Следва

Стил урок на седмицата: Всъщност 9 от сър Ралф Лорън, роден преди 81 години днес

Не повече от една в ръка! CHANEL ограничава продажбите на емблематичните си чанти в Южна Корея

Може и да искаш няколко Шанел, но ако си южнокорейка няма да ти се получи

All fashion преди 2 години

Препродаването на луксозни стоки се превърна в отделна ниша в модното предприемачество и луксозните марки решиха да се борят с това. Модните къщи по целия свят залагат все повече на изключителност. Така например съвсем наскоро от Hermès забраниха закупуването на повече от два еднакви модела чанти годишно от един човек, сега и Chanel променя търговската си политика.

В Южна Корея френската модна къща вече ограничи продажбата на два от своите емблематични модела - Classic Flap Bag и Coco Handle. Всеки купувач на територията вече може да се сдобия с не повече от един екземпляр от двата модела годишно. Новите правила важат и за останалите кожени аксесоари - от тях ще се продават до два идентични продукта на един човек.

Въпреки факта, че Chanel вече утрои цените си тази година, пред бутиците все още се забелязват опашки от хора, желаещи да пазаруват на едно оттам. Най-често прекупвачите купуват стоката, за да я препродадат на по-добра цена, лишавайки така регулярните клиенти на луксозната френска марка от възможността да купят за самите себе си желания аксесоар.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.