Не повече от една в ръка! CHANEL ограничава продажбите на емблематичните си чанти в Южна Корея

Не повече от една в ръка! CHANEL ограничава продажбите на емблематичните си чанти в Южна Корея

Може и да искаш няколко Шанел, но ако си южнокорейка няма да ти се получи

Препродаването на луксозни стоки се превърна в отделна ниша в модното предприемачество и луксозните марки решиха да се борят с това. Модните къщи по целия свят залагат все повече на изключителност. Така например съвсем наскоро от Hermès забраниха закупуването на повече от два еднакви модела чанти годишно от един човек, сега и Chanel променя търговската си политика.

В Южна Корея френската модна къща вече ограничи продажбата на два от своите емблематични модела - Classic Flap Bag и Coco Handle. Всеки купувач на територията вече може да се сдобия с не повече от един екземпляр от двата модела годишно. Новите правила важат и за останалите кожени аксесоари - от тях ще се продават до два идентични продукта на един човек.

Въпреки факта, че Chanel вече утрои цените си тази година, пред бутиците все още се забелязват опашки от хора, желаещи да пазаруват на едно оттам. Най-често прекупвачите купуват стоката, за да я препродадат на по-добра цена, лишавайки така регулярните клиенти на луксозната френска марка от възможността да купят за самите себе си желания аксесоар.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.