Следва

Какво се случва с лицето на Кралица Летисия? Показано за пръв път от две години

Queen of the Desert: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Скорпион, знак по знак

Ето как потайният, магнетичен и интензивно сексуален воден знак си пасва с всеки от 12-те знака на зодиака

 

Astro преди 2 години

В наши дни никой не е застрахован зодиакалният му знак да бъде демонизиран и да му се припишат всички смъртни грехове на света. Например, според социалните медии, Овните са вечно ядосани, Лъвовете са мегаломани, а що се отнася до Близнаците – най-добре изобщо да не отваряме дума за тях. Четете още: Don't get close! Рейтинг на най-опасните знаци в зодиака.

За да бъдем честни, тези твърдения могат да бъдат забавни, но те не отчитат, че всеки знак има своите силни и слаби страни. Фиксираният воден знак Скорпион, управляван едновременно от активния, действен и бунтарски Марс и трансформаторът на кармата Плутон, може да е властен, настойчив, благоговеен към семейството, дълбоко потопен в емоциите си и същевременно непоколебимо решителен, когато страстно пожелае нещо или някого.

Като владетел на Осми дом в астрологията, който отговаря за дълбоките емоционални връзки, смъртта (като буквално понятие, както и естествените завършеци и загуби в живота), прераждането и трансформацията (в т.ч. хирургическите операции и психотерапия) и съвместните ресурси (най-вече пари, наследства или инвестиции), на тях им е удобно да се запознаят отблизо и лично с по-тъмната страна на живота. Олицетворявани от известния с твърдата хватка на пипалата си скорпион, тези хора са склонни да се вкопчат в това, което решават, че е (или трябва да бъде) тяхно. 

 

Ако сте също толкова страстни, емоционално настойчиви и искате да изградите дълготрайна, интимна връзка, вероятно ще се разберете със Скорпиона. (Също така трябва да се отбележи, че вашият слънчев знак е само една част от наистина сложен, нюансиран пъзел, известен като вашата натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой дом управлява Скорпион и дали имате някакви планетарни разположения, които се свързват с водните стихии.) 

Ето и съвместимостта на Скорпион с всичките 12 знака на зодиака.

Съвместимост на Скорпион и Овен

Овенът, първият в зодиака, кардинален и огнен знак, и Скорпионът са в пети кункс или на пет знака един от друг, което е един от най-странните и сравнително неудобни ъгли в астрологията. Основното, което ги сближава, е техният владетел: огненият, ориентиран към действията, динамичен Марс, което означава, че и двамата нямат проблем да следват това, което искат, но и да скъсат нервите си (Скорпионът обикновено еужасяващо хладен и пресметлив, докато Овенът реагира спонтанно по доста агресивен начин). Ако говорим за любовна двойка, Овенът е безгрижен, игрив, детински настроен и донякъде незрял, докато Скорпионът търси силна, дълбока интимност, преданост и трансформация. Това сочи, че тези двама биха могли да се възпламенят бързо и след това да осъзнаят, че ще им е нужна много работа, за да поддържат връзката в синхрон.

Съвместимост на Скорпион и Телец

Телецът, фиксираният земен знак, и Скорпион са разположени един срещу друг. Те или ще се чувстват така, сякаш се допълват един друг, или че им е предопределено да се разделят и всеки да поеме по своя път. Докато и двамата са дълбоко чувствени, Телецът е практичен и заземен, докато Скорпионът често е залят с вълни от емоции. И двамата са еднакво склонни да изринат земята, за да постигнат своето. Добрата новина е, че Телецът може да предложи на Скорпиона стабилност и добро настроение, докато Скорпионът ще помогне на Телец да се успокои и да тръгне по пътя на духовния растеж. Но в крайна сметка, ако и двамата не желаят да се адаптират, те биха могли да се окажат в задънена улица. 

Съвместимост на Скорпион и Близнаци

Скорпионът е в куинкункс или пет знака след Близнаци, третият знак на зодиака. Това е доста неудобен ъгъл, който може да доведе в най -добрия случай до объркване и в най-лошия случай - до раздор. Дори когато са влюбени до смърт, Близнаците искат да бъдат свободни като птички, докато решителният Скорпион настоява партньорът му да ангажира ума, тялото и духа си в името на връзката. По принцип за тези двамата може да им е трудно да намерят общ език по отношение на това как определят себе си и как изразяват емоциите си, така че за да проработи връзката им е от решаващо значение точно колко двамата партньори се различават един от друг. 

Съвместимост Скорпион и Рак - Идеално съвпадение

Ракът, четвъртият кардинален и воден знак на зодиака е в тригон или на четири знака преди Скорпион, което поставя основата за една от най-естествено съвместимите, приятни, добре пасващи си двойки в зодиака. И двамата са чувствителни, интуитивни, духовни водни знаци, които поставят семейството на първо място и нямат проблем да плуват в дълбините на чувствата си. Лоялният стил на привързаност на Рака е напълно подходящ за вроденото собственическо чувство на Скорпиона, а правенето на любов за двамата е духовно, трансформиращо и дълбоко чувствено. Заедно те могат - и обикновено го правят - да изградят най-добрата връзка и най-здравия дом.

Съвместимост Скорпион и Лъв - проблемна двойка

Лъвът, петият фиксиран и огнен знак на зодиака, е в квадрат или три знака пред Скорпиона, което прави връзката им интензивна, драматична и доста предизвикателна. И двата силни и обсебващи знака са склонни да поемат отговорност и са изключително наясно с вътрешната си сила, така че това може да доведе до сблъсък на егото и волеизявлението. Вроденото собственическо чувство на Скорпиона може да бъде доста плашещо за независимия Лъв. Въпреки това и двамата са склонни да гледат на секса като на ярка форма на себеизразяване, така че, ако не друго, похотливата физическа връзка може да нажежи атмосферата и във въздуха да прехвърчат искри. 

Съвместимост на Скорпион и Дева - идеалният вариант

Девата, шестият променлив знак на зодиака е в секстил или два знака пред Скорпиона, което е предпоставка двамата да плуват рамо до рамо в спокойни води. Еднакво склонни да бъдат доста резервирани, лоялни, вглъбени мислители, Скорпионът е все пак по-силно управляван от чувствата си и по-заинтересован да играе от позицията на властта, отколкото педантичната Дева. Но тази разлика всъщност може да ги превърне в ефективен дует, с който всички да се съобразяват, тъй като те ще работят усърдно заедно и в тандем ще се движат към заветната цел. 

Съвместимост на Скорпион и Везни

Скорпионът е полуекстилен или един знак преди Везните, което може да създаде известен дискомфорт и неразбиране. Скорпионите приемат живота сериозно, чувствата им са невероятно интензивни и често са погълнати от скрити заговори, посветени на стремежа им да надделеят в дадена ситуация. Междувременно леките въздушни Везни биха предпочели да се грижат повече за впечатлението, което правят в социалните си среди, отколкото да поемат отговорност. Но и двамата ценят интимността, близостта и очарованието, така че те категорично могат да намерят общ език. 

Съвместимост на Скорпион със Скорпион

Двама Скорпиони заедно ще създадат връзка, която, с една дума, е страстна - за добро или за лошо. И двамата са в състояние да се привържат по извънземен, невероятно интензивен начин, което може да доведе до неразрушима връзка. Ако говорим за романтично дуо, двама Скорпиони най-вероятно ще създадат уютен дом и ще изградят семеен живот, с който и двамата да се гордеят. Но Скорпионът също има склонност да играе силово и да се опитва да упражнява контрол върху всичко в орбитата си, така че твърде много от тази енергия може да предизвика фойерверки. 

Съвместимост на Скорпион и Стрелец

Стрелецът, деветият променлив и огнен знак на зодиака е разположен един знак след Скорпиона, което обикновено създава неудобства във връзката. Стрелецът обича да бъде сред хората, а Скорпионът е по-скоро домошар. Стрелецът се нуждае от свобода, пространство, вярва, че в повечето случаи по-голямото е по-добро и няма проблем да поднесе огнените си настроения без филтър, с което да притесни Скорпиона, който приема всичко лично. Собственическият инстинкт на Скорпиона може да бъде отблъскващ за Стрелеца. И все пак и двамата са родени изследователи, така че ако могат да дадат приоритет на споделената си страст към приключенията, могат да се разбират прекрасно.  

Съвместимост на Скорпион и Козирог 

Козирогът, десетият кардинален и земен знак на зодиака, е в секстил или два знака след Скорпиона, което е предпоставка за приятелска, спокойна връзка. И двамата са решени да получат признание, сила и влияние. Те имат всичко необходимо и с упорита работа могат да бъдат доста силна двойка. Единственият проблем е, че Козирогът иска да изглежда хладен, обран и контролиращ, докато огнените чувства на Скорпиона, повлияни от Марс, могат да бъдат всеобхватни, така че всеки може да се наложи да се наведе малко, за да вибрира емоционално на същата честота. 

Съвместимост на Скорпион и Водолей - много проблеми

Водолей, единадесетият знак на зодиака е в квадрат или три знака след Скорпиона, който се смята, най-меко казано, за напрегната, но пък стимулираща връзка. Водолеите са известни като приятелски настроени, но дистанцирани, отнесени, ориентирани към бъдещето, упорити и идеалисти. Те се ангажират със света по много интелектуален начин, докато Скорпионът действа през сърцето, интуитивен и дори духовен е и така се докосва до сенчестата страна на живота. И като два фиксирани знака, и двамата може да откажат да се отклонят от своя план, което води до патова ситуация. Но те също така могат да научат един от друг много за чуждата гледна точка (наука срещу духовност, логика срещу емоционална трансформация).

Съвместимост на Скорпион и Риби

Рибите, дванадесетият знак на зодиака, е в тригон или четири знака след Скорпиона, което се смята за една от най-хармоничните връзки, възможни между две зодии. И двамата изпитват дълбоки чувства, духовността им е силна и дори екстрасензорна, и се стремят към извънземна, изумително романтична връзка. Скорпионът може да бъде разочарован от пасивното настроение на Рибите, а Рибите могат да бъдат потиснати от интензивността на Скорпиона, но като цяло Скорпионът може да помогне на Рибите да превърнат ярките си мечти в действие, докато Рибите могат да покажат на Скорпиона красотата на това да плуваш по течението.  


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак

More from View Sofia

Всичко за "Френският бюлетин" и Тимъти Шаламе в шедьовъра на Уес Андерсън, който идва през октомври

Movies & TV преди 2 години

Тръпнем за този филм по начин, подобен на начина, по който тръпнем за House of Gucci с Гага и Адам Драйвър. Във втория най-очакван филм за годината челната позиция се пада на все по-модния Тимъти Шаламе, а режисурата е на Уес Андерсън (неговият десети филм дотук). View Sofia разкрива всичко, което буди любопитство около лентата, още повече, че наскоро френски колега - журналист ясно заяви, че филмът ТРЯБВА вече да излезе по екраните, защото вероятно ще искаме да го гледаме десетки пъти. Даже не десетки, а нагоре... 

More Astro