Следва

We Love: Деми Мур по кадифе

Срещата на Г-20 в Рим: какво облякоха и как изглеждаха първите дами на САЩ, Великобритания, Италия и останалите най-богати

Лидерите на водещите световни държави и техните съпрузи се събраха миналия уикенд в Рим - перфектен повод да надзърнем в новите стилистични настроения на първите дами с щипка пикантен нюанс - коя с коя си другарува и коя с коя не си 

 

Celebrities преди 2 години


Първата американска двойка Джил и Джо Байдън и италианският премиер Марио Драги със съпругата си Мария Серенела Капело пред двореца Чижи в Рим, 29 октомври 2021 г.

Вечерята за лидерите на Г-20 и техните съпруги се проведе миналата събота в божествения дворец от 16-ти век Куринале (или Квиринал, както често се среща). Домакин на събитието, логично, бе италианският президент Серджо Матарела, а в ролята на първа дама влезе дъщеря му Лаура Матарела. Г-20, припомняме, е междуправителствен форум, в който участват 19 отделни държави - най-богатите в света, и Европейския съюз. Традицията е създадена през 1999 г. в отговор на поредица от глобални икономически кризи. Този път председателства Италия, като поредната среща на върха се фокусира върху три взаимосвързани области на действие: хора, планета, просперитет. Затова не е изненадващо, че принцът на Уелс, подчертано загрижен за екологичните проблеми, беше сред лидерите в галавечерта на 30 октомври.


Италианският президент Серджо Матарела и дъщеря му Лаура Матарела, принц Чарлз, италианският премиер Марио Драги и съпругата му Мария Серена Капело на вечеря в двореца Куириналe, една от трите официални резиденции на президент, 30 октомври 2021 г.

За тържествената вечеря масите, покрити със снежнобели покривки, бяха подредени така, че всички гости да се виждат. Семейните двойки бяха разделени по етикет, а разположението на местата е такова, че да улеснява комуникацията. Менюто включваше ризото с тиква и бял трюфел, пържен артишок, зеленчуци, сьомга и лаврак.

От събитието на Г-20 тази година се оказаха публично налични много малко снимки, което само засили интереса към това как изглеждат в този момент президентите и първите дами на държавите от първа величина.

На вечерята в двореца Куиринале, д-р Джил Байдън се появи в блестяща рокля с дължина до коляното на Ralph Lauren в доста смел, но пък симпатичен лилав оттенък. На вечерята първата дама на Съединените щати седна до френския президент Еманюел Макрон (двамата бяха така близко и през юли, на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Токио), а Джо Байдън бе разпределен до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Емине Ердоган и Бриджит Макрон на вечерята в двореца Куиринале, 30 октомври 2021 г.


Емине и Реджеп Тайип Ердоган на вечерята, 30 октомври 2021 г.

В същата вечер първата дама на Турция показа непринудената си привързаност към първата дама на Франция. Облечена в традиционен розов бродиран костюм от тежка коприна и с мюсюлманска забрадка, Емине Ердоган позира до Бриджит Макрон, облечена в елегантна дълга бяла рокля и черна маска, и с Chanel в ръка, разбира се.


Емине Ердоган и Бриджит Макрон в музея Камподильо, 30 октомври 2021 г.

И по-рано в съботния ден първите дами имаха възможността да пообщуват, разхождайки се из градината на галерия Дория Памфили. Мадам Макрон в ефектен шоколадов костюм от панталон и сако и снежнобяла блуза и г-жа Ердоган в богато везан бежов ансамбъл изглеждаха погълнати от интригуващ общ разговор, докато съпругите на лидерите се разхождат из градината на музея Камподолио. 

Но да се върнем към разходката в галерията Doria Pamphili, където бе уреден обядът за съпругите и съпрузите на световни лидери. Г-жа Байдън изглежда много приятелски настроена, докато разговаря със съпругата на британския премиер Кари Джонсън. Припомняме, че преди месеци двете първи дами се срещнаха отново в Корнуол, тогава на срещата на лидерите на Г-7 (четете още: Първата дама с послание: Джил Байдън избра специално сако за срещата с Борис Джонсън и съпруга). Този път Джил носи горчичена рокля, велурено яке в цвят капучино и ботуши в тон.


Кари Джонсън в Колизеума, 30 октомври 2021 г

Кари пък е с черна миди рокля на червени цветя, алено яке Zara и обувки в тон с "котешка" пета. Облечена по същия начин тя посети и Колизеума, където обаче д-р Байдън не отиде. Междувременно Емине Ердоган и Бриджит Макрон останаха неразделни и отново позираха заедно през фотографите, този път на фона на една от най-известните забележителности в света.


Бегона Санчес в Колизеума, 30 октомври 2021 г


Емине Ердоган и Бриджит Макрон в Колизеума, 30 октомври 2021 г.

Съпругата на испанския премиер Педро Санчес - Бегона, също би снимана в деня на груповото посещение на Колизеума. Тя носи прилепнал костюм от пола и късо сако на дребни карета, с кожени копчета и елементи по маншетите и яката. Костюмът допълват боти до глезена от бежов велур с малък ток.

Междувременно световните лидери също отделиха известно време за почивка между преговорите, организирайки си разходка из центъра на Рим с основен акцент фонтана Ди Треви, който е една от най-многолюдните атракции в италианската столица.


Бриджит Макрон и Джил Байдън пред ресторант Il Marchese в Рим, 29 октомври 2021 г.

Очевидци споделят, че в петък, в навечерието на срещата на световните лидери, техните съпруги са се позабавлявали на по чаша шардоне в ресторант в центъра на Рим, където първата дама на Франция е била увлечена в разговор с първата дама на САЩ. На луксозното място, наречено Il Marchese, мадам Макрон е в обикновена черна рокля, а г-жа Байдън - в тъмен костюм с леопардови щампи. Напоследък 70-годишната Джил и 68-годишната Бриджит все повече си приличат и направо могат да бъдат сбъркани за сестри (четете още: Като близначки: абсолютно невероятните прилики между Брижит Макрон и Джил Байдън).

Д-р Байдън каза по-късно, че времето, прекарано заедно с Брижит, е било "прекрасно". „Хубаво е, че две приятелки сме толкова заедно, като сестри“, изгука тя. Мадам Макрон също потвърди, че е много щастлива да види отново американската първа дама и да разговаря с нея. 

More from View Sofia

Като близначки: абсолютно невероятните прилики между Брижит Макрон и Джил Байдън

Celebrities преди 2 години

Общи снимки на съпругите на президентите на САЩ и Франция предизвикаха силен резонанс в мрежата. Изглежда, че до днес историята не помни, или не се сеща, за други случаи на толкова силно сходство между първите дами от различни страни  

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Катя Благоева

All About Life преди 1 година

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Трета...

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 20 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 17 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.