Следва

Меган Фокс и MGK в сесия на GQ: За любовта и други демони, тоест психичните разстройства

Crystal Magic 101: Полудяваме по кристали като Вики Бекъм, Адел, Наоми и другите...

Независимо какво отношение имате към живота, езотериката и дори влиянието на социалните мрежи, няма как да не сте чували за силите на кристалите и полускъпоценните камъни. Кратко проучване, което правим по темата, ни кара да вярваме, че тези красоти са съкровища не само на вид, но и на практика, затова разказваме всичко, което трябва да знаете за тях и лечебно-магическите им свойства

 

Health преди 2 години

Във времена на несигурност - независимо дали става въпрос за пандемия, смяна на сезоните или тежко лично преживяване - винаги търсим начини да сме по-внимателни, да успокоим тревожността и стреса, да се погрижим за душата си. В съзнанието ни на преден план излиза най-напред тази алтернативна терапия, кристалолечението. Концепцията за използване на кристали съществува от векове, но днес с известни личности като Виктория Бекъм, които говорят открито за вярата си в практиката, я възраждат. Надолу е всичко, което трябва да знаете за кристалите, скъпоценните и полускъпоценните камъни - какво са, как работят, как да изберем най-добрите за себе си, как ги ползват Адел, Наоми, Миранда Кер и още много >>> 

Какво е кристалното лечение?

Лечението с кристали е вид алтернативна терапия, която включва използването на скъпоценни камъни и баланс в живота и съзнанието ни. Смята се, че кристалите "имат стабилен и непроменлив енергиен модел, всеки с уникална честота и енергийно поле или резонанс", които им придават специални свойства - това обяснява Джуди Хол в труда си "Малка книга за кристалите". В резултат на това "те действат като камертони", помагайки да се внесе "хармония" в "много нестабилното енергийно поле на човешкото тяло".

Ползите от кристалите

Потенциалните лечебни ползи на кристалите, в които ние вярваме, обграждат предимно области на психическото и душевното благополучие; включително усещане за повишено спокойствие, позитивност и фокус, както и засилен имунитет и облекчаване на определени болки. Известно е също, че отделните кристали имат своя собствена специална енергия, която се приравняват към различни области от живота, като техните форма, цвят и тип се свързват пряко с влиянието им.

Манията на знаменитостите

Всичко това е потвърдено от личния опит на милиони хора по света, но за конкретен пример си припомняме историите на няколко известни, познати ни жени. Например Адел, която води усилена битка с уплахата и сценичната треска, често говори за това как използване на кристали за успокояване на нервите си. Миранда Кер постоянно държи кристали близо до сърцето си;  в интервю тя разкрива, че носи едно парченце розов кварц в дамската си чанта и в едно в сутиена си по всяко време. Джена Дюън пък, като актриса и танцьорка, която постоянно се ползва широк спектър от алтернативни терапии, наричайки себе си "хипи по душа", също има огромна колекция от кристали, която миналата година сподели в Instagram, явно ги позлва за всичко... 

Наоми Кембъл, винаго когато пътува, носи един черен турмалин и един розов кварц в багажа си като символи на защита и любов, а Виктория Бекъм, с която започна всичко, споделя, че пътува с целия си набор кристали, защото е "доста суеверна личност" и ги използва зад кулисите на своите шоута.

Какво представлява лечебната сесия с кристали?

За стандартна сесия лечителката и специалист по кристалолечение Ема Луси Ноулс обяснява, че "поставя кристалите по ключовата чакра на тялото на клиента, за да помогне за балансиране на енергийното поле". За нея "чакрите - или енергийните точки на тялото - както и третото око (точката между веждите), са най-добрите места при започване на терапия с кристали. "Това е така, защото усещанията там, най-често бръмчене или тежест, са особено ефективни и не можем да ги отдадем чисто и просто на плацебо ефект".

6-те кристала, с които да се сдодиете веднага

Нефрит: за здраве

Свойства: дълголетие, чистота, плодородие, мъдрост, мир

Нефритът отдавна се използва за пречистване на тялото и от векове като лечебен "инструмент". Използвайки го физически върху тялото си - например под формата на бюти ролер (Четете още: Бюти ролерът, това чудо на козметичните джаджи) или като част от медитативна практика - помагаме на тялото ни да се освободи от токсини чрез стимулиране на "външна" дренажна система.

Цитрин: за успешна кариера

Свойства: просперитет, креативност, храносмилане, увереност

Цитринът е идеален за хора, мечтаещи огромен професионален успех, защото има силата да стимулира мозъка, повишавайки самочувствието, мотивацията и креативността. 

Розов кварц: за любов

Свойства: любов, взаимоотношения, приятелство, плодовитост, възстановяване

За тези, които търсят чувства на безусловна любов, както към другите, така и към себе си, розовият кварц е добре познат и популярен кристал. Той заменя негативизма с любяща енергия, насочвайки ни за самоопрощаване и доверие, като същевременно се използва за увеличаване на плодовитостта.

Тюркоаз: срещу враждебна среда, особено градска

Свойства: защита, приятелство, любов, баланс, мъдрост, пречистване

Тюркоазът се използва за защита срещу околните замърсители или външните влияния, защото засилва имунната ни система и има противовъзпалителни и детоксикиращи ефекти, което го прави особено привлекателен за хората, работещи и живеещи в големи градове. Той може да стабилизира промени в настроението ни, да подравнява чакрите, което означава, че е идеален кристал за успокояване на страховете и изтощението в плашещи и напрегнати ситуации.

Прозрачен кварц: за всякакъв вид лечение

Свойства: психически способности. изцеление, енергия

Чистият кварц е силен кристал за лечение, поради убеждението, че той е "енергийният мост между съзнанието и подсъзнанието на човека". Твърди се, че задържа и регулира отрицателните енергии, и дава възможност за балансирано и съживено "аз", повишавайки вътрешната сила на човека.

Аметист: за медитация и работещи духовни практики

Свойства: изцеление на ума, тялото и душата

Аметистът има лечебна сила и се използва за облекчаване на стреса и тъгата, премахване на негативизма и облекчаване на скръбта. Използването на камъка често може да бъде символ и източник на подкрепа, както и да спомогне за фокусирането на ума и да намали ефекта от главоболие, ако страдате от такова, което прави медитациите, почивките и съня ни по-лесни и продуктивни.

Как да изберем своите кристали

Освен че изследва кристали, които са от значение за индивидуални проблеми на хората, Ноулс препоръчва "да изберете камъните си по инстинкт". Това е така, защото "използването на сетивата ще ви насочи към това, от което се нуждаете, а умът най-вероятно ще ви "повлачи" към това, което смятате, че "трябва, а не което всъщност искате". Работейки по този начин, според нея, ние "енергийно посягаме към това, от което се нуждаем - независимо дали цветът, усещането или това, което сме научили за камъка, е това, което ви привлича".

Що се отнася до цвета, като цяло кристалите с тъмен цвят са склонни да се фокусират върху защитата на индивида - черното е за защита, кафявото за пречистване, бялото е цветът на чистотата, а зелените нюанси носят спокойствие. По подобен начин се смята, че камъните в розов цвят се фокусират върху любовта, червените върху енергията и силата, а жълтите върху богатството и изобилието. Що се отнася до формата - Кръглите кристали спомагат за балансирано и равно излъчване на енергия, докато тези с ръбове и връх насочват положителната енергия навътре или отрицателната енергия навън от тялото, тоест действат по-насочено. 

Как да използваме кристалите

След като изберете своя кристал, трябва да зададете намерението си към него, което означава, както обяснява Ноулс, "да решите в какво искате кристалът да ви помогне или да ви зареди". В състояние, подобно на медитация, дръжте кристала в ръка и след това се съсредоточете върху целта си, повтаряйки мълчаливо мантра, като например "моля, помогни ми да видя целта на душата си", ако искате да преодолеете съмнението в себе си.

Необходимо е от време на време да почистваме и зареждаме кристалите си, тъй като "подобно на гъба, кристалите попиват остатъците от емоциите и деня ви", инструктира Ноулс. За да направите това, "изплакнете ги в студена вода, след това ги поставете на лунна светлина или на перваза на прозореца си по време на Пълнолуние. Ако Пълнолунието е след доста време - можете да ги измиете, да ги заровите в пясък или естествени соли."

Можете също така да закупите кристали, направени на бижута - колиета, предназначени за носене върху сърцето, или гривни със специални висулки, направени от рожден камък и съобразени със зодията ни. Бижутата работят, защото помагат постоянно да имаме кристал близо до телесните си чакри.

Къде да ги държим и съхраняваме

Оказва се, че кристалите не са претенциозни откъм пространство, Можем да държим където си пожелаем - леглото, на други места в къщата, на бюрото в офиса, в портмоне или в дамска чанта. Важното е само да са близо до нас, за да имат ефект върху заобикалящата ни енергия. Например Ноулс, също като Миранда Кер, обича да ги държи директно до кожата си и признава, че обича да ги "носи в сутиена си"...

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.