Следва

Ето защо ходенето на ресторант с Виктория Бекъм не е добра идея

АСТРО прогнозата на View Sofia: Кой ще е новият президент на България

#КОЙ 

Astro преди 2 години

via GIPHY

"Има тела небесни и тела земни, ала друг е блясъкът на небесните и друг на земните; един е блясъкът на слънцето; друг е блясъкът на месечината, друг е пък на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясък." Библия, Първо послание на св. ап. Павел до Коринтяни 15:40,41

"Астрологията е една наука, която трябва да се проучи добре, защото има приложение навсякъде в живота. В човешкия организъм, във всяко едно положение на тялото, в устройството на формата, на челото, на лицето, може да познаете един човек към кои типове спада. Всички планети оказват влияние върху човека." Учителят Петър Дънов, Изгревът на Бялото братство, том 19

Астрологията е най-древната наука, възникнала преди хиляди години, в зората на човешката цивилизация. Няма древен народ, който да не е познавал астрологията и да не е основавал бита и културата си на нейните закони. Всички археологични паметници - от каменните блокове на Стоунхендж през пирамидите в Египет до храмовете на маите в Южна Америка - са ориентирани към движението на Слънцето, Луната и звездите. Астрологията изучава това движение и синхрона му със събитията на Земята. Това е възможно вследствие на втория закон на Хермес, който гласи: "Това, което е горе, е подобно на това, което е долу, и това, което е долу, е подобно на това, което е горе". Всяко събитие, случващо се на Земята (раждане, среща, любов, раздяла, война, смърт), е отражение в микроплан на процесите, протичащи в Космоса.

В астрологията има много направления, обхващащи различните измерения на човешкия и социалния живот, най-главните от които са:

Наталната астрология
Изучава характера и съдбата на човека. Астрологическата карта (рождения хороскоп) се построява според деня, часа и мястото на раждане на индивида и е абсолютно уникална за всеки. Тя дава информация за характера, талантите, качествата, слабостите, здравето, финансите, семейството, професионалната реализация, социалното положение. Чертае основните събития в живота на човека, проблемите, с които ще се сблъска, възможностите за личностно и духовно израстване.

Прогностичната астрология
Изследва влиянието на звездите върху наталната карта на човека в определен период от неговия живот. Дава възможност да се направят прогнози за предстоящи събития. Периодите, с които се работи, обикновено са ден, месец, три месеца, година и дългосрочни. Основните методи, които се използват, са транзити, слънчева революция, прогресии и дирекции.

Тъй като сме фенове на тезата, че астрологията може да ориентира, особено ако пред човек стои дилема - в една или друга посока да поеме, едно или друго да избере, да тръгне или да не тръгне и пр, днес, предвид предстоящите президентски избори, правим разбор на астрологичните характеристики, натални и прогностични, на двамата мъже, които с голяма степен на вероятност ще се изправят един срещу друг в битката за президент на България - Анастас Герджиков и Румен Радев. Причините да посочим именно тях са социологическите прогнози, както и нашите предположения, че изходът от изборите за президент на страната ще се решат на втори тур чрез балотаж, в който ще се състезават за гласовете ни именно Герджиков и Радев.

Надолу обобщаваме основните астро-показатели на двамата претенденти, след което правим извода относно предполагаемите според астрологията шансове на единия и другия да бъдат избрани на този престижен, а оказа се, и ключов държавен пост. От едната страна имаме Румен Радев, действащ президент от близо 5 години, с изтичащ мандат и право да се кандидатира за още един, от друга - професор Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет втори мандат, кандидатиращ се за президент за първи път.

Румен Радев

Румен Радев е роден на 18 юни 1963 в Димитровград. Той има натално Слънце в 26-ия градус на Близнаци и Луна в Телец. Планетата Венера се намира в Близнаци в момента на неговото раждане, а Марс - в Дева. Дотук имаме равенство на черти като социалност, отвореност към обществото и известна доза суета от една страна, и заземеност, материалност и практичност, съчетани с подчертана интровертност - от друга. Радев е роден обаче с Меркурий в Близнаци, което означава, че желанието за изява е по-силно, дори много по-силно, отколкото природата позволява. Налице е стремеж към положителна оценка, признание, известност, власт. В подкрепа на това идва и точният рожден съвпад на Марс и Плутон, характерен за хората, които в даден момент в живота си се сблъскват с властта директно, като или я упражняват, или някой я упражнява върху тях. Войнственост, решимост за победа на всяка цена, без значение от начините, безскрупулност и преследване на целта до крайна степен са характерни за този съвпад. Румен Радев има натална карта, която подсказва любов към материалните придобивки, вкус към битово удобство, вкус към плътски наслади и възможни повече от един брак. Характерни в рождения хороскоп са изненадващите събития с кармичен характер, възможността за достигането до големи социално-обществени висоти и сгромолясването оттам с много голяма сила. Добър във физическите дела - спорт, атлетика, военно дело, но с големи затруднения в общуването, както частно, така и публично. Вероятна е властна бащина фигура, причина за този тип фрустрации.

Сн. Wikipedia

В момента и през следващите няколко месеца, Румен Радев има прогресивна Луна в Рак, поставена добре, "на трон", която обещава много емоционалност, подкрепа от близки и роднини, особено от жени. Тъй като тя прави чудесен тригон към неговата рождена Луна, силно вероятно е, най-сериозната подкрепа в президентската битка и всички очаквани и неочаквани напрежения около нея да окажат дамите в обкръжението на господин Радев. На негово място бихме предпочели именно жените да се занимаят с проекта ни в този момент, а не мъжете.

В астрологията има специфични времеви движения на планетите от нашата Слънчева система, наречени Транзити, които са един от най-важните индикатори за това какво може и какво не може или не би трябвало да се очаква (все пак Астрологията е наука на вероятностите и потенциалите) да се случи в точно определен времеви сегмент от настоящето, съответно ги разглеждаме внимателно и сега.

Румен Радев ще усети характерен транзит, изключително точен в периода 14-21 ноември на Планетата на голямото щастие - Юпитер, която в момента транзитира през Водолей, с неговия натален Сатурн. Тук можем да предвидим изключително важен обрат в съдбата - с положителен по-скоро, но не обезателно, знак, още повече, че въпросният рядък съвпад - веднъж на 12 години, в конкретния случай прави абсолютно точна опозиция на рождения Уран в картата на Радев, като за Уран уточняваме, че това е планетата на неочакваните събития. Силно вероятно е да се очаква изненада с много голямо значение. Други планети от рождения хороскоп на Румен Радев, с техните характерни разположения, също се включват в този така важен транзит на Юпитер, визираме Луната и Нептун, така че в конкретните дати почти няма незасегната от транзита лична планета на г-н Радев. Много важен аспект е квадратурата на този така важен транзитен Юпитер с транзитния Уран в картата - отново знак за непредвидимост с много сериозни последствия. Положителен аспект е транзитирането на Сатурн, в момента също във Водолей, в макар и неточен тригон с наталното Слънце, както и чудесна позиция на същия транзитиращ Сатурн с Венера и Меркурий от рождената карта - това са добри атестации за подкрепа, разбирателство, правилно разбрано послание. Проблемът е, че транзитната планета Уран съвпада с наталната Луна в хороскопа, което отново е сигурен признак за неустойчивост, както в събитията, които се случват наоколо, така и във вътрешните, емоционални стожери и нагласи на приносителя на този хороскоп. Че битката е срещу мъж се вижда ясно от опозицията между двамата биткаджии в астрологията - Марс и Уран - класически индикатор за директен мъжки двубой, като войнствената планета Марс в случая е на страната на опонента, независимо, че той не е войн в класическия смисъл. Марсът, планетата на битките, е силно обременен в случая с господин Радев в периода 14-21 ноември 2021-ва.

Сн. ZaPernik.com

Анастас Герджиков

Анастас Герджиков е роден на 28 февруари 1963 в Кърджали, има натално Слънце, разположено в 9-ия градус на знака Риби, и, също като Румен Радев, има Луна в Телец. Спокоен, разсъдлив, съзерцателен, с откровени нагласи към изкуство, наука и култура, господин Герджиков е типичен воден представител - алтруистичен, мек, с подчертани родови ценности и умение да увлича след себе си хората - както млади, така и възрастни. За това свидетелства и най-голямата планета Юпитер - също разположена в Риби и отлично кореспондираща чрез тригон с планетата Нептун в Скорпион - допълнителна индикация за поведенческите и емоционални нагласи на Герджиков - в полза на обществото, с поглед към бъдещето, към интереса и благоденствието на идващите след нас.

Сн. Стандарт

Планетата на любовта, съзиданието и изкуството - Венера, при Анастас Герджиков е в Козирог, което дефинира в голяма степен отдадеността на професията - с Венера в Козирог хората често се идентифицират емоционално и личностно с професионалното си поприще, прегръщайки го като нещо любимо и извънредно ценно. Мъжката планета Марс е в чудесния Лъв тук - знак за благородство, мъжество, честност и щедрост - човек с Марс в Лъв никога, абсолютно никога няма ди ви предаде, нито ще дезертира от бойното поле. Меркурий, очаквано в случая с ерудит като професор Герджиков, е на трон във Водолей, при това в абсолютно точен съвпад с планетата Сатурн - знак за изключителни дълбини на интелектуалното. Тук говорим за невероятно надарена в научната и културна област личност, с удивителни астрологични дадености за това.

Прогресивната Луна и в картата на г-н Герджиков е в Рак, точно като при неговия опонент. Отново голяма помощ, подкрепа и симпатия от женския пол - сътрудници, приятели, съмишленици - жени, са от огромно значение в момента за изхода от този двубой, като ние лично смятаме, че госпожа Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент, ще изиграе важна роля тук - чудесен избор за това двамата да сформират отбор. Четете още: Коя е Невяна Митева и защо ни хареса толкова.

Идва ред на транзитите на планетите в така важната седмица 14-21 ноември 2021. Юпитер транзитира във Водолей до края на годината, което е добра индикация за личните въжделения и стремежи на Анастас Герджиков, чието рождено Слънце е в Риби - имаме знак за добър късмет и закрила от страна на съдбата. Транзитният Сатурн е в квадрат с рождената Луна, но не бихме отнесли тази астрологична индикация конкретно към президентските избори - по-скоро това е сигнал да не се купуват недвижимости, да не се прави ремонт, да не внимава със здравето и благосъстоянито на по-възрастните жени в рода. Транзитният Плутон, най-бавната планета в Слънчевата система, прави между 14 и 21 ноември абсолютно точен съвпад с Венера и едновременно секстил с Юпитер - нещо ще се промени, и променяйки се, ще остави дълга следа, за 30 и повече години напред. Тълкуваме този много важен съвпад като съдбовен, кармичен принос на незримия свят, защото се случва извънредно рядко и на много малко хора. Може да се очаква огромно публично признание, съчетано с вътрешно удовлетворение и много помощ от страна на обстоятелствата. Едновременно с всичко това, транзитният Уран съвпада с рождената Луна в Телец - много интересен момент, който обичайно се свързва с преместване в ново жилище. Тъй като тук са намесени още две от важните външни планети - Уран в рождената карта, и Плутон, по наши впечатления, това означава много голяма, положителна промяна в битовия и ежедневен живот на господин Герджиков. Нищо след този момент няма да е същото. На финала на прегледа на така съществените транзити в конкретния времеви отрязък, наблюдаваме едновременно придвижване на транзитни Слънце, Меркурий и Марс през Скорпион, в блестящ тригон със Слънце и Юпитер от рождената карта на Анастас Герджиков.

Сн. Епицентър

От подробния на анализ заключаваме, че, да е живот и здраве, в средата и края на месец ноември 2021-ва година съдбите на тези двама мъже коренно ще се променят. Много интересни са някои еднакви дадености, особено що се касае до Луните, има и еднакви прогресивни характеристики, но като цяло предстои надпревара, в която ще се срещнат хора с диаметрално противоположни виждания за живота, противоположни прийоми в ежедневието, противоположни качества. От транзитните конфигурации заключението ни е, че действително ще има втори тур на президентските избори, от който изходът ще е буквално на везни, но с един определен, в чисто звезден аспект, фаворит на този етап. С което считаме, че ситуацията след 21-ви ноември и особено от края на януари 2022-ра нататък ще е коренно различна от това, което наблюдаваме в момента.

More from View Sofia

Кан 2023: Ирина Шейк, Джиджи Хадид, Наоми Кембъл, Карла Бруни на премиерата на "Подстрекателката"

Celebrities преди 11 месеца

На филмовия фестивал в Кан се състоя премиерата на филма "Подстрекателка" на режисьора Карим Айнуз. Ирина Шейк, Наоми Кембъл, Алисия Викандер и съпругът ѝ Майкъл Фасбендер, Карла Бруни, Марион Котияр, Джиджи Хадид, Джуд Лоу, моделът Жозефин Скривър, Мишел Йео и др. бяха скъпоценни гости   

Същата, но по-млада: Жерар Пике с новата приятелка, май бременна

Celebrities преди 1 година

Тя прилича като две капки вода на Шакира, бившата любима на Жерар Пике и майка на двамата му сина, само че е по-млада от нея, ако трябва да сме точни, с точно 22 години. 35-годишният футболист се показа с приятелката си Клара Чиа Марти.  

Taste Sofia: Constantinoff RestoBar, очарователно място с фантастична храна

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...

More Astro