес на шпионина в множество филми - а и тя има перфектен гардероб. Докато най-забележителният моден момент в Spectre през 2015 г. несъмнено е възхитителната "опрашена" зелена сатенена рокля, която Мадлен носи на вечеря с Бонд в луксозен спален вагон, то в No Time to Die гардеробът на героинята е по-непринуден, пасващ на нейния натоварен живот като психолог. Това обаче не означава, че любимата на Бонд е загубила стила, сексапила или стиловия си чар, напротив, божествена е, основно в бяло, както сте забелязали, ако вече сте гледали последния Бонд.  

6. Джейн Сиймор като Solitaire в Live and Let Die (1973)

Изявявайки се като мистериозен четец на таро, Джейн в Live and Let Die, една от най-пищните й роли, за малко да открадне шоуто, ако не беше визуалният спектакъл на филма и божествените снимачни места, включително Ямайка, Ню Орлиънс и Харлем. Гардеробът й се състои от множество драматични шапки и пищни рокли, което я нарежда сред най-емблематичните (и отличителни) от всички момичета на Бонд.

5. Холи Бери като Джинкс Джонсън и Розамунд Пайк като Миранда Фрост в Die Another Day (2002)

Героите в Die Another Day имат безумно страхотен страйлинг, така че не можем да изберем само едно момиче на Бонд, което да включим в класацията. Първо, все пак там е невероятното присъствие на Холи Бери като Джинкс Джонсън, американски оперативен агент от NSA, когото Бонд среща на плажа в Куба, излизайки от водата. Тогава тя носи оранжев бански и подходящ колан, изработен от дизайнерката на костюми Линди Хеминг в перфектен реверанс към емблематичния вид на Урсула Андрес в Doctor No. След това идва ред и на Розамунд Пайк като двойния агент Миранда Фрост, чиято най-емблематична визия е от пристигането й на парти в леден хотел - Пайк е перфектно облечена за случая в сребърна рокля с едно рамо и капещи кристали.

4. Фамке Янсен като Ксения Онатоп в Golden Eye (1995)

Бивш съветски пилот на изтребител и натоварено с намеци име - Ксения Онатоп - се съчетава единствено с нейния убийствен стил на обличане (и не само). Изиграна с удоволствие от Фамке Янсен, единственото нещо, което е по-опасно от нейната безмилостност като убиец, е нейният гардероб от готически елегантни черни мини-рокли, костюми и поли, ушити в толкова "остър" маниер, че човек потръпва от агресивния сексапил на момичето.

3. Урсула Андрес като Хонър Райдър в Doctor No (1962)

Doctor No е филмът, с който всичко започна, а незабравимото присъствие на Урсула Андрес в първата й сцена като Хонър Райдър е моментът, в който банските от две части стават желани от буквално всички жени... Съвсем съвпадащ със сексуалната революция на 60-те, тоалетът сега се счита за едни от най-известните бикини на всички времена. Проектиран в сътрудничество между дизайнера на костюми Теса Прендергаст и самата Андрес, памучният бански в цвят слонова кост с отличителни детайли на колана е тоалетът, на който Андрес приписва голяма част от последвалата й кариера. "Тези ​​бански ме направиха звезда“, казва тя пред The ​​Telegraph през 2001 г., преди да пусне тоалета на търг. "В резултат на участието си в Doctor No като първото момиче на Бонд, ми беше дадена свободата да избера бъдещите си роли и да стана финансово независима.”

2. Ева Грийн като Веспър Линд в Casino Royale (2006)

Веспър Линд, героинята на Ева Грийн, се появява само в един филм за Бонд, но нейното наследство и влияние продължава да живее най-вече през стила. Тя е една от малкото момичета на Бонд, в които агентът се влюбва до уши и предвид блестящия гардероб, не е трудно да се разбере защо. Независимо дали говорим за черната рокля Versace на срещата за вечеря с Бонд или спиращата дъха рокля, украсена с кристали, или лилаваjd рокля Roberto Cavalli, помним Веспър със специално, емоционално отношение.  

1. Грейс Джоунс като Мей-Дей в A View to a Kill (1985)

Най-накрая стигаме до най-добрия "моден нокаут" в историята на Бонд: Грейс Джоунс като партньор и любовница на злодея, изигран от Кристофър Уокън, Макс Зорин, през 1985 г. Костюмите, които Джоунс носи през целия филм, заслужават заглавието за себе си заради тоталното им визуално въздействие. Някой някога правил ли е пелерина с качулка толкова добре? Целият гардероб на Мей-Дей е проектиран от Azzedine Alaïa, чиито характерни прилепнали рокли и майсторство с кожата добавят перфектния завършек на жена, която е луда, лоша, красива, опасна за познаване, т.е. перфектна. 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.