Истории от живота: Талита Гети, красива и много богата, и проклятието на охолния живот

Истории от живота: Талита Гети, красива и много богата, и проклятието на охолния живот

На 18 октомври 1940 г. се ражда една от най-интересните жени на своето време, Талита Гети

Произход

Талита е родена в Индонезия в типично артистично семейство - нейните родители и дядо по майчина линия са художници. По времето на Втората световна война Талита и майка й се озовават в японски лагер за военнопленници. След войната родителите на момичето се развеждат, като Талита остава при майката. Когато е на осем, майка й умира и Талита се мести при баща си и новата му съпруга, художничката Попър Джон, дъщеря на прочутия шотландски художник постимпресионист Огъстъс Джон. Красавицата с кадифено черни очи и прекрасни черти се движи в бохемски среди от най-ранно детство.

Начин на живот

Като се има предвид начинът й на живот от дете, не е изненадващо, че по-късно в живота си Талита се превръща в олицетворение на бохо-стила от шейсетте. Тя е царица на пъстрите, много стилни, пълни със свобода и индевидуалност тоалети, обсипани с етно мотиви. Обкръжението на Талита е също напълно подходящо за ДНК-то й - музиканти, актьори, стилисти. Сред приятелите й са Ив Сен Лоран и главният редактор на американския Vogue Даяна Врийланд. Талита, разбира се, е кралица на купона - денонощни партита, непрекъснати откривания на изложби, премиери, заведения, коктейли нон-стоп и пр. 

Брак с Джон Пол Гети II

Разточителният, забавен и абсолютно безгрижен живот на младата красавица е запечатан крепко чрез връзката й с Джон Пол Гети II, син на тогава най-богатия човек в света, Джон Пол Гети, пълната житейска история на когото е ТУК. Двамата се запознават през 1965 г., на вечеря, организирана от общия им приятел Клаус фон Бюлов. Както самият Клаус планира, Талита трябва да седне до Рудолф Нуреев във въпросната вечер - години по-късно световноизвестният балетист признава, че Талита е единственото момиче, което го е привлякло толкова силно, че дори си е помислил да се ожени за нея. Но Нуреев не успява да дойде и до пищната хубавица се оказва настанен бохемът Джон Пол Гети II. Привличането е мигновено - и двамата споделят, че става въпрос за любов от пръв поглед. Година след срещата се женят.

Четете още: Истории от живота: Гети, трагедията на едно от най-богатите семейства в Америка.


Джон Пол Гети II и Талита Гети

След сватбата влюбените заживяват едновременно в три града - Рим, Лондон и Маракеш. Навсякъде се знае, че те са, които правят най-звездните, най-стилните, най-съвършените партита, които включват, разбираемо, куп незаконни вещества като част от забавлението. Кийт Ричардс от The Rolling Stones твърди, че Гети разполагат с най-добрия опиум в Лондон.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.