Следва

"Между всеки два бора има врата към нов свят" или вълшебната линия Black Pine by KORRES

Beauty Trend Report: Господата в Tik Tok ползват лубрикант вместо основа за грим

Няма драма, дори не е вредно за кожата... 

Face преди 2 години

Повечето бюти тиктокъри може би са част от някакво тайно общество, което специализира в скандализиране на младата публика. Когато не си правят сами ботокс (да, и такива случаи има, но сме твърдо против) и не замразяват краставици за лицето си, те използват, по последен тренд, лубрикант като основа за грим. Да, правилно прочетохте. С #lubeprimer, събрал над седем милиона гледания в приложението, новият "хак“ за грижа за кожата кара потребителите да се откажат от професионалните праймове за сметка на синия лубрикант на Durex. И преди съвсем да възкликнете с WTF?! - обясняваме защо се случва това и защо всъщност не е проблем...

via GIPHY

Всичко започна от Лукаш Кохутек, които рутинно използва Durex-а в своите make up tutorials. Междувременно, инфлуенсърът Шон Антъни също признава, че продуктът дава на кожата му "сияйна“ и "прихващаща“ текстура, което помага много при нанасянето на фон дьо тен, а г-н Джаро Лондон обяснява, че лубрикантът "запълва порите благодарение на силиция в съставките“.

@seananthonyv

LUBE AS PRIMER?! ##seananthony ##makeupfyp ##beautytips ##makeup ##viralmakeup ##makeuphacks ##beauty ##mua ##lifehack ##lubeprimer

Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

@jaro.london

##stitch with @lukeketuhok omg I’m living for this lube primer moment! ##lubeprimer ##durex ##makeuphacks ##viralmakeup

original sound - Jaro london

Тенденцията получи одобрението на специалиста по грижа за кожата Хайрам Ярбро, когото ние харесваме отдавна, защото страшно много разбира от химичния състав на козметиката и има страхотна своя skin care линия. Той разгледа една по една всички съставки на лубриканта-герой в TikTok и каза: "Първоначално си помислих, че компонентите на лубриканта ще са ужасни за кожата, но после се замислих, че, щом ги слагаме там, където слънце не огрява, тогава вероятно са деликатни, чисти и със сигурност хидратиращи." Продължавайки, Хайрам обясни, че повечето лубриканти са на основата на силиций и включват пропилен гликол, хидроксиетилцелулоза, бензоена киселина и натриев хидроксид - все "суровини", които често се срещат в бялата козметика. Той обаче препоръча на хората с мазна кожа да се придържат към стандартни основи за грами, защото текстурата на лубриканта е много "лепкава“.

@skincarebyhyram

##stitch with @seananthonyv Is LUBE as face primer good for your skin?? ##skincare

Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Длъжни сме обаче да чуем и мнението на професионалист.  Сертифицираният козметичен дерматолог д-р Робърт Фини не насърчава хората да не изпробват тенденцията. "Има много добри опции за основа, създадени специално с оглед на вашето лице“, казва той. "Durex Play 2 в 1 съдържа рициново масло. То може да запуши порите и да доведе до акне." Той също така обясни, че всички лубриканти, които включват аромати и парфюми, могат да причинят алергични реакции или дразнене.

Е, в крайна сметка - choose your fighter, lube or prime? 

 

More Face