Трагедия: Алек Болдуин неволно уби човек по време на снимки

Трагедия: Алек Болдуин неволно уби човек по време на снимки

Истинска трагедия се случи вчера, по време на снимките на уестърн филма Rust ("Ръжда") в Санта Фе, Ню Мексико, чийто копродуцент е Алек Болдуин, който едновременно играе и главната роля на отчужден възрастен мъж, който трябва да се грижи за осиротелите си внуци през 1880-та  

 

Пистолет, използван от актьора по време на снимките, случайно уби известната в киносредите в САЩ 42-годишна Халина Хътчинс, оператор на филма, и рани режисьора Джоел Соуза. Новината, ужасно тъжна, е водещ мотив във всички западни медии, като колеги от Daily Mail дори припомнят пост на голямата звезда от 2017-та в Туитър, в който той коментира видеозапис на полицейска стрелба в Калифорния, при която ченге застрелва бездомен ветеран, който се опитал да му вземе пистолета: "Чудя се какво е чувството да убиеш някого погрешно". Пророчески и ужасно, вчера Алек Болдуин получи отговор на този въпрос. 

68-годишният актьор ползва реквизита, за да заснеме сцена в ранчо в Санта Фе, когато по невнимание изстрелва куршумите срещу снимачния екип. Странното е, че патроните е трябвало да бъдат халосни, т.е. дори да наранят някого леко, не би трябвало да се стигне до такава огромна трагедия. Малко по-късно Алек е видян да плаче със сълзи пред местното полицейско управление. 

В момента се води разследване на обстоятелствата около смъртта на Халина, но не са повдигнати обвинения срещу Болдуин, който е копродуцент на филма. Раненият леко режисьор Соуза е изписан от болницата след преглед. 


Халина Хътчинс


Джоел Зуза

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.