6-те най-значими бюти тренда от Седмицата на модата в Париж

6-те най-значими бюти тренда от Седмицата на модата в Париж

6 месеца и ще сме така и ние 

Да, пролетните дрехи за 2022-ра ще трябва да изчакат, но има изобилие от красота, демонстрирана в стила  „виж-сега-направи си-сега", която е наша, за да я вземем на момента и да си доставим мимолетно топло настроение, нищо, че е есен. Осигурявайки мигновена доза радост, ,към свежата и здрава кожа дизайнерите добавят искрящи устни - независимо дали от дебел слой гланц или от наслоени искрящи пайети. В грима доминират очната линия и проблясъците от ярки цветове. Смелите нюанси също намират своя път в косата, с редица флуоресцентно ярки фентъзи бои, които сами по себе си са аксесоар. И накрая, косата с всякаква текстура е или лъскава и изваяна за блестящ завършек, или оставена свободна да изсъхне сама, за да се улови отчетливият дух на свободата. Следва задълбочен поглед към шестте най-големи тенденции в грима и красотата от току що приключилата Седмица на модата в Париж.

Ланвен

Мекият щрих блестящи сенки се появи в много ревюта през цялата Седмица. За Coperni гримьорът Фара Хомиди постави „опалесцентни акценти" на очите и устните, докато в Lanvin, професионалистката Даян Кендал използва подобен на целофан прозирно виолетов цвят на клепачите, добавяйки допълнителен поп-нюанс чрез блестящ невен по вътрешните ъгли. По-земни интерпретации видяхме при Ottolinger, където талази от сребро и пигмент от теракота играят роля на лъскавите златни лъкове на Купидон, и в Chanel, при които металните сенки в искряща сепия са фино намигване към 90-те.


Видео: Diane Kendal

Пънк очна линия

Както можем да очакваме, в изобилието от "очни акценти" не липсват шокиращи снимки на ярка червена очна линия. Сред най-забележителните визии са пънк-ориентираните, достойни за Siouxsie Sioux дизайни: сърф-пънк наклонените очни линии на Chloé, острият като бръснач лайнер на Dior, назъбените кибер-гот акценти на Balenciaga и, разбира се, различните хиперболизирани остри форми при Valentino. Професионалният съвет, който трябва да имате предвид? „Лайнерът трябва да се държи възможно най-хоризонтално", казва Хана Мъри, професионалистът зад дизайна на Chloé. „Не трябва да е под ъгъл нагоре, тъй като това не придава пънк усещане."


Снимка: Hannah Murray


Balenciaga

Устни, които блестят

Няма ограничения за блясък и текстура, когато става въпрос за устните през пролетния сезон на идната година. Най-пищното възприемане на тази идея идва с любезното съдействие на шоуто Acne, където Питър Филипс украсява бледо прасковени нюанси със "слоеве върху слоеве" холографски пайети. В Giambattista Valli, Isamaya Ffrench завършва кораловите устни с прозрачен блясък. Лакираните устни са хит и при Koché и Nina Ricci. Безспорен факт: блясъкът за устни отново е в тренда.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.