Следва

Петъчна доза секс: pretty boy, Тимъти Шаламе

American Love Story: Историята на Каролин Бесет-Кенеди оживява по телевизията

Трагичната и преждевременно прекъсната любовна история между русокосата пиарка на Calvin Klein и Джон Фицджералд Кенеди-младши се превръща в телевизионен сериал, чийто продуцент ще бъде Райън Мърфи

Celebrities преди 2 години

22 години след злополуката, отнела живота и на двамата, Каролин Бесет не остава забравена, както и изискания й гардероб, издържал на времето. Митът за един легендарен вкус към модата, който като че ли никога не залязва.

Една новина беше достатъчна, за да прикове вниманието на онези, които 22 години след трагичната смърт на Каролин Бесет не са я забравила. След успеха на поредицата „Американска криминална история”, находчивият холивудски продуцент Райън Мърфи, разширява своята вселена с нов спин-оф, в който ще разкаже една невероятна любовна история, привлякла вниманието на медийните издания по целия свят - тази между русата и ефирна Бесет и Джон Фицджералд Кенеди-младши или както е по-познат Джон Джон.

През 90-те години в Ню Йорк, двамата се сблъскват един в друг по време на сутрешен крос в Сентръл парк. Любов от пръв поглед. Започват официално връзката си обаче няколко години по-късно. Каролин Бесет, PR на Calvin Klein в годините, когато марката e на върха на успеха и наследникът на най-важното и влиятелно семейство в Съединените щати се женят на 21 септември 1996 г. на остров Къмбърланд, в присъствието на най-близките си и далеч от папараците. Копринената сватбена рокля на Каролин е творение на Narciso Rodriguez, дебютант по това време за Calvin Klein. Дори и сега тя е актуална референция за булките, които мечтаят за този вид изтънчена елегантност.

Малко след това двойката прави своя дебют като съпруг и съпруга на стъпалата на апартамента си в манхатанския квартал „Трайбека”, като JFK младши моли пресата да им даде уединение. Но вниманието на медиите все повече се засилва, а папараците буквално къмпингуват пред дома на младото семейство, което кара Каролин да се оттегли от обществения живот. Отсъствието й само предизвиква спекулации относно състоянието на отношенията им с Кенеди-младши. Таблоидите твърдят, че той й изневерява, тя на него също, както и че употребява наркотици и не иска да създаде семейство, и че бракът им е в криза. И още сексистки стереотипи, често приписвани на жените от обществото (четете още: Мадона и Джон Джон Кенеди - тайната връзка, която ужасява Джаки).

Твърди се също, че Каролин се чувства като аутсайдер сред потискащото присъствие на семейство Кенеди и не иска да прекарва време с тях. След дълго убеждаване се съгласява да присъства на сватбата на братовчеда на Джон Джон - Рори Кенеди - в Порт Хианис.

Както е известно, двамата загиват на 16 юли 1999 г. край бреговете на Мартас Винярд, след загубата на контрол над самолета Piper, на който пътуват, но със сигурност не само преждевременната им смърт подклажда мита. Каролин Бесет е надарена с вродено чувство за стил (многобройните акаунти в Instagram, посветени на нея, разказват за бляскавите й подвизи), което я прави неустоима дори когато разхожда кучето си по улиците на Ню Йорк. В нейният минималистичен стил присъстват основно два цвята, черно и бяло, както и дълги рокли заедно с бели ризи и поли тип молив. Избира дънките и тениските за неформалните излизания.


Мадона и Джон Джон Кенеди - тайната връзка, която ужасява Джаки


Относно сериала, все още няма достатъчно информация, но общественото удовлетворение веднага се оказа много голямо. В момента само се предполага коя ще бъде актрисата, избрана да изиграе тази роля и се споменават различни имена, на практика всички русокоски. Разбира се, злощастната история на "кралската" американска двойка е завладяваща, но няма съмнение, че и костюмите ще изиграят своята роля.

Въпреки това, доста преди обявяването на телевизионния сериал, манията по Каролин Бесет избухна в Instagram като исторически разказ, придружен от изображения и тоалети, които вдъхновяват дори и 20-годишните. „Новото поколение я откри“, казва Розмари Теренцио, близка приятелка на двойката и автор на книгата „Fairy Tale Interrupted - A Memoir of Life, Love and Loss”, - „нейният стил не се свеждаше само до модата, но и до поведението, увереността и способността й да общува. Колкото и скромна да беше, мисля, че щеше да бъде радостна, щастлива и горда, че влиянието й продължава и днес.". Очакваме с нетърпение да излезе тази глава от „American Love Story”. Можем да изпреварим събитията като извадим и изгладим старите си дрехи от 90-те.

More Celebrities